Andreas Harryson sikrer sig den nordisk/baltiske plads ved BDO’s verdensmesterskab

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: David Gill/BDO

Svenske Andreas Harryson kan se frem til at få debut ved BDO’s verdensmesterskab.

Det blev ikke Brian Løkken, der for andet år i træk løb afsted med den nordisk/baltiske kvalifikationsplads ved BDO’s verdensmesterskab til januar. Det står klart efter weekendens Swedish Open, der var den sidste turnering hvor de nordiske og baltiske spillere havde mulighed for at hente point til den regionale verdensrangliste.

På bekostning af Brian Løkken, der sidste år fik sin debut ved BDO’s verdensmesterskab, går pladsen istedet til svenske Andreas Harryson, der via sin placering blandt de sidste 32 ved Swedish Open lige nøjagtig fik samlet point nok sammen til at stjæle førstepladsen foran sin landsmand, Dennis Nilsson, der ellers triumferede ved selv samme turnering. Harryson sikrede sig dermed førstepladsen med 49 point, alt imens Nilsson står noteret for 41. På tredjepladsen finder man Brian Løkken med 37 point.

LÆS OGSÅ: Brian Løkken får belgisk modstand ved World Trophy

Brian Løkken har dog fortsat en spinkel mulighed for at kvalificere sig til verdensmesterskabet, omend det på forhånd ligner en ualmindelig svær opgave. Sidste års DM-sølvvinder kan således satse på at spille sig i top 26 på BDO’s samlede rangliste, hvor han på nuværende tidspunkt er placeret som nummer 70. Der er dog også mulighed for at kvalificere sig ved enten af vinde World Masters eller tage én af de fire kvalifikationspladser der er på spil ved den årlige kvalifikationsturnering der afholdes den 28. oktober.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*