Optakt: Mandagens kampe ved World Grand Prix

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Peter Wright var i finalen ved sidste års World Grand Prix. I år indleder han turneringen mod Max Hopp.

Der var stort set rene favoritsejre, da der i går blev taget hul på dette års udgave af World Grand Prix.

Double-ind/double-ud turneringen spilles frem til på lørdag, og i dag afgøres de sidste kampe i første runde. Her vil blandt andre sidste års finalist, Peter Wright, være i aktion, når han i mandagens sidste kamp møder den tidligere tyske ungdomsverdensmester, Max Hopp.

Tirsdagens første opgør skal imidlertid afgøres mellem Stephen Bunting og Jonny Clayton. Selvom Bunting har gode minder fra turneringen, hvor han tilbage i 2014 spillede sig i semifinalen, så har han tabt sine seneste tre indbyrdes opgør mod Clayton, der i år deltager ved Dublin-turneringen for blot anden gang i sin karriere.

Vincent van der Voort møder efterfølgende den regerende UK Open-vinder, Nathan Aspinall. Hollænderen kvalificerede sig kun lige nøjagtigt til dette års Grand Prix-turnering, efter det ikke lykkedes at kvalificere sig i hverken 2016 eller 2017.

I aftenens tredje opgør står den dobbelte verdensmester Adrian Lewis overfor hollandske Jermaine Wattimena. Lewis var selv i finalen tilbage i 2010, men har siden da ikke formået at spille sig forbi anden runde. Den statistik kan risikere at fortsætte i år, eftersom englænderen har haft svært ved at finde formen i 2019.

Omvendt forholder det sig for den tredobbelte BDO-verdensmester, Glen Durrant, der i år får debut ved World Grand Prix. Den 48-årige englænder har haft en sublim debutsæson i PDC, men får i dag hård modstand mod polske Krzysztof Ratajski, der selv befinder sig i en formstærk periode.

Efter at have vundet World Grand Prix tilbage i 2017, formåede Daryl Gurney sidste år at spille sig i semifinalen, hvilket indikerer, at nordireren befinder sig særdeles godt under det atypiske spilformat. I år jagter han så endnu et godt resultat, når han møder hollandske Danny Noppert. Sidstnævnte fik sidste år debut ved Grand Prix’et, men skuffede ved den lejlighed med en dårlig præstation i første runde.

Herefter er det i høj grad de helt store favoritter der indtager scenen. Først mødes Gerwyn Price og Dave Chisnall i aftenens tredjesidste opgør, inden Rob Cross møder Mensur Suljovic, alt imens afslutter tirsdagens kampprogram Peter Wright mod Max Hopp.

Alle aftenens kampe kan ses live på TV3 Sport og Viaplay.dk fra klokken 20.00.

Mandag 7. oktober (20.00)
Første runde
Stephen Bunting v Jonny Clayton
Vincent van der Voort v Nathan Aspinall
Adrian Lewis v Jermaine Wattimena
Glen Durrant v Krzysztof Ratajski
Daryl Gurney v Danny Noppert
Gerwyn Price v Dave Chisnall
Rob Cross v Mensur Suljovic
Peter Wright v Max Hopp

Resultater fra søndag 6. oktober
Første runde
Chris Dobey (79,08) 2-0 (89,5) Ricky Evans (3-1, 3-1)
Mervyn King (88,03) 2-1 (84,95) Dimitri Van den Bergh (2-3, 3-1, 3-2)
Ian White (85,95) 2-1 (84,44) Joe Cullen (0-3, 3-2, 3-0)
Jeffrey de Zwaan (88,67) 2-0 (73,68) Steve Beaton (3-1, 3-0)
James Wade (86,15) 2-1 (82,79) John Henderson (3-1, 2-3, 3-0)
Michael Smith (83,39) 2-1 (77,96) Simon Whitlock (1-3, 3-2, 3-2)
Michael van Gerwen (84,59) 2-1 (85,08) Jamie Hughes (2-3, 3-1, 3-1)
Gary Anderson (84,26) 2-0 (81,5) Keegan Brown (3-0, 3-2)

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*