Hollænder skriver historie: Dirk van Duijvenbode skal op mod Gerwyn Price i finalen ved WGP

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Søndag aften blev det afgjort, hvem der skulle spille finalen ved World Grand Prix – og der blev endda skrevet historie.

Fem gange er det sket, at en debutant ved World Grand Prix har nået semifinalerne. Det er dog aldrig sket, at en debutant har nået finalen – før i aften.

Stephen Bunting tabte således sin semifinale i 2014, Mensur Suljovic i 2015, Chris Dobey i 2019 og ligeledes Glen Durrant i 2019. Men søndag aften vandt Dirk van Duijvenbode altså sin semifinale mod Simon Whitlock, hvilket altså betød, at hollænderen skrev historie.

Man kan så diskutere, om semifinalen var historieskrivning værdi. For med to gennemsnit på 88,17 og 79,48, var det altså ikke semifinale, som nåede særlige højder – endda på trods af, at Dirk van Duijvenbode flottede sig med hele ti 180’ere.

Allerede i første sæt satte hollænderen Simon Whitlock under pres, da verdensranglistens nummer 73 vandt sættes med 3-0.
I det andet sæt så man dog pludselig en Simon Whitlock, som fuldstændig lagde stilen om. Med al tydelig sænkede han tempoet i kampen – han kastede således langsommere, tog pilene enkeltvis ud af skiven og gik langsomt tilbage bag oche’en.

Taktikken, som uden tvivl kan skabe debat i dartlandskabet, gav dog pote. Australien fik således kørt det andet sæt hjem med 3-1.

Til det tredje sæt virkede det dog til, at Simon Whitlock gik tilbage til sit normale spil, hvilket måske endte med at koste ham sejren. Uanset, så fik han ikke et ben til jorden i resten af kampen, hvor Dirk van Duijvenbode tog de næste tre sæt med 3-0, 3-1 og 3-0.

Spænding til det sidste for Price

I den anden semifinale blev vi forkælet en smule mere, i hvert fald hvis man kigger på både niveauet, men også spændingen.

Gerwyn Price lagde fra land med at vinde første sæt med 3-2 – men længe skulle der ikke gå, så havde Dave Chisnall spillet sig på 1-1, ved at vinde andet sæt med 3-0. Det lå i luften, at den her kamp ville blive noget tættere, end den første semifinale altså havde været.

Godt nok kom Gerwyn Price op med 1-3 i sæt, da han vandt både tredje og fjerde sæt – dog efter nogle meget tætte sæt, som han begge gange vandt med 3-2.

Så var det herefter Dave Chisnalls tur til at tage to sæt i streg. Denne gang med lidt mere power, da han vandt begge sæt med 3-1.

Så var stillingen altså 3-3, og så skulle kampen altså ud i det syvende og afgørende sæt.

Her havde Gerwyn Price fordelen af udlæg i første leg, men lige lidt hjalp det, da waliseren ikke var skarp på den yderste ring. Efter at have ramt triple 20 med 88 tilbage, ramte han en 14’er og kastede derefter pilen udenfor den yderste ring, da han gik efter double 7.
Chisnall var dog heller ikke skarp, da han med den første pil spillede sig på 36, for derefter at ramme en 4’er og så kaste den udenfor, da han skulle ramme double 16. Dermed havde Price chancen igen, men heller ikke det gjorde noget godt og derfor brød Chisnall altså Price i det første leg.

Price svarede dog tilbage og brød til 1-1 i det næste leg, hvorefter han nappede det tredje leg, da han selv havde udlæg.

Chisnall havde dog ikke de store problemer med at udligne til 2-2, da Price først ramte den indspillende double på femte forsøg. Så ikke nok med, at kampen havde bevæget sig ind i det syvende og afgørende sæt, så skulle sættes altså også afgøres i det femte og afgørende leg.

Her lagde waliseren noget sløjt fra start, og da Chisnall lavede 115, 180 og 135 på de første ni pile, så lignede det altså, at Dave Chisnall var på vej i finalen.

Dave Chisnall stod således med 68 tilbage, men da den første pil kun var en 20’er, kastede han herefter den næste pil i 12’eren, for at komme ned på sin favorit-double – nemlig double 18. Pilen ramte dog indenfor, og dermed missede Dave Chisnall sin første matchpil.
Price havde dog hele 142 tilbage, så det virkede meget sandsynligt, at Chisnall ville få endnu en mulighed – hvilket kan også gjorde, da Price kun lavede 86 på sine tre pile.
Altså stod Chisnall med tre mulige matchpile for hånden, men da den første pil var udenfor og den anden pil var indenfor yderringen, så blev den tredje pil altså ligegyldig og dermed havde Price nu muligheden for decideret at stjæle finalepladsen – hvilket kun krævede to pile.

Dermed er Gerwyn Price altså klar til sin første World Grand Prix-finale, som skal spilles mod debutanten Dirk van Duijvenbode.


2020 BoyleSports World Grand Prix
Søndag 11. oktober
Semifinaler
Dirk van Duijvenbode (88,17) 4-1 (79,48) Simon Whitlock (3-0, 1-3, 3-0, 3-1, 3-0)
Dave Chisnall (94.40) 3-4 (92.38) Gerwyn Price (2-3, 3-0, 2-3, 2-3, 3-1, 3-1, 2-3)

Mandag 12. oktober (21:00)
Finale

Dirk van Duijvenbode v Gerwyn Price

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*