Optakt: I dag afgøres de sidste gruppekampe ved Grand Slam of Darts

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Robert Thornton har i dag muligheden for at spille sig videre til anden runde ved Grand Slam of Darts for første gang siden 2016.

Efter gårsdagens afgørende kampe i gruppe E, F, G og H står det klart, hvilke otte spillere der er de første videre til 1/8-finalerne ved Grand Slam of Darts.

Mens Dave Chisnall og Rob Cross levede op til deres favoritroller i gruppe E, så lykkedes det noget overraskende Ryan Harrington at tage den ene billet i gruppe F på bekostning af Danny Noppert. Dermed er både Harrington og Peter Wright ligeledes videre til anden runde.

I gruppe G løb tyske Cabriel Clemens afsted med førstepladsen foran Daryl Gurney, alt imens Michael Smith og Glen Durrant er videre fra gruppe H.

Særligt gruppe H var på forhånd udpeget som “dødens gruppe”, hvor det altså ikke lykkedes Nathan Aspinall at tage en af de eftertragtede pladser i top to. Foruden UK Open-vinderen så er også Jamie Hughes, Lisa Ashton, Danny Noppert, Wayne Warren, Brendan Dolan, Richard Veenstra og Martin Schindler ude af Grand Slam.

15 spillere kæmper om 8 pladser i gruppe A-D

I dag er det så tid til de afgørende gruppekampe i gruppe A, B, C og D. Modsat mandagens kampprogram, hvor tre spillere var sikret videre avancement allerede før kampene var spillet, så er der endnu ingen der definitivt har sikret sig en plads videre til anden runde i gruppe A-D.

Både Michael van Gerwen, James Wade, Gerwyn Price og Gary Anderson står ganske vist med særdeles gode kort på hånden efter to indledende sejre i deres respektive grupper. Det kan dog fortsat ende galt for Premier League kvarteten, såfremt de taber deres kampe i aften og den modsatte gruppekamp ender med et, for dem selv, negativt resultat.

Ross Smith kæmper for æren

Det er udelukkende Ross Smith, der ikke længere har nogen mulighed for at spille sig videre til anden runde, hvilket betyder, at der fortsat er 15 ud af 16 spillere der kæmper om de sidste otte pladser i 1/8-finalerne.

Bedømt på baggrund af de respektive spilleres lodtrækninger, så kunne det på forhånd se ud til, at de fire førnævnte profiler kan få følgeskab af Ian White og Robert Thornton i anden runde, alt imens bookmakerne svært ved at gennemskue hvorvidt Adrian Lewis eller Jim Williams tager en billet videre fra gruppe A, alt imens det også ligner dødt løb mellem Darren Webster og William O’Connor i gruppe D.

Du kan se en oversigt over hele aftenens kampprogram her nedenfor. Kampene begynder klokken 20.00 og kan ses live på Viaplay og PDC.tv alt imens TV3 Sport sender live fra klokken 23.00


Tirsdag 12. november
Afgørende kampe i gruppe A-D
Ian White v Wesley Harms (B)
James Wade v Steve Lennon (B)
Michael van Gerwen v Ross Smith (A)
Robert Thornton v Mikuru Suzuki (C)
Gerwyn Price v Dimitri Van den Bergh (C)
William O’Connor v Dave Parletti (D)
Gary Anderson v Darren Webster (D)
Adrian Lewis v Jim Williams (A)


Resultater fra mandag 11. november
Afgørende kampe i gruppe E-G
Gabriel Clemens 5-2 Richard Veenstra (G)
Michael Smith 5-4 Martin Schindler (H)
Dave Chisnall 5-1 Lisa Ashton (E)
Daryl Gurney 5-2 Brendan Dolan (G)
Peter Wright 5-2 Danny Noppert (F)
Ryan Harrington 5-1 Wayne Warren (F)
Rob Cross 5-4 Jamie Hughes (E)
Glen Durrant 5-0 Nathan Aspinall (H)

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*