Ian White i storform: Vandt første Players Championship-turnering i 15 måneder

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDc/Lawrence Lustig

Søndag var Ian White endnu engang i storform på Players Championship-touren, og vandt i den forbindelse sin første PC-titel siden juni 2018.

Med en finalesejr på 8-3 over James Wade og et samlet turneringsgennemsnit på 102,50 vandt Ian White søndag karrierens 10. Players Championship-titel. Det er første gang siden juni 2018, at Ian White, der nu er tilbage som nummer 10 på verdensranglisten, vinder en Players Championship-turnering, til trods for at han har været i tre øvrige finaler siden da.

Mens en lang række, særligt centraleuropæiske, spillere måtte melde afbud til weekendens Players Championship-turneringer grundet Corona-virusset, så var stort set alle topspillere, pånær Gerwyn Price, deltagende ved søndagens turnering. Blandt disse måtte Ian White også besejre både Dave Chisnall, Kim Huybrechts og John Henderson undervejs til den samlede sejr.

Nedtur for Michael van Gerwen

Blandt søndagens helt store tabere, var der flere topspillere der markerede sig med tidlige exits allerede efter deres første kamp.

Mest nævneværdigt var Michael van Gerwens 6-5 nederlag i første runde til upåagtede Maik Kuivenhoven. Også Gary Anderson og Nathan Aspinall var ude af turneringen allerede efter deres første kamp, efter nederlag til Andy Hamilton og Madars Razma. Netop Nathan Aspinall vandt ellers lørdagens turnering.

LÆS OGSÅ: Nathan Aspinall sikrede sig sæsonens anden sejr ved Players Championship 7

Aspinall topper fortsat Players Championship-ranglisten

Til trods for sit tidlige nederlag så topper Nathan Aspinall fortsat Players Championship-ranglisten, hvortil der på nuværende tidspunkt af spillet otte ud af 30 turneringer.

Top 64 på Players Championship-ranglisten vil kvalificere sig til TV-turneringen Players Championship Finals. Her er det i den forbindelse værd at nævne, at spillere som Jonny Clayton, Dimitri van Den Bergh og Jelle Klaasen i skrivende stund alle er placeret udenfor top 64.

Du kan se de afgørende resultater fra Players Championship 8 her nedenfor. Alle øvrige resultater kan findes her.

Med mindre PDC vælger at ændre yderligere i turneringskalenderen grundet Corona-epidemien, så fortsætter Players Championship-touren den 4.-5. april.

Afgørende resultater Players Championship 8
Kvartfinaler
Derk Telnekes (89,8) 6-3 (87,0) Luke Woodhouse
James Wade (101,5) 6-4 (98,9) Keegan Brown
Ian White (109,7) 6-4 (100,1) Dave Chisnall
Kim Huybrechts (90,8) 6-4 (88,4) Michael Smith

Semifinaler
James Wade (93,4) 7-2 (92,2) Derk Telnekes
Ian White (89,0) 7-4 (82,3) Kim Huybrechts

Finale
Ian White (102,1) 8-3 (88,3) James Wade

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*