Efter weekendens PDCNB: Søren Hedegaard i top 8 – Per Laursen ude af top 10

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC Nordic & Baltic/Mads Plagborg Magnussen

Det blev langt fra den PDCNB-weekend som Per Laursen havde håbet på. Til gengæld rykker hans klubkammerat, Søren Hedegaard, ind i top otte på PDCNB-ranglisten.

Det blev på ingen måde den PDC Nordic & Baltic-weekend som Per Laursen havde håbet på. Den regerende danmarksmester havde således gjort sig forhåbninger om et par gode resultater ved lørdagens og søndagens to ProTour-turneringer, for derved at kunne avancere på PDCNB-ranglisten, hvor han forud for den foregående weekend var placeret som nummer 10. Tidlige nederlag i begge weekendens turneringer betyder imidlertid, at Laursen rykker ned på en 12. plads. Med blot fire turneringer tilbage i denne sæson, bliver det dermed så godt som umuligt for danskeren at kvalificere sig til PDC’s verdensmesterskab.

Per Laursen var ellers udset en taknemmelig lodtrækning ved lørdagens ProTour, hvor han først i en eventuel kvartfinale ville risikere at møde en seedet spiller. Afbud af Johan Engström og Andreas Harryson betød således, at Per Laursen selv var 8. seedet.

Til trods for det gode udgangspunkt, så tabte Per Laursen dog sin første kamp 2-6 mod svenske Roland Lenngren. Et beskedent gennemsnit på 75,1 vidner om, at Laursen spillede under niveau, mod en modstander som han på papiret burde have besejret.

Som konsekvens af lørdagens tidlige nederlag, var Laursen ikke længere seedet til søndagens turnering. Her var der da også tale om en væsentligt hårdere lodtrækning, idet den femdobbelte danmarksmester stod overfor den finske TourCard-holder, Marko Kantele, i sin første kamp. Til trods for en godkendt præstation, hvor Laursen snittede 86,1, så måtte han dog tage til takke med et nederlag på 5-6. Kantele gik sidenhen hen og vandt turneringen.

Mens de tidlige nederlag altså betyder, at Laursen rykker to placeringer ned på ranglisten, så gik det væsentligt bedre for hans holdkammerat, Søren Hedegaard. Danmarksmesteren fra 2010 spillede sig således i 1/8-finalen om lørdagen samt kvartfinalen om søndagen. Dermed er Hedegaard nu den bedst placerede dansker, idet han befinder sig som nummer otte på ranglisten, og han vil dermed være seedet, såfremt han deltager ved den næste ProTour, der finder sted i Finland lørdag den 12. oktober.

Også Niels Heinsøe avancerer på ranglisten, efter at have præsteret en 1/16-finale om lørdagen og en kvartfinale om søndagen. Her blev det blandt andet til en sejr over ranglistens nummer fem, finske Ulf Ceder, alt imens han var tæt på at skabe overraskelsen mod ranglistens nummer syv, svenske Daniel Larsson, hvor han til trods for et solidt gennemsnit på 87,1 tabte 5-6. Heinsøe er nu at finde på ranglistens 11. plads.

Ivan Springborg Poulsen kunne i øvrigt fejre sin karrieres bedste weekend på PDCNB’s ProTour. En 1/8-finale om lørdagen og en kvartfinale om søndagen indbringer sjællænderen sine første ranglistepoint i indeværende sæson, hvilket skyder ham op på en samlet 18. plads. En enkelt placering foran ham finder man Niels-Jørgen Hansen, hvis bedste resultat var en 1/16-finale ved søndagens turnering. Det samme var tilfældet for den sidste danske deltager ved weekendens turneringer, Jesper Skovgaard, der i kraft af sin 1/16-finale om lørdagen indtager en placering som nummer 41.

PDCNB-ranglisten toppes fortsat af Madars Razma, der henviser weekendens vindere, Darius Labanauskas og Marko Kantele, til ranglistens 2.- og 3. plads.

Afgørende resultater fra PDCNB ProTour 5
Semifinaler
Madars Razma (87,8) 6-4 (89,5) Marko Kantele
Darius Labnauskas (90,7) 6-3 (86,7) Oskar Lukasiak

Finale
Darius Labanauskas (89,5) 6-5 (84,2) Madars Razma

Afgørende resultater fra PDCNB ProTour 6
Semifinaler
Marko Kantele (98,9) 6-0 (81,6) Madars Razma
Dennis Nilsson (91,1) 6-4 (96,1) Daniel Larsson

Finale
Marko Kantele (92,1) 6-4 (89,9) Dennis Nilsson

Du kan se den samlede top 16 på PDCNB-ranglisten her nedenfor. Alle weekendens resultater kan i øvrigt findes her.

Top 16 på PDCNB-ranglisten:
1. Madars Razma, 3950
2. Darius Labanauskas, 3700
3. Marko Kantele, 2650
4. Dennis Nilsson, 2425
5. Ulf Ceder, 1550
6. Oskar Lukasiak, 1325
7. Daniel Larsson, 1250
8. Søren Hedegaard, 675 
9. Andreas Harrysson, 675
10. Johan Engström, 600
11. Niels Heinsøe, 550
12. Per Laursen, 525
13. Ricky Nauman, 425
14. Kim Viljanen, 425
15. Cor Dekker, 400
16. Veijo Viinikka,400

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*