Optakt: Premier League afgøres i aften

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Premier League har nået sin afgørende fase, og i aften finder vi vinderen anno 2019.

Forsvarer Michael van Gerwen titlen fra sidste år? Napper Rob Cross sin første Premier League-titel? Eller har Gurney og Wade tænkt sig at sætte en kæp i hjulet på bookmakernes forhåndsfavoritter?

Det finder vi ud af i aften, når Premier League bliver afgjort. Som altid finder den store finaleaften sted i O2 Arena i London.

Klokken 20.15 går Michael van Gerwen således på scenen, når han skal op mod Daryl Gurney. Herefter vil semifinalen mellem Rob Cross og James Wade blive spillet, og til sidst slutter det hele altså af med den store finale.

Michael van Gerwen v Daryl Gurney [1: 1.20 2: 4.50]
Michael van Gerwen har vundet turneringen fire gange tidligere. Han ved således hvad det hele handler om her i semifinalerne. Daryl Gurney har til gengæld ikke tidligere stået i en semifinale i Premier League. Allerede der har Michael van Gerwen en fordel. Til gengæld har Daryl Gurney vundet begge gange de to har mødt hinanden i denne sæsons Premier League. Første gang med 7-5, anden gang med 8-5. I aften spilles der til gengæld først til 10.

Selvom det ikke gør formatet så meget længere, så er det stadig et langt format, og det taler notorisk til Michael van Gerwens fordel. Man skal dog ikke glemme, at da Daryl Gurney vandt finalen ved Players Championship Finals, var formatet først til 11. Der er altså intet der er sikkert her, men alligevel må Michael van Gerwen betragtes som den helt store favorit. Han har det med at slå til, når det virkelig gælder.

Bud på kampen: Michael van Gerwen vinder 10-7

Hvem vinder kampen?

  • Michael van Gerwen (100%, 8 Stemmer)
  • Daryl Gurney (0%, 0 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 8

Indlæser ... Indlæser ...

Rob Cross v James Wade [1: 1.61 2: 2.30]
Sidste år nåede Rob Cross også semifinalen. Her tabte han dog med 10-6 til Michael van Gerwen. Rob Cross virker dog til at have fundet en noget bedre form i år, end han havde sidste år. Det kommer ham til gode, da James Wade også har spillet noget utrolig fornuftig dart i år. James Wade, som vandt Premier League i 2009, har således vundet tre Players Championships og spillede sig i øvrigt i finalen ved The Masters. James Wade er med andre ord tilbage i topform.

Statistikkerne mellem de to indikerer også, at vi nok kan forvente en uhyre tæt kamp i aften. De to har således vundet en kamp hver af de to tidligere opgør i dette års Premier League. Derudover hedder statistikken mellem dem 6-6, når man kigger på alle deres indbyrdes kampe. En ting er dog sikkert, det kan ikke ende uafgjort i aften, men det kan godt ende med, at kampen skal ud i et sidste og afgørende leg.

Bud på kampen: James Wade vinder 10-9

Hvem vinder kampen?

  • Rob Cross (50%, 4 Stemmer)
  • James Wade (50%, 4 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 8

Indlæser ... Indlæser ...

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*