57-årige Wayne Warren vinder BDO’s verdensmesterskab

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Chris Radburn/PA Images

Wayne Warren er den ældste verdensmester i dartsportens historie.

I en alder af 57 år skrev walisiske Wayne Warren i går aftes historie, da han med en finalesejr på 7-4 over landsmanden Jim Williams fuldendte sin jagt på en sensationel VM-titel ved BDO’s verdensmesterskab.

Selve finalen mellem den aldrende Warren og 35-årige Williams startede ud i et højt tempo, hvor begge spillere lå mellem 96-99 i snit første halvdel af kampen. Niveauet faldt dog en smule gennem kampens sidste halvdel, hvor Warren i sidste ende lod sig notere for et gennemsnit på 93,72, hvilket var en anelse lavere end Williams’ 94,53.

LÆS OGSÅ: Mikuru Suzuki genvinder sin VM-titel

Et sent gennembrud

Til trods for at han første gang kvalificerede sig til BDO’s verdensmesterskab tilbage i 2005, så var deltagelsen i 2020 blot Wayne Warren femte VM-kvalifikation nogensinde.

Warren, der i øvrigt var i finalen ved Denmark Masters i 2018, begyndte således først for alvor at deltage dedikeret på BDO-touren omkring 2011/2012, hvilket siden da blot har ført en håndfuld mindre turneringssejre med sig. Alligevel var der fra flere eksperter tiltro til Warren forud for VM i år, idet han gennem 2019 flere gange har givet indikationer på, at hans niveau, til trods for den fremskredende alder, topper netop nu.

Muligvis den sidste BDO-verdensmester

Efter sejre over Justin Thompson (3-2), Andy Hamilton (4-1), Chris Landman (5-3), Scott Mitchell (6-3) og i sidste ende altså Jim Williams (7-4), kan Wayne Warren dog risikere at blive det sidste navn på den efterhånden lange liste af verdensmestre i BDO. Et verdensmesterskab der har eksisteret siden 1978, hvor det ligeledes var en waliser (Leighton Rees) der sejrede i finalen.

Flere prominente dartanalytikere spekulerer således i, om BDO’s verdensmesterskab fortsat har en fremtid. Det sker efter et 2019, hvor WDF har valgt ikke længere at ville anerkende BDO’s turneringer, alt imens BDO har haft særdeles svært ved at rejse præmiepenge til det netop overståede VM, hvorfor det endnu ikke vides præcis hvor mange penge Wayne Warren får tildelt efter sin historiske sejr.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*