Optakt: Champions League skal afgøres i dag

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Det er blevet tid til at finde vinderen af Champions League 2019.

Det er allerede sikkert, at Champions League vil få en ny vinder i år. Den forsvarende mester Gary Anderson kan således ikke spille sig videre fra gruppespillet.

Derudover kan Rob Cross heller ikke spille sig videre.

Paddy Power Champions League of Darts

Gary Anderson tabte således med 10-7 til Michael Smith og med 10-9 til James Wade i gårsdagens kampe. Dette på trods af, at skotten spillede med nogle rigtig gode snit.

Ligeledes tabte Rob Cross sine to kampe mod Gerwyn Price og Daryl Gurney med henholdsvis 10-5 og 10-6.

Det bliver Rob Cross som skal lægge ud i dag. Han skal op mod Peter Wright i en kamp, som ikke har den store betydning. Cross er sikker på at ryge ud, og Wright er sikker på at gå videre. Det eneste, som der reelt er at spille om, er hvorvidt Peter Wright vil sikre sig førstepladsen i gruppen, og dermed undgå Michael van Gerwen i semifinalen, som stillingerne ser ud lige nu.

Herefter skal Daryl Gurney op mod Gerwyn Price. Begge spillere vandt én kamp igår og har derfor top point inden dette opgør. Man skal altså ikke være vildt god til matematik for at regne ud, at vinderen af opgøret går videre til næste runde. Kigger man på gårsdagens kampe, var det overordnet set Gerwyn Price, som gjorde det bedst. Han snittede således lige omkring de 100 i begge sine kampe, hvorimod Daryl Gurney var lidt sløj i sin første kamp, hvor snittet kun lå på 85.80. Samtidig havde Price også en bedre lukningsprocent i begge sine kampe, end Gurney havde. Det ser altså ud til, at det er Gurney, som skal trække sig selv op i dag, hvis han skal gøre sig forhåbninger om semifinalen.

I Gruppe A er det nøjagtig det samme scenarie som udspiller sig. Michael van Gerwen starter således med at spille mod Gary Anderson. Det eneste, som er på spil her er, hvorvidt Michael van Gerwen bliver nummer et i puljen eller ej.

Til gengæld er der alt at spille for, når James Wade skal op mod Michael Smith. Begge spillere spillede nogle flotte kampe i går med gode snit, hvor Smiths samlede snit er en my højere end Wades. Til gengæld havde James Wade noget bedre styr på den yderste ring, end Michael Smith havde. Det kunne altså tyde på, at vi virkelig får noget for pengene, når de to møder hinanden i dag.
Dog har James Wade et massivt overtag, når man kigger på de indbyrdes kampe. Wade har således slået Smith hele 16 gange, hvorimod Smith kun har vundet tre gange og spillet en enkelt uafgjort.

Alle de ovennævnte kampe spilles i eftermiddag. I aften står den således på semifinaler og finale, hvor der spilles bedst af 21 legs, fremfor bedst af 19, som der spilles i gruppespillet.

Alle kampe kan ses på pdc.tv eller Viaplay fra klokken 14.15 og klokken 19.30.

Søndag 20. oktober
Eftermiddagsession (14.15)

Rob Cross v Peter Wright (Gruppe B)
Daryl Gurney v Gerwyn Price (Gruppe B)
Michael van Gerwen v Gary Anderson (Gruppe A)
Michael Smith v James Wade (Gruppe A)

Aftensession (19.30)
Semi-Finaler
Vinder Gruppe B v Andenplads Gruppe A
Vinder Gruppe A v Andenplads Gruppe B
Finale

Resultater lørdag 19. oktober
Eftermiddagssession
Peter Wright (89.76) 10-7 (85.80) Daryl Gurney (Gruppe B)
Gerwyn Price (99.34) 10-5 (94.38) Rob Cross (Gruppe B)
Michael Smith (100.64) 10-7 (97.76) Gary Anderson (Gruppe A)
Michael van Gerwen (103.40) 10-8 (98.84) James Wade (Gruppe A)

Aftensession
Daryl Gurney (97.60) 10-6 (94.60) Rob Cross (Gruppe B)
Peter Wright (102.82) 10-8 (100.34) Gerwyn Price (Gruppe B)
James Wade (95.14) 10-9 (99.56) Gary Anderson (Gruppe A)
Michael van Gerwen (100.19) 10-6 (98.24) Michael Smith (Gruppe A)

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*