Niels-Jørgen Hansen tabte første runde ved Danish Darts Open

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC Nordic & Baltic/Mads Magnussen

Niels-Jørgen Hansen leverede en ustabil præstation, da han tabte 6-4 til Ryan Harrington.

Niels-Jørgen Hansen gør ikke Per Laursen selskab i anden runde ved Danish Darts Open, efter han tabte en middelmådig kamp 6-4 til Ryan Harrington.

Du kan læse referater af alle aftenens kampe på åbningsdagen ved Danish Darts Open her nedenfor, men du kan finde en oversigt over kampene fra eftermiddagsprogrammet her.

Martin Schindler (85,08) 6-0 (83,06) Kim Viljanen 
Det er ikke mange år siden, at finske Kim Viljanen dominerede den skandinaviske PDC-tour. De seneste år har der dog været langt mellem succeserne for den 37-årige World Cup-spiller, der igen i dag løb ind i en nedtur af de større, da han overhovedet ikke fik spillet til at fungere, og derfor tabte hele 6-0 til det 22-årige tyske stortalent, Martin Schindler. Schindler møder derfor Ian White i morgen aften – her skal tyskeren dog forvente at hæve niveauet en del, eftersom Ian White har vundet de seneste to Europa Tours.

Kevin Burness (86,63) 6-5 (97,59) Glen Durrant
Gennemsnit kan ofte være en god guide til at aflæse, hvem der dominerede en kamp. Andre gange kan skindet bedrage, nøjagtig som det gjorde i kampen mellem Kevin Burness og den tredobbelte Lakeside-vinder, Glen Durrant. Med mere end ti points forskel, lykkedes det således Burness at slå til på de helt rette tidspunkter, mens Durrant hamrede afsted i enkelt legs, men ellers var helt ved siden af sig selv i andre.

Nederlaget er en kæmpe nedtur for Durrant, der ellers har et godt forhold til Danmark, efter at have vundet både Denmark Open og Denmark Masters tidligere i karrieren. Omvendt kan Burness glæde sig over at være videre til anden runde på sin Europa Tour-debut.

Ryan Harrington (80,39) 6-4 (75,44) Niels-Jørgen Hansen
Danske Niels-Jørgen Hansen formåede desværre ikke at levere overraskelsen, da han tabte 6-4 til verdensranglistens nummer 97, Ryan Harrington.

Resultatet kunne dog bestemt være endt meget værre end det gjorde, eftersom Harrington, der i øvrigt er søn af den tidligere verdensetter, Rod Harrington, lagde kampen ud med at spille sig foran 4-0. Herfra fik Niels-Jørgen Hansen, godt hjulpet på vej af det danske hjemmebanepublikum, væsentligt bedre fat i spillet, hvilket medførte, at Europa Tour-debutanten fik sig kæmpet frem til stillingen 5-4, inden Harrington afgjorde en uskøn kamp.

Chris Dobey (88,89) 6-3 (87,29) Steve West 
Sidste år kvalificerede Steve West sig til anden runde ved Danish Darts Open, ved at besejre Per Laursen 6-4. I år endte det dog med en tidlig exit, da den tidligere Denmark Open-vinder missede alt for mange doubler mod sin engelske landsmand, Chris Dobey.

29-årige Dobey fik dermed en vigtig sejr på Europa Touren, hvor han forud for Danish Darts Open var placeret som nummer 32 på Europa Tour-ranglisten – men andre ord den sidste kvalifikationsplads til European Championship.

Gabriel Clemens (95,16) 6-3 (89,82) Mervyn King
Det kan være nemt at overse Gabriel Clemens i skyggen af sine landsmænd Max Hopp og Martin Schindler. De der følger PDC’s Players Championships vil dog have bemærket, at den 35-årige tysker sagtens kan begå sig i PDC, hvilket kommer til udtryk ved hans tre finaler på Pro-Touren.

Også i fredagens indledende kamp ved Danish Darts Open løftede Clemens sløret for noget af sit topniveau, da han fra stillingen 3-3 sikkert sikrede sig en sejr over Mervyn King.

Kirk Shepherd (83,93) 6-4 (83,58) Vincent van der Voort
En uskøn kamp resulterede i at VM-finalisten fra 2008, Kirk Shepherd, besejrede 2006-vinderen af Denmark Open, hollandske Vincent van der Voort.

Efter en række hårde sæsoner har Shepherd haft en godkendt start på 2019, og sejren fredag aften kan dermed vise sig at være vigtig for Shepherds ambitioner om en fortsat opadgående formkurve. Han skal imidlertid hæve niveauet en hel del frem mod i morgen, hvor han møder Rob Cross.

Michael Smith (100,02) 6-4 (94,96) Steve Beaton
Den ubetinget mest velspillede kamp i første runde endte med en fornem sejr til Michael Smith, der med fire 180’ere og en lukkeprocent på 50% gjorde det aldeles svært for Steve Beaton at holde trit. Veteranen gjorde dog et stærkt forsøg, og var da også med i kampen langt hen ad vejen, indtil Smith brød udlægget til stillingen 3-2, og herfra hele vejen til målstregen havde et solidt pusterum ned til sin 27 år ældre landsmand.

Michael Smith kan nu se frem til en direkte duel med hollandske Jermaine Wattimena i lørdagens sidste kamp.

Dennis Nilsson (88,41) 6-0 (81,00) Steve Lennon
Danmark er ikke det eneste skandinaviske land der har en spiller med videre til anden runde ved Danish Darts Open. Svenske Dennis Nilsson leverede således en kynisk 6-0 sejr over World Cup of Darts-finalisten Steve Lennon, der på intet tidspunkt formåede at få gang i sit spil.

Nilssons sejr betyder, at ‘The Iron Man’ møder James Wade lørdag aften

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*