Premier League optakt: I dag afgøres det, hvem der kvalificerer sig til semifinalerne

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Torsdag aften afgøres det, hvem der løber afsted med de sidste semifinalepladser ved Premier League of Darts 2019.

Selvom Michael van Gerwen og Rob Cross allerede er sikret en plads blandt de sidste fire i Premier League 2019, så er det fortsat ikke afgjort hvem af de to, der løber afsted med førstepladsen i grundspillet.

Forinden aftenens afgørende gruppekampe, så fører Rob Cross med et enkelt point ned til Michael van Gerwen. Hollænderen har ellers toppet ligaen alle år, siden han debuterede i Premier League i 2013. Hvis den statistik skal fortsætte, så vil det med andre ord betyde, at den tredobbelte verdensmester er nødsaget til at hente point mod Mensur Suljovic, og så i øvrigt håbe på, at James Wade kan tage point fra Rob Cross.

Uanset hvordan pladserne fordeler sig mellem Michael van Gerwen og Rob Cross, så er det imidlertid i midten af tabellen, man finder den største spænding forud for i aften. Her kæmper fire spillere således om de sidste to semifinalepladser. I skrivende stund indtager James Wade tredjepladsen med 18 point, mens Mensur Suljovic og Daryl Gurney følger lige bagefter med hver især 17 point, alt imens Gerwyn Price er placeret på sjettepladsen med 16 point. Længere nede finder man i øvrigt Michael Smith og Peter Wright, der ikke har andet end æren og en marginalt højere pengepræmie at spille for.

Med henblik på kampen om semifinalepladserne, så har lodtrækningen udartet sig således, at spændingen vil være på sit højeste aftenen igennem. Du får her et overblik over spillerenes muligheder for at spille sig i semifinalen, mens du finder den nuværende Premier League-tabel nederst i artiklen. Kampene kan i øvrigt ses live på både Viaplay.dk og TV3 Sport fra klokken 20:00.

Gerwyn Price: Hvis han vinder, og både Mensur Suljovic og Daryl Gurney taber, så er Price videre til semifinalerne. Hvis han vinder, og enten Suljovic eller Gurney får uafgjort, så vil det afhænge af leg-differencen. Kan også spille sig videre med et uafgjort resultat, men så vil det kræve, at både Suljovic og Gurney taber med minimum to legs. Gerwyn Price kan ikke gå videre, hvis han taber i aften.

Daryl Gurney: Hvis han vinder, og enten Mensur Suljovic eller James Wade taber, så går han videre. Kan også gå videre med en sejr, hvis Suljovic nøjes med ét point. Hvis Daryl Gurney selv spiller uafgjort, skal han håbe, at Suljovic taber til Michael van Gerwen. Daryl Gurney kan gå videre i aften, selvom han taber. Det vil kræve, at Suljovic taber større end ham selv.

Mensur Suljovic: Hvis han vinder, og enten James Wade eller Daryl Gurney taber, så går han videre. Kan gå videre med en uafgjort, hvis Gurney selv spiller uafgjort eller taber. Hvis Suljovic taber, er han afhængig af, at Gurney lider et større eller tilsvarende nederlag, mens Price i så fald ikke må vinde sin kamp med mere end ét leg.

James Wade: Hvis han vinder eller spiller uafgjort, er han videre. Hvis han taber, er han afhængig af, at enten Suljovic eller Gurney taber.

Hvem tror du, tager de sidste semifinalepladser?

  • James Wade og Daryl Gurney (70%, 14 Stemmer)
  • James Wade og Gerwyn Price (20%, 4 Stemmer)
  • James Wade og Mensur Suljovic (10%, 2 Stemmer)
  • Mensur Suljovic og Daryl Gurney (0%, 0 Stemmer)
  • Mensur Suljovic og Gerwyn Price (0%, 0 Stemmer)
  • Daryl Gurney og Gerwyn Price (0%, 0 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 20

Indlæser ... Indlæser ...

Kampprogram torsdag 16. maj 2019 (20:00)
Gerwyn Price vs. Peter Wright
Daryl Gurney vs. Michael Smith
Michael van Gerwen vs. Mensur Suljovic
James Wade vs. Rob Cross

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*