Optakt: I dag begynder European Darts Matchplay

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Michael Smith har endnu ikke kvalificeret sig til European Championship, og er derfor nødsaget til at levere i sæsonens afgørende fase på Europa Touren.

Med blot tre Europa Tours tilbage forud for skæringsdatoen vedrørende kvalifikation til European Championship er det efterhånden ved at være sidste udkald for at række af de profiler, der endnu ikke befinder sig indenfor den magiske top 32-grænse på Europa Tour-ranglisten. Mest bemærkelsesværdigt er Michael Smiths og Raymond van Barnevelds placeringer som henholdvis nummer 40 og 38, alt imens andre prominente navne såsom Kim Huybrechts, John Henderson og Danny Noppert ligeledes er tvunget til at levere et par fornuftige resultater, såfremt de vil gøre sig forhåbninger om at kvalificere sig til den prestigefulde major.

Hverken Raymond van Barneveld eller Danny Noppert har imidlertid formået at kvalificere sig til European Darts Matchplay, og vil derfor ikke have mulighed for at avancere på ranglisten efter weekendens Europa Tour-turnering.

Dermed vil de to hollændere heller ikke få muligheden for at vriste European Darts Matchplay-trofæet ud af hænderne på Michael van Gerwen, der har vundet turneringen i både 2015, 2017 og 2018. Kun James Wade har ligeledes oplevet at triumfere ved turneringen, der i år spilles i tyske Mannheim.

Selvom Michael van Gerwen endnu engang er bookmakernes forhåndsfavorit i forbindelse med en samlet turneringssejr, så har verdensetteren dog ikke vundet på Europa Touren ved sine seneste fire turneringsdeltagelser. Sidste weekend spillede han sig ganske vist i finalen, men tabte ved den lejlighed 8-7 til Mensur Suljovic. De to kan allerede mødes i tredje runde i denne weekend, eftersom de er seedet henholdvis nummer et og nummer 16.

Michael van Gerwen og Mensur Suljovic er i øvrigt havnet i samme halvdel af lodtrækningen som både Rob Cross, Dave Chisnall og Daryl Gurney, alt imens øvrige profiler som Peter Wright, James Wade, Gerwyn Price og Glen Durrant er havnet i turneringens nedre halvdel.

Du kan se hele weekendens kampprogram ved European Darts Matchplay her nedenfor. Kampene kan som altid ses live på PDC.tv.

Kampprogram for European Darts Matchplay
Fredag 6. september
Første runde
Eftermiddagsprogram (13.00)

Scott Taylor v Matthew Edgar
Bradley Brooks v Mark McGeeney
Ryan Meikle v Brett Claydon
Dennis Nilsson v Marvin Wehder
Cody Harris v Ross Smith
Dirk van Duijvenbode v Krzysztof Kciuk
John Henderson v Ryan Joyce
Gabriel Clemens v Steffen Siepmann

Aftensprogram (19.15)
Florian Hempel v Simon Stevenson
Jamie Hughes v Wesley Plaisier
Keegan Brown v Simon Whitlock
Maik Kuivenhoven v Karsten Koch
Robert Thornton v Kim Huybrechts
Michael Smith v Steve Lennon
Max Hopp v William O’Connor
Jeffrey de Zwaan v Wayne Jones

Lørdag 7. september
Anden runde
Eftermiddagsprogram (13.00)
Dave Chisnall v Meikle/Claydon
Jonny Clayton v Taylor/Edgar
James Wade v Brooks/McGeeney
Adrian Lewis v Van Duijvenbode/Kciuk
Glen Durrant v Harris/R Smith
Daryl Gurney v Henderson/Joyce
Gerwyn Price v Hempel/Stevenson
Rob Cross v Nilsson/Marvin Wedher

Aftensprogram (19.15)
Ricky Evans v Kuivenhoven/Koch
Ian White v Clemens/Siepmann
Krzysztof Ratajski v Brown/Whitlock
Michael van Gerwen v M Smith/Lennon
Mensur Suljovic v Thornton/Huybrechts
Peter Wright v Hopp/O’Connor
Nathan Aspinall v De Zwaan/Jones
Joe Cullen v Hughes/Plaisier

Søndag 8. september
Eftermiddagsprogram (13.00)
Tredje runde

Aftensprogram (19.15)
Kvartfinaler

Semifinaler
Finale

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*