Potten taber terræn i 1. division – Fluen og Aabenraa trækker fra

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Aabenraas Niels-Jørgen Hansen var igen i solid form, da han lørdag vandt syv ud af sine otte kampe i 1. division.

Der var lagt i kakkelovnen til flere topopgør denne lørdag, hvor flere af de forventede tophold i Danmarks bedste dartrække stod overfor hinanden.

Både Potten, Aabenraa, Fluen og Aros var således i aktion tidligere i dag, hvortil særligt de tre førstnævnte alle er blandt favoritterne til at kvalificere sig til 1. divisions slutspil, hvor top fire i grundspillet som bekendt skal fordele DM-medaljerne imellem sig.

Hør også: Podcast: Optakt til 1. division

I den forbindelse var Potten i dag stærkt svækket, eftersom Låsbymandskabets helt store profil, Mogens Christensen, ikke var med på holdet. Det var et afbud, der viste sig at blive dyrt for det østjyske hold, eftersom Christensens substitut, Andreas Hyllgaardhus, måtte tage til takke med en enkelt sejr i sine otte kampe – mere om det i det følgende.

Sikre sejre til Fluen og Aabenraa

Eftersom dagens kampe alle var udskudte opgør fra sidste weekends kampprogram, så var der ikke andre klubber i aktion denne lørdag, hvor de fire nævnte klubber byttede modstander efter deres første opgør.

I lørdagens første kampe lykkedes det i den forbindelse Fluen og Aabenraa at hive et par komfortable sejre i land efter resultaterne 10-6 og 11-5 mod henholdvis Potten og Aros.

For Fluens vedkommende var det i høj grad en solid holdpræstation, der sikrede det sønderjyske hold sejren over titelkonkurrenterne, eftersom alle holdets spillere minimum vandt to kampe hver.

Læs også: Rundens hold i 1. division (første spillerunde)

Det var dog særligt Fluens helt store profiler, Simon Bak og Dennis Lindskjold, der førte an i opgøret, idet de vandt tre sejre hver. Særligt Simon Bak var i den forbindelse i suveræn form, idet han lavede intet mindre end syv 180’ere og leverede et gennemsnit på blot 16,6 pile per vundet leg. Alligevel tabte han dog en enkelt kamp til Pottens bruttolandsholdsspiller, Niels Heinsøe.

I Aabenraas kamp mod Aros var sejren i højere grad centreret omkring tre af holdets spillere, Niels-Jørgen Hansen, Bjørn-Oliver Derichs og Daniel Voigt, der vandt henholdvis tre, fire og tre kampe hver, mens Morten Olsen måtte tage til takke med en enkelt vunden kamp.

De 11 sejre var selvsagt nok til den samlede sejr over Aros, der formentlig vil ærgre sig over, at klubbens bruttolandsholdsspiller, Tom Veje Kristensen, ikke vandt en eneste kamp, til trods for at være ude i det afgørende leg i alle sine kampe.

Eftermiddagskampene endte uafgjort

I eftermiddagsprogrammet byttede de to sønderjyske mandskaber så modstandere, således at Fluen stod overfor Aros, mens Aabenraa jagtede flere point mod Potten.

I Fluen var det igen Simon Bak og Dennis Lindskjold, der førte an med tre sejre hver. Men eftersom både Tom Johannsen og Allan Bak måtte nøjes med to sejre til sammen, så endte kampen alligevel uafgjort.

I den forbindelse kunne Aros sende en særlig tak til Allan Daugbjerg Olsen og Peter Hviid Jensen, der hver især vandt tre kampe, mens Tom Veje Kristensen og Philip Jakob Larsen vandt én hver.

Også kampen mellem Aabenraa og Potten endte med en pointdeling, til trods for at Niels-Jørgen Hansen formåede at vinde alle sine fire individuelle kampe, alt imens Daniel Voigt sikrede sig tre sejre. Men eftersom Bjørn-Oliver Derichs blot vandt en enkelt kamp, alt imens Morten Olsen havde en hård dag på kontoret og blot vandt to legs gennem hele holdkampen, så lykkedes det altså alligevel for Potten at hive et enkelt point med hjem fra opgøret.

I den sammenhæng var det Niels Heinsøe, der med sine tre sejre var Pottens bedste, alt imens både Lars Helsinghof og Justin Thurley vandt to, samtidig med at Andreas Hyllgaardhus sikrede sig en enkelt sejr. Dermed kunne Potten formentlig have gjort sig bedre forhåbninger om en samlet sejr, såfremt klubprofilen Mogens Christensen havde været med på holdet denne lørdag.

Kælderen fortsat i front

Lørdagens resultater får ikke nogen betydning for Kælderens placering som nummer et i tabellen. Til gengæld rykker Aabenraa op på andenpladsen, mens Fluen og Potten ligger a point på fjerdepladsen. Derudover lader Aros sig isolere på tabellens niendeplads – en placering de dog ventes at forbedre løbende gennem sæsonen.

Efter dagens kampe er det i øvrigt værd at bemærke, at Fluens Simon Bak leverede intet mindre end 12 180’ere gennem de to holdkampe. Markant flere end nummer to på listen, Dennis Lindskjold, der selv lavede fem maxier. Netop Dennis Lindskjold og Simon Bak leverede i øvrigt dagens laveste gennemsnit i antallet af pile per vundet leg på henholdvis 17,65 og 17,71 pile.

Næste gang der igen er aktivitet i landets bedste dartrække, bliver lørdag den 19. september. Indtil da kan du skabe dig et overblik over den nuværende stilling i 1. division her nedenfor, mens du finder kampsedlerne fra dagens kampe her.

Stilling i 1. division (29-08-2020)

#KlubKampeVundetUafgjortTabtScorePoint
1Kælderen3300+169
2Aabenraa3210+127
3Lido3201+86
4Fluen3111-24
5Potten3111-24
6Assens310203
7Holbæk1100+83
8Studsen1100+43
9Aros3012-81
10DK261001-40
11FIOV1001-80
12Hovsa3003-240

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*