Per Laursen millimeter fra at sende Jonny Clayton ud af Danish Darts Open

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC Nordic and Baltic/Mads Magnussen

Per Laursens reaktion i momentet lige efter han missede muligheden for at sende verdensranglistens nummer 15 ud af Danish Darts Open.

I går skrev Per Laursen darthistorie, da han som den første dansker nogensinde spillede sig videre til anden runde på PDC’s Europa Tour. I dag var han så tæt på at forlænge historien om den femdobbelte danske mesters færd ved Danish Darts Open, men desværre for Laursen og det danske publikum var det marginaler der afgjorde, at en fantastisk kamp ikke endte med dansk sejr men istedet med et nederlag på 6-5 til Jonny Clayton.

Du kan skabe dig et overblik over alle eftermiddagskampene ved anden runde af Danish Darts Open her nedenfor:

Stephen Bunting (89,01) 6-4 (92,63) Cody Harris
Hvad lørdagens åbningskamp manglede af kvalitet, kompenserede den i i høj grad for ved høj dramatik. Starten af kampen bølgede således frem og tilbage, indtil Bunting, med en fantastisk 81-lukker på bullen, leverede et afgørende brud til stillingen 4-3. Herfra var det tydeligt, at det danske publikum havde taget den tidligere BDO-verdensmesters parti, hvilket bidrog til at føre englænderen det sidste stykke over målstregen.

Jose de Sousa (94,01) 6-5 (94,33) Darren Webster 
Forud for 2019 stod Darren Webster så småt og bankede på indgangen til verdensranglistens top 10, og blev da også nævnt som en outsider til en plads i Premier League. Indeværende sæson har dog på ingen måder været en dans på roser for den 51-årige englænder, der meget vel kan risikere at ryge ud af verdensranglistens top 16 indenfor nærmeste fremtid.

Webster kan derfor ærgre sig ekstra meget over, at han ikke formåede at fuldende et ellers flot comeback mod portugiseren Jose de Sousa. Fra at have været bagud 1-5, fik englænderen pludselig opbakning fra de danske tilskuere, der var med til at bære ham frem til 5-5. Her missede han så en enkelt matchpil, inden de Sousa afgjorde kampen med en 14-darter mod udlæg.

Jonny Clayton (97,71) 6-5 (89,38) Per Laursen
Til trods for nederlaget, så leverede Per Laursen en af dansk darthistories mest spektakulære kampe, da han var millimeter fra at sende verdensranglistens nummer 15, walisiske Jonny Clayton, ud af Danish Darts Open.

Laursen lagde fantastisk godt fra land, da han med en 14 darter mod udlæg og en efterfølgende 15 darter spillede sig foran 2-0. Clayton holdt derefter eget udlæg med en 14-darter, hvorefter Laursen fulgte op med endnu en 14-darter til stillingen 3-1.

Med et snit på over 100 fra begge spillere, var der altså ingen tvivl om, at der skulle noget helt særligt til for at vinde kampen. Med to fuldstændig forrygende legs på 12 dart, der begge blev lukket på rød bull, fik Clayton dog bragt balance i regnskabet, inden han brød udlægget til 3-4.

Per Laursen måtte herefter grave dybt, og kun en 108-lukker var nok til at bringe ham tilbage i kampen, hvorefter han sågar spillede sig foran 5-4. Endnu et fantastisk leg fra Clayton bragte dog på ny balance i kampen, og kampen skulle derfor ud i et sidste og afgørende leg.

Med sin tredje 180’er i kampen, fik Laursen i den forbindelse bragt sig ned på 80, hvorfra han fik en enkelt matchpil, der blot var få millimeter fra at afgøre kampen. Desværre for danskeren og det enormt vokale danske publikum, afgjorde Clayton dog kampen med en 16-darter i eget udlæg. Dermed er Per Laursen ude af Danish Darts Open 2019, til trods for en fantastisk præstation, hvor 14 forsøg på doublen mod Claytons 8 doublepile i alt vidner om at danskeren pressede PDC-stjernen til det yderste.

Dave Chisnall (98,9) 6-2 (96,8) Krzysztof Ratajski
Efter en særdeles velspillet kamp er Dave Chisnall videre til tredje runde ved Danish Darts Open. En præstation der unægteligt vil glæde englænderen, der end ikke kvalificerede sig til turneringen sidste år.

Efter et par svære sæsoner, lader Chisnall til at være tilbage i topform, hvilket blandt andet kommer til udtryk ved hans to turneringssejre i 2019. Chisnall møder i morgen vinderen af opgøret mellem Mensur Suljovic og Gabriel Clemens.

Simon Whitlock (92,24) 6-4 (93,47) Nathan Aspinall
En flot sejr for australske Simon Whitlock, der til trods for en horribel sæsonstart lader til at have genfundet en smule momentum. Det gav han yderligere smag for, da han noget overraskende besejrede VM-semifinalisten, Nathan Aspinall, der i går leverede det højeste gennemsnit af alle spillere i første runde.

Joe Cullen (91,34) 6-1 (74,38) Kevin Burness
Joe Cullen må have været svært tilfreds, da han i går var vidne til, at Kevin Burness overraskede alt og alle ved at sende Glen Durrant ud af Danish Darts Open. Det resultat åbnede for en væsentligt nemmere kamp for Joe Cullen, der om noget selv har jagtet succes på ProTouren i år, til trods for de acceptable resultater på Europa Touren. I morgen møder Cullen så vinderen af kampen mellem Peter Wright og William O’Connor

Daryl Gurney (100,71) 6-1 (91,24) Ryan Joyce
Med dart af højeste karat leverede Daryl Gurney den hidtil mest suveræne præstation ved Danish Darts Open 2019. Et snit på over 100 og en lukkeprocent på 55,56% lover godt for Players Championship Finals-vinderens videre skæbne ved den igangværende Europa Tour, hvor han i morgen møder Jose de Sousa, der selv er i sit livs form netop nu.

Chris Dobey (93,63) 6-5 (94,45) Ricky Evans
Hvad der lagde ud som en middelmådig affære, endte i sidste ende som en yderst dramatisk og velspillet kamp. Dobey etablerede sig således en solid føring fra start på 4-1, inden Evans med legs vundet i 13, 15 og 14 fik kæmpet sig tilbage til op på 5-4. Herfra udlignede han så til 5-5, inden han missede to matchpile for næsen af Dobey, der sidenhen afsluttede kampen på double 4. Dermed er Dobey klar til at møde vinderen af opgøret mellem Rob Cross og Kirk Shepherd i turneringens tredje runde.

Disse kampe spilles i aften fra klokken 19:15:
Gerwyn Price v Ryan Harrington
Rob Cross v Kirk Shepherd
Peter Wright v William O’Connor
James Wade v Dennis Nilsson
Adrian Lewis v Kyle Anderson
Mensur Suljovic v Gabriel Clemens
Ian White v Martin Schindler
Jermaine Wattimena v Michael Smith

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*