Optakt: Anden runde fortsætter ved World Grand Prix

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC

Efter nogle overraskelser fortsætter anden runde i aften ved World Grand Prix.

Kigger man på, hvad bookmakerne sagde, så var der hele tre favoritter, som tabte igår. Således blev James Wade slået 3-1 af Mervyn King, Michael Smith tabte med samme cifre til Ian White og Gary Anderson tabte ligeledes med 3-1, da han blev slået af Chris Dobey.

Den eneste favorit, som avancerede til tredje runde, var Michael van Gerwen, som vandt med sikre 3-0 over Jeffrey de Zwaan.

I dag skal vi så have spillet de sidste fire kampe af anden runde.

I første kamp skal Danny Noppert, som slog den tidligere vinder Daryl Gurney i første runde, op mod Nathan Aspinall. Ifølge bookmakerne er Nathan Aspinall favorit i dette opgør. Det må da også siges, at englænderen har de bedste resultater på CV’et af de to. De har dog kun mødt hinanden to gange igennem tiden, og her er det blevet til en sejr til hver. Dog spillede Nathan Aspinall med et væsentlig bedre snit i første runde, og derfor giver det alt i alt fin mening, at englænderen er favorit. Det var Daryl Gurney dog også, så intet er sikkert.

Dave Chisnall skal herefter op mod Stephen Bunting. ‘Chizzy’ fik en god start på turneringen, da han slog Gerwyn Price med 2-1 og snittede fine 92.50. Kan han fortsætte det snit i aften, så tyder det på gode chancer, da Stephen Bunting kun snittede 77.88 i sin første runde kamp, hvor han vandt 2-0 over Jonny Clayton. Indbyrdes er de to spillere meget lige. Dog har Chisnall vundet de seneste fire opgør, hvoraf to af dem har været i 2019.

Herefter står den på et rigtig interessant opgør når Rob Cross skal op mod Glen Durrant. Den tredobbelte BDO verdenmester har gang i noget af et eventyr i sin første sæson i PDC, og det virker generelt til, at han kan slå dem alle, når han rammer dagen. Han har kun mødt Rob Cross en gang tidligere, der blev det dog til en sejr på 6-3 for ‘Voltage’. Begge spillere snittede i midten af 80’erne i første runde, så dette opgør virker til at være yderst åbent.

Aftenens sidste kamp står mellem Peter Wright og Jermaine Wattimena. Peter Wright havde ikke de store problemer med at spille sig videre fra første runde, hvor han slog Max Hopp med 2-0. Til gengæld formåede Jermaine Wattimena at slå Adrian Lewis med 2-1, selvom hollænderen var nede med 1-0. Hollænderen har også tidligere vist, at han kan slå Peter Wright. Ja faktisk vandt han det seneste opgør mod ‘Snakebite’. Men det skal dog tages med, at kigger man på den samlede stilling mellem de to, så hedder den 10-3 til Peter Wright. Det virker dog til, at dette års World Grand Prix ikke giver meget for favoritter og statistikker, så mon ikke denne kamp også bliver uforudsigelig.

Alle kampene kan ses live på TV3 Sport og Viaplay fra klokken 20.00.

Onsdag 9. oktober (20.00)
Anden runde
Danny Noppert v Nathan Aspinall
Dave Chisnall v Stephen Bunting
Rob Cross v Glen Durrant
Peter Wright v Jermaine Wattimena

Resultater fra tirsdag 8. oktober
Anden runde
Mervyn King (84.74) 3-1 (78.59) James Wade (2-3, 3-2, 3-1, 3-0)
Ian White (85.66) 3-1 (77.13) Michael Smith (2-3, 3-0, 3-0, 3-2)
Michael van Gerwen (94.79) 3-0 (74.87) Jeffrey de Zwaan (3-0, 3-1, 3-1)
Chris Dobey (85.77) 3-1 (82.99) Gary Anderson (2-3, 3-2, 3-0, 3-1)

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*