Danskertrio jagter kvalifikation til Europa Touren

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC Nordic & Baltic/Mads Magnussen

Niels-Jørgen Hansen jagter i dag endnu en deltagelse på PDC’s Europa Tour, efter han sidste år fik debut ved Danish Darts Open.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

OBS:

Opdatering (17:45): Siden artiklen blev skrevet, har det vist sig, at de tre pågældende danske spillere enten ikke har fået lov til at deltage i turneringen, eller at de har valgt at trække sig kort før turneringsstart. Dartnyheder.dk forsøger netop nu at belyse, hvad der er årsagen til, at de tre danskere altså alligevel ikke deltager ved kval-turneringen til German Darts Championship…

Opdatering (18:17): Dartnyheder.dk har været i kontakt med Tom Veje Kristensen, der fortæller, at de danske spillere er blevet nægtet deltagelse ved kvalifikationsturneringen. Læs mere her.

De to danske bruttolandsholdsspillere Niels-Jørgen Hansen og Tom Veje Kristensen samt ligeledes velspillende Bent Lambertsen vil være blandt de 29 spillere, der klokken 17 dansk tid stiller til start ved kvalifikationsturneringen til sæsonens blot anden Europa Tour-turnering, German Darts Championship.

Kvalifikationsturneringen er åben for alle spillere, der deltog ved PDC’s Q-School tilbage i januar, men som ikke vandt et Tour Card.

Under normale omstændigheder vil der være væsentligt flere spillere med ved kvalifikationsturneringerne til Europa Touren. Det relativt lave antal deltagere kan dog ses som en delvis konsekvens af, at turneringen afholdes i Tyskland, og at diverse coronarestriktioner har besværliggjort deltagelsen ved turneringen for udlændinge. Derudover er alle de tyske spillere tvunget til at stille op i en separat kvalifikationsturnering.

Blandt de mest profilerede spillere som deltager ved torsdagens kvalifikationsturnering, kan nævnes den tidligere finalist ved BDO’s verdensmesterskab, Alan Norris, den tidligere nummer et på BDO’s verdensrangliste, Richard Veenstra og newzealandske Cody Harris.

Resultaterne fra kvalifikationen til German Darts Championship kan følges live fra klokken 17:00 på DartConnect, hvortil de to vindere af turneringen kvalificerer sig til hovedturneringen i morgen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*