Michael van Gerwen gør det igen: Vinder anden titel på tre dage

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Michael van Gerwen kunne endnu engang knytte nævnerne efter en sejr, da han i går vandt sin anden titel på tre dage ved PDC Summer Series.

Verdensetteren Michael van Gerwen har om nogen formået at lukrere på den ufrivillige coronapause.

For efter det ikke lykkedes ham at vinde så meget som en eneste af sæsonens første otte Players Championship turneringer, så har han nu formået at triumfere ved to ud af de tre første Players Championship events efter PDC’s genopstart. I går aftes fulgte hollænderen således op på sin samlede sejr i onsdag, ved også at vinde fredagens turnering, da han i finalen ved Players Championship 11 besejrede den velspillende portugiser Jose de Sousa 8-3 i finalen.

Du kan se de afgørende pile fra gårsdagens finale i den vedhæftede video nedenfor:

De Sousa i storform

Netop Jose de Sousa var i sublim form forud for finalen, hvor han var noteret for et turneringsgennemsnit omkring 104. I finalen fandt han dog aldrig samme styrke, og et gennemsnit på 97,8 viste sig, ikke at være nok mod Michael van Gerwens 102,5.

46-årige de Sousa vandt sidste år to Players Championship turneringer, og har gennem de seneste sæsoner etableret sig som en af de mest respekterede navne ved PDC’s gulvturneringer, selvom han endnu ikke har formået at slå igennem ved de store TV-turneringer.

Michael van Gerwens anden sejr ved PDC Summer Series (der består af fem Players Championship turneringer i alt) betyder, at hollænderen udbygger sin føring i toppen af listen over flest præmiepenge vundet ved sommerturneringen.

Tre Premier League spillere ude efter første runde

Mens Michael van Gerwen nu har vundet 28 Players Championship turneringer i karrieren, så måtte tre Premier League profiler forlade gårsdagens turnering allerede efter første runde. Først tabte Gary Anderson 6-5 til landsmanden Ryan Murray, til trods for at den dobbelte verdensmester leverede et fornemt gennemsnit på 106,14. Også Glen Durrant og Rob Cross måtte pakke pilene sammen efter deres første kamp, da de ligeledes tabte med cifrene 6-5 til upåagtede Gavin Carlin og Mickey Mansell.

Også onsdagens overraskende vinder af Players Championship 10, Ryan Joyce, tabte sin første kamp, da han røg ud til en velspillende Darren Webster.

Players Championship-touren fortsætter igen i dag klokken 13.00 (og kan ses live på PDC.tv). Indtil da, kan du se de afgørende resultater fra Players Championship 11 her nedenfor. Alle øvrige resultater kan findes her. Derudover kan du finde en video med highlights fra Players Championship 11 nederst i artiklen.


Resultater Players Championship 11
Sidste 16

Jose De Sousa (105,9) 6-3 (99,8) Gerwyn Price
Stephen Bunting (93,7) 6-3 (94,3) Ryan Murray
Daryl Gurney (85,6) 6-1 (88,8) Ryan Meikle
Ian White (94,8) 6-2 (92,1) Jonny Clayton
Peter Wright (103,9) 6-4 (96,9) Jermaine Wattimena
Jeff Smith (94,8) 6-1 (90,4) Mike De Decker
Chris Dobey (93,4) 6-4 (95,2) Dimitri Van den Bergh
Michael van Gerwen (107,3) 6-2 (86,0) James Wade

Kvartfinaler
Jose De Sousa (102,1) 6-2 (91,2) Stephen Bunting
Daryl Gurney (104,9) 6-0 (87,4) Ian White
Jeff Smith (96,8) 6-3 (93,5) Peter Wright
Michael van Gerwen (106,3) 6-4 (106,2) Chris Dobey

Semifinaler
Jose De Sousa (105,7) 7-3 (98,5) Daryl Gurney
Michael van Gerwen (97,2) 7-4 (88,6) Jeff Smith

Finale
Michael van Gerwen (102,5) 8-3 (97,8) Jose De Sousa


Highlights fra Players Championship 11:

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*