Optakt: Kvartfinaler ved World Grand Prix

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Det er blevet tid til kvartfinalerne ved dette års World Grand Prix.

World Grand Prix har efterhånden fået siet de svageste led fra. Derfor er det blevet tid til kvartfinalerne.

Gårsdagens kampe blev vundet af Nathan Aspinall, som slog Danny Noppert, Dave Chisnall, Glen Durrant og Jermaine Wattimena, som højst overraskende slog Peter Wright, og dermed har vi det samlede felt til kvartfinalerne.

Ian White starter aftenen, når han skal op mod Chris Dobey. Ian White spillede ganske imponerende i anden runde, da han slog Michael Smith. Ian Whites gennemsnit var næsten ti højere end Michael Smith, som dog floppede en smule på det punkt. Den rutinerede englænder fra Stoke-on-Trent vandt endda to af sine tre sæt med cifrene 3-0. Chris Dobey var ligeledes ganske imponerende mod Gary Anderson. ‘Hollywood’, som han så fint kaldes, vandt ligeledes med 3-1, hvoraf et af sættene også blev vundet med 3-0.
Chris Dobey og Ian White har kun tre indbyrdes opgør på CV’et, hvor Ian White vandt det seneste opgør tilbage. Det var dog helt tilbage i februar ved Players Championship.

I den næste kvartfinale skal Dave Chisnall op mod Nathan Aspinall. Dave Chisnall havde ikke de store problemer med at komme videre fra anden runde, da han uden de store kvaler vandt med 3-0 over Stephen Bunting i gårsdagens kamp. Stephen Bunting snittede således kun 70.82 og vandt kun fire legs undervejs.
Det bliver unægteligt svære i dag, når ‘Chizzy’ skal op mod Nathan Aspinall, som i gårsdagens sejr snittede 87.26. I første runde snittede englænderen ligeledes 92.04.
Bookmakerne kan da heller ikke finde en favorit og giver derfor stort set samme odds på begge spillere i dette opgør. De to står da også fuldstændig lige, når det kommer til indbyrdes opgør, hvor stillingen er 3-3.

Michael van Gerwen skal herefter op mod Mervyn King. De to har tidligere mødt hinanden to gange ved World Grand Prix. Første gang var ved finalen i 2012, hvor Michael van Gerwen vandt 6-4, på trods af, at Mervyn King var foran med 4-1. Herefter mødte de hinanden igen i 2014, hvor Michael van Gerwen vandt 3-2.
Kigger man på de to første runder, kunne det da også tyde på, at det bliver et hattrick for Michael van Gerwen, som snitmæssigt har ligget lidt højere end Mervyn King samlet set. Michael van Gerwen har således et turneringsgennemsnit på 89.69 indtil videre mod Mervyn Kings 86.93. Samtidig har Michael van Gerwen en lukkeprocent, baseret på de to første runder, på 47,2 % mod Kings 36,7 %.

I den sidste kvartfinale finder vi Glen Durrant og Jermaine Wattimena. Glen Durrant kæmpede en hård kamp mod Rob Cross ved gårsdagens kampe, hvor kampen skulle ud i det afgørende femte sæt, for at blive afgjort. Her fandt Glen Durrant dog topspillet frem og vandt det femte sæt med 3-0, med et snit på 100.20 og en lukkeprocent på 60 %.
Udover at sejren har sikret ham en plads i kvartfinalerne, så har sejren også sendt ham ind i top 32 på Order of Merit.
Jermaine Wattimena imponerede igår, da han med et fornuftigt snit på 88.85 vandt 3-1 over Peter Wright. Kan han møde op med samme niveau i aften, så er det ikke usandsynligt, at han kan give Glen Durrant kamp til stregen. De to har kun tidligere mødt hinanden en enkelt gang, hvor det blev til en sejr til den unge hollænder.

Alle aftenens kampe kan ses på TV3 Sport og Viaplay fra klokken 20.00.

Torsdag 10. oktober (20.00)
Kvartfinaler

Ian White v Chris Dobey
Dave Chisnall v Nathan Aspinall
Michael van Gerwen v Mervyn King
Glen Durrant v Jermaine Wattimena

Resultater onsdag 9. oktober
Nathan Aspinall (87.26) 3-2 (80.75) Danny Noppert
Dave Chisnall (86.35 )3-0 (70.82) Stephen Bunting
Glen Durrant (85.30) 3-2 (86.44) Rob Cross
Jermaine Wattimena (88.85) 3-1 (83.12) Peter Wright

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*