Optakt: 16 nationer kæmper om en plads i kvartfinalerne ved World Cup of Darts

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Rob Cross og Michael Smith spillede sig i går sikkert videre fra første runde ved World Cup of Darts.

16 nationer kæmper i dag om videre avancement til kvartfinalerne ved historiens 9. World Cup of Darts.

Mens Wales og Nordirlands exit i turneringens nederste halvdel har åbnet lodtrækningen for nationer som Singapore og New Zealand, så ændrer det ikke på at England, Holland og Skotland fortsat betegnes som favoritter til den samlede titel.

I den forbindelse vil det blive interessante at følge Skotlands videre færd i anden runde, efter de som bekendt bankede Danmark 5-0 med turneringens hidtil højeste gennemsnit på 101,55. Anden runde bliver således første gang, at Gary Anderson får lov at stå på egne ben, idet spilformatet i anden runde ændres markant.

Kampene i anden runde indledes nemlig med to single-kampe. Kun hvis begge nationer vinder én single-kamp hver, vil der blive behov for at spille en afgørende double-kamp.

I den forbindelse møder Skotland Sverige i deres 1/8-finale. Kampen kan blive den sidste kamp i Magnus Caris’ karriere, idet den 50-årige svensker endegyldigt stopper karrieren efter World Cup of Darts.

Eftermiddagsprogrammets højdepunkt forventes imidlertid at blive Belgien mod Tyskland. Der er ikke meget der adskiller de to holds mandskaber, og det vil således blive dagsformen der afgør, om det bliver hjemmebanepublikummets favoritter, Max Hopp og Martin Schindler, eller Kim Huybrechts og Dimitri van Den Bergh der booker sig en plads i morgendagens kvartfinaler.

I aften er der så kamp om kvartfinalepladserne i turneringens øverste lodtrækning. Mens England og Holland betegnes som store favoritter, så kan både Australien og Østrig komme i problemer, når de møder Canada og USA. Særligt Canada imponerede i første runde, da de leverede turneringens hidtil andet højeste gennemsnit på 97,56 i deres sejr over Italien.

Lørdag 8. juni
Anden runde
Eftermiddagsprogram (13:00)
Sydafrika vs. New Zealand
Singapore vs. Japan
Skotland vs. Sverige
Belgien vs. Tyskland

Aftensprogram (19:00)
Australien vs. Canada
Østrig vs. USA
England vs. Irland
Holland vs. Polen

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*