Optakt: I dag afgøres European Championship

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Jonas Hunold/PDC Europe

Peter Wright er bookmakernes favorit forud for finaledagen ved European Championship.

I aften afgøres det, hvem der får æren af at løfte vindertrofæet ved European Championship, der markerer sæsonafslutningen på PDC’s Europa Tour.

De fire spillere der skal afgøre turneringen imellem sig er den regerende verdensmester Peter Wright, den ni-dobbelte majorvinder James Wade, undertippede Jonny Clayton samt den formstærke sydafrikaner Devon Petersen.

I den forbindelse er James Wade den eneste af de fire spillere, der har prøvet af vinde European Championship tidligere i karrieren. Det gjorde han i 2018, hvilket markerede ‘The Machines’ første majortitel siden UK Open i 2011.

Til sammenligning er Peter Wrights bedste resultater ved European Championship hans to semifinaler i 2015 og 2016. Det er dog væsentligt bedre end Jonny Claytons resultatliste, der forud for i år kun en enkelt gang havde spillet sig videre til anden runde i sine foregående tre forsøg ved turneringen, alt imens Devon Petersen tabte sin første kamp i 2016, hvilket var hans første kvalifikation til European Championship forud for i år.

Wright og Petersen forventes at mødes i finalen

Mens aftenens semifinaler er programsat til klokken 20:00, så vil finalen skulle afgøres umiddelbart herefter. Her forventes det, at finalen skal afgøres mellem Peter Wright og Devon Petersen.

Intet kan dog garanteres på forhånd, og særligt aftenens første semifinale mellem James Wade og Petersen forventes at blive en tæt affære. Såfremt ‘The African Warrior’ formår at vinde kampen, så vil det i øvrigt være første gang nogensinde, at den 34-årige sydafrikaner spiller sig i en majorfinale i PDC. Til sammenligning har Wade 21 majorfinaler på CV’et, alt imens Peter Wright står noteret for 13 og Jonny Clayton for en enkelt.

Wright med højeste gennemsnit

Tager man et kig på de fire semifinalisters statistikker, så peger de også i retning af, at søndagens finalekamp skal afgøres mellem Peter Wright og Devon Petersen.

Peter Wright står således noteret for det foreløbigt højeste turneringsgennemsnit af alle fire spillere på 103,72, efter hans sejre over Steve West, Gerwyn Price og Gabriel Clemens. Verdensmesteren er dog tæt forfulgt af Petersen, der efter at have besejret Ian White, Martijn Kleermaker og Rob Cross står noteret for et turneringsgennemsnit på 102,04.

De to forhåndsfavoritter står dermed noteret for væsentligt højere gennemsnit end James Wade og Jonny Clayton, hvis turneringsgennemsnit lyder på henholdsvis 96,24 og 94,64. Mens Wade besejrede William O’Connor, Nathan Aspinall og Steve Lennon undervejs til sin semifinale, så lykkedes det Clayton at trække sig sejrrigt ud af sine opgør mod Dirk van Duijvenbode, Jose de Sousa og Max Hopp.

Aftenens semifinaler begynder som bekendt klokken 20:00 og kan ses live på PDC.tv og Viaplay. Du kan se kampprogrammet og gårsdagens kvartfinale resultater her nedenfor:


Resultater – 2020 Unibet European Championship
Lørdag 31. oktober (20:00)
William O’Connor (91,65) 4-10 (98,69) James Wade
Jonny Clayton (88,19) 10-4 (84,21) Dirk van Duijvenbode
Peter Wright (104,19) 10-6 (98,21) Steve West
Devon Petersen (106,30) 10-6 (94,13) Ian White


Kampprogram – 2020 Unibet European Championship
Søndag 1. november (20:00)
Semifinaler
James Wade v Devon Petersen
Peter Wright v Jonny Clayton

Finale
Wade/Petersen v Wright/Clayton

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*