Paul Nicholson: ‘Alle elsker Per Laursen’

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Dartnyheder.dk

Paul Nicholson havde udelukkende rosende ord om Per Laursen og det danske publikum ved Danish Darts Open.

Det er ikke mange år siden, at Paul Nicholson var rangeret som nummer ni på PDC’s verdensrangliste, alt imens han i 2010 hentede karrierens hidtil største sejr ved Players Championship Finals.

De seneste år har den professionelle karriere dog været hård for australieren, der blandt andet mistede sit Tour Card ved indgangen til 2019. ‘The Asset’ har dog bekræftet, at han uden betænkningstid har i sinde at deltage ved Q-school til januar, med henblik på at genvinde en plads i PDC.

I mellemtiden rejser 40-årige Nicholson Europa tyndt, hvor han blandt andet kommenterer på PDC’s Europa Tour. Det var også tilfældet i weekenden, hvor den dobbelte Europa Tour-finalist kommenterede ved Danish Darts Open. I den forbindelse havde Nicholson kun rosende ord til overs for både turneringen, det danske publikum og Per Laursen.

– Jeg synes, at det (Danish Darts Open, red.) har været bedre i år, end det var sidste år, og det skyldes udelukkende, hvad der skete i går (lørdag, red.) mellem Jonny Clayton og Per Laursen. Det var godt for turneringen, at en spiller der repræsenterer værtsnationen var involveret lørdag eftermiddag, hvor det her sted (Brøndbyhallen, red.) næsten var fyldt op. Det var en spektakulær kamp […] og jeg vil se tilbage på den kamp som et stort minde. Men alt i alt har det været en god turnering.

Kommenterede på Per Laursens kamp mod Jonny Clayton

Netop Per Laursens kamp mod Jonny Clayton, hvor danskeren sågar missede en enkelt matchpil for at besejre verdensranglistens nummer 15, var første gang nogensinde, at en dansker havde kvalificeret sig til anden runde ved en Europa Tour. Til trods for nederlaget så kan Per Laursen være stolt over at have været involveret i en kamp, som Nicholson fortæller, at han sent vil glemme, efter han selv kommenterede den sammen med kollegaen Dan Dawson.

– Det der er med Per Laursen, er, at han er en imponerende person. Han er en af de helt store i skandinavisk dart, men jeg tror, at Jonny Clayton vidste, hvilken form for atmosfære han ville komme ind til, da han spille den kamp. Han spillede mod Mensur Suljovic i Østrig, hvor han slog ham ud i semifinalen i en fjendtlig atmosfære. Men det her var endnu mere larmende, og endnu mere fjendtligt – men ikke på en grim måde. Det var god underholdning, og Jonny spillede godt under pres, mens Per Laursen spillede godt under presset fra publikum og sig selv. Begge spillere viste god sportsånd til sidst, hvilket bidrog til en fantastisk kamp, som jeg ikke tror, at jeg nogensinde vil glemme, forklarer den tidligere Championship League-finalist.

“Alle elsker Per Laursen”

Nicholson har selv prøvet at spille mod Per Laursen, da han i 2014, sammen med Simon Whitlock, besejrede Laursen og Dennis Lindskjold ved World Cup of Darts. Det er blandt andet på den baggrund, at australieren roser sin danske kollegas mentalitet på scenen.

– Alle elsker Per Laursen. Han er en virkelig flink fyr, men han har også en virkelig god mentalitet, når han står foran dartskiven. Han giver dig ikke noget ammunition, og han er ikke en type, der jubler helt vildt, før arbejdet er gjort færdigt. Det så vi, da han spillede mod Reece Robinson i fredags. Der var ikke noget undervejs i kampen, men efter kampen viste han en smule følelser, hvilket jeg godt kan lide, fortæller han og uddyber:

– Jeg har selv spillet mod ham før, og jeg har set mange af hans kampe, og han er en gigantisk karakter, og jeg håber, at han fortsætter de kommende år, for jeg vil gerne se mere med ham.

Håber på Danish Darts Open 2020

Det er endnu ikke afgjort, om PDC’s Europa Tour vender tilbage til Danmark i 2020. Spørger man Nicholson, så er der dog ingen tvivl om, at han hellere end gerne ser endnu en afdeling af Danish Darts Open – en turnering han i øvrigt selv kvalificerede sig til i 2018.

– Ja helt sikkert, for den her hal er fantastisk til dart. Det er den perfekte størrelse, og jeg synes, at akustikken herinde er virkelig god, i forhold til den mængde fans der kommer og deltager. Det er vigtigt, at der er en tilstedeværelse i Skandinavien, og Danmark er indgangen til steder som Sverige, Finland og Norge, forklarer han og tilføjer:

– Jeg håber, vi kommer igen, for det er en smukt sted at spille, og at være i skyggen af Brøndby Stadion samtidig, det er fantastisk. Det er lidt som Leverkusen i Tyskland, hvor man har et gigantisk stadion og en så vigtig facilitet lige rundt om hjørnet. Det er fantastisk at komme tilbage, og det danske publikum har vist deres værd. Jeg ville elske at komme tilbage, afslutter Paul Nicholson.

Du kan se hele interviewet med Paul Nichsolson, der i øvrigt har vundet fem PDC-titler i karrieren, i videoen her nedenfor:

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*