PDC klar til genopstart: Afholder fem turneringer på fem dage

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Onsdag den 8. juli vender PDC tilbage med fem Players Championship-turneringer på fem dage.

Så kan PDC’s 128 Tour Card-holdere godt begynde at intensivere træningen og deres turneringsforberedelse.

Onsdag den 8. juli vender PDC’s ProTour således tilbage efter nedlukningen tilbage i midten af marts. Det skriver PDC på deres hjemmeside.

Ifølge udmeldingen, så er planen, at der skal afholdes fem Players Championship-turneringer på fem dage fra den 8.-12. juli. PDC-spillerne kan således se frem til fem intense dage, der ikke er set lignende i PDC’s historie. Den intensive tureringsafvikling skyldes, at PDC forsøger at indhente så mange af sine “corona-tabte” turneringer som muligt.

Spilles for lukkede døre

Selvom Players Championship-touren i forvejen spilles uden publikum, så vil der alligevel blive ekstraordinært mennesketomt i Marshall Arena i engelske Milton Keynes. PDC gør således opmærksom på, at turneringerne vil blive spillet med så få mennesker, der ikke er spillere og officials, som muligt. Det er derfor tvivlsomt, om spillerne får lov til at medbringe gæster, som de ellers har været vant til. Til gengæld vil turneringerne blive streamet live på PDC’s hjemmeside.

Offentliggørelsen af de fem Players Championship-turneringer kommer i kølvandet på organisationens udmelding om, at man også er klar til at afholde World Matchplay sidst i juli. Her er man dog også forberedt på, at man risikerer, at skulle afholde turneringen uden tilskuere.

Fortsatte forbehold

Det er dog ikke uden forbehold, at PDC gør sig klar til at afholde turneringer igen. For nyligt vedtog det engelske parlament eksempelvis en ny lovgivning, der betyder, at personer der rejser til England skal 14 dage i karantæne, før de kan deltage i begivenheder udenfor hjemmets fire vægge. Det vil selvsagt få komplikationer for en lang række af PDC’s ikke-engelske Tour Card-holdere.

PDC efterstræber dog at få dispensation, da man mener, at idrætsudøvere ikke behøver leve op til de samme regler, som eksempelvis turister.

Skulle det alligevel ikke lykkes, at kunne få alle 128 Tour Card-holdere i aktion den 8.-12. juli, så gør PDC opmærksom på, at man vil forsøge at arrangere ekstraordinære turneringer for de ramte spillere. Disse turneringer vil dog ikke bidrage til verdensranglisten.

PDC skulle oprindeligt have afholdt 30 Players Championship-turneringer i 2020. På nuværende tidspunkt er der dog kun afholdt otte, til trods for at den oprindelige turneringskalender lagde op til, at man skulle have afholdt 20.

De første otte turneringer er vundet af Nathan Aspinall (2), Gary Anderson, Ryan Searle, Krzysztof Ratajski, Peter Wright, Gerwyn Price og Ian White. I den forbindelse kan du sæsonens ubetinget mest velspillede finale her nedenfor, hvor både Peter Wright og Gerwyn Price snittede over 109.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*