PDC vil anvende kunstig publikumslyd ved World Matchplay

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

World Matchplay vil i år blive afholdt uden publikum.

PDC’s prestigefulde TV-turnering World Matchplay begynder nu på lørdag, men som konsekvens af coronakrisen vil turneringen, der har godt og vel seks millioner danske kroner i den samlede præmiesum, blive afviklet uden tilskuere.

Dermed kan man frygte, at spillerne ikke vil være lige så animerede på skærmen, som man som TV-seer vil være vant til. Derfor har PDC valgt, at man vil anvende dåselyd under kampene, i et forsøg på at skabe en stemning, der vil få spillerne til at juble som normalt. Det fortæller PDC’s administrerende direktør, Matthew Porter, i et interview med Weekly Dartscast.

– Der vil være kunstig publikumslyd, både i TV men også i selve spillestedet, lyder det fra Matthew Porter.

– Vi tror, at det vil skabe en bedre atmosfære indeni hallen, end hvis der bare var dødstille og fyldt med ekko. Det vil formentlig gøre det en smule mere spændende.

– Vi vil også have en videovæg bag spillerne med kommentarer samt bannere rundt om i spillestedet, med henblik på at skabe en stemning. Vi ønsker ikke, at det skal blive sterilt, til trods for alt turneringen spilles i et relativt sterilt miljø.

– Vi ønsker fortsat, at spillerne skal reagere og engagere sig, og vise nogle følelser. Vi ønsker, at TV-seerne skal føle sig hjemme, og at de føler, at de ser en normal event, så godt som vi nu kan, lyder forklaringen fra Matthew Porter.

World Matchplay løber af stablen fra nu på lørdag, og du kan finde lodtrækningen, kampprogram og sendeplan her.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*