Overraskende vindere på Challenge Touren – svær dansk sæsonstart

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Matthew Dennant vandt søndags første af i alt to Challenge Tour-turneringer.

Engelske Matthew Dennant og hollandske Jitse Van Der Wal strøg til tops ved gårsdagens to Challenge Tour-turneringer i engelske Wigan. Mens 28-årige Dennant vandt en Challenge Tour helt tilbage i 2013 og derudover har deltaget ved en række Europa Tours, så er 20-årige Van Der Wal et væsentligt mere ubeskrevet blad, og vandt da også sæsonens fjerde Challenge Tour-turnering til trods for at levere turneringens blot 93. højeste turneringsgennemsnit.

Scott Mitchell topper ranglisten

Til trods for et par skuffende resultater ved søndagens to turneringer, så var lørdagens turneringssejr nok til at sikre den tidligere BDO-verdensmester Scott Mitchell den foreløbige førsteplads på Challenge Tour-ranglisten. Herefter følger weekendens øvrige vindere i skikkelse af Collin Roberts og førnævnte Dennant og Van Der Wal.

De spillere der ligger nummer et og to på Challenge Tour-ranglisten efter alle sæsonens 24 turneringer bliver belønnet med et Tour Card. Nummer et kvalificerer sig derudover til PDC’s verdensmesterskab.

Læs også: Scott Mitchell og Robert Collins vinder på Challenge Touren – ingen danske point

Fortsat ingen danske point

Nøjagtig som ved lørdagens Challenge Tours, lykkedes det for anden dag i træk ikke nogen af de tre danske deltagere at spille sig blandt de sidste 64 (fjerde runde), hvilket er minimumskravet, for at indkassere point til Challenge Tour-ranglisten. Niels Heinsøe var i den forbindelse den dansker der kom tættest på, da han ved søndagens første turnering spillede sig blandt de sidste 128, men for anden dag i træk tabte til walisiske Martin Thomas.

Du kan se en oversigt over søndagens danske resultater her nedenfor. Alle øvrige resultater kan findes på DartConnect.


Danske resultater Challenge Tour 3
Sidste 512
Ivan Springborg Poulsen (64,6) 5-2 (59,2) Jerry Hendriks
Jesper Skovgaard BYE
Niels Heinsøe BYE

Sidste 256
Ivan Springborg Poulsen (75,5) 1-5 (80,8) Justin van Tergouw
Jesper Skovgaard (60,0) 0-5 (78,3) Patrick Peters
Niels Heinsøe (74,4) 5-2 (77,2) James Duncan

Sidste 128
Niels Heinsøe (78,7) 3-5 (78,3) Martin Thomas


Danske resultater Challenge Tour 4
Sidste 512
Ivan Springborg Poulsen (75,2) 3-5 (78,8) Dan Read
Jesper Skovgaard BYE
Niels Heinsøe BYE

Sidste 256
Jesper Skovgaard (73,0) 4-5 (74,1) Thomas Gregory
Niels Heinsøe (72,9) 3-5 (75,7) Jack Vincent

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*