Michael van Gerwen vinder Premier League for femte gang i karrieren

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Michael van Gerwen vandt her til aften karrierens femte Premier League-titel.

Siden han fik debut i Premier League i 2013, har Michael van Gerwen toppet tabellen hver eneste sæson, alt imens han ovenikøbet har spillet sig i samtlige finaler. En imponerende statistik der i dag blev udbygget yderligere, idet den 30-årige hollænder vandt karrierens femte Premier League-titel.

Efter at have været bagud 5-6 i semifinalen, lykkedes det alligevel van Gerwen at vinde 10-7 over Daryl Gurney, der ellers havde besejret hollænderen i deres seneste tre TV-kampe.

Den efterfølgende finale skulle herefter afgøres mellem verdensranglistens nummer et og to, idet Rob Cross havde besejret James Wade 10-5 i den modsatte semifinale. Mens Cross viste gode takter i semifinalen, så leverede Wade en af sine dårligste præstationer i denne Premier League-sæson, og var derfor aldrig for alvor i nærheden af en sejr, bortset fra den tidlige føring på 1-3.

I finalen talte både statistikken og eksperterne for en sejr til Michael van Gerwen. Forinden i aften havde ‘MvG’ og ‘Voltage’ da også mødt hinanden 18 gange tidligere, hvoraf hollænderen havde vundet de 15. Cross kunne imidlertid håbe på, at tendensen fra semifinalerne ville fortsætte, idet van Gerwen havde måttet tage til takke med et beskedent gennemsnit på 96,48, mens Cross var noteret for et solidt gennemsnit på 100,31.

Sådan skulle det dog ikke gå. Tværtimod kom Cross overordentligt skidt fra land, og Michael van Gerwen etablerede sig således hurtigt en føring på 5-1. Takket være tre gode legs lukket i henholdvis 13, 12 og 14 dart, lykkedes det dog Cross at kæmpe sig tilbage til 5-4, inden Michael van Gerwen gjorde det til 6-4 inden pausen.

Det var herfra tydeligt at se, at pausen kom på et belejligt tidspunkt for van Gerwen, der efter pausen viste sig at være i et forrygende spilhumør, mens Cross havde svært ved at følge med. Cross formåede således blot at vinde et enkelt af kampens sidste seks legs, inden Michael van Gerwen afgjorde kampen med en fornem check-out på 130. Dermed kunne den tredobbelte verdensmester lade sig hylde som vinder af Premier League for femte gang i karrieren, hvor han nu kan se frem til at jagte Phil Taylors rekord. Den 16-dobbelte verdensmester vandt således Premier League seks gange i sin karriere.

Med til titlen følger i øvrigt en præmiesum på 250.000 pund, svarende til godt og vel 2,1 millioner danske kroner. Det er dog ikke en præmiesum, der vil blive overført til verdensranglisten.

Resultater fra Premier League torsdag 23. maj:
Semifinaler
Michael van Gerwen (96,48) 10-7 (94,02) Daryl Gurney
Rob Cross (100,31) 10-5 (91,91) James Wade

Finale
Michael van Gerwen (103,36) 11-5 (100,98) Rob Cross

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*