Corey Cadby kan igen rejse ud af Australien

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Efter 12 måneders ventetid er det endelig lykkedes Corey Cadby at få bevilget sin visum, der tillader udrejse fra Australien.

Der har de seneste 12 måneder været stor mystik vedrørende Corey Cadbys fremtid som professionel dartspiller. Kort efter den nu 23-årige australier sidste år vandt sit Tour Card, og indenfor blot tre måneder vandt sin første seniortitel og spillede sig i finalen ved UK Open, var Cadby pludselig nægtet udrejse fra Australien. Der var i den forbindelse kun ganske få officielle udmeldinger fra Cadby-lejren, og diverse rygter florerede derfor lystigt på de sociale medier om, hvad der lagde til grund for Cadbys visumproblemer.

Hvad der har været op og ned i Cadbys lange visumforløb er endnu ikke nået frem til overfladen. Faktum er imidlertid, at de nu lader til at være løst, og at den tidligere U23-verdensmester nu kan vende tilbage til Europa for at deltage på PDC’s ProTour. Det skriver Cadbys manager i en pressemeddelelse på det sociale medie Twitter. I den forbindelse udtaler hovedpersonen:

– Det er gået op og ned de sidste 12 måneder. Jeg har været ramt af både stress og depression, og det blev besluttet sidste august, efter der var forsinkelser i ansøgningsprocessen, som i øvrigt var ude af vores hænder, at jeg først skulle tilbage på rette sport, før vi ville sende en ny visumansøgning.

– Vi fik endelig sendt den nye ansøgning afsted for 10 dage siden, og i dag modtog jeg så de fantastiske nyheder. Jeg er nu klar til at fortsætte min PDC karriere, og jeg kan ikke vente med at komme tilbage til UK næste måned, og forhåbentlig fortsætte hvor jeg slap for 12 måneder siden.

– Jeg ønsker at sige tak til Mac (Corey Cadbys manager, red.) for at støtte op om mine beslutninger, og for at kunne forstå mine problemer. Også stort tak til Garry Plumber fra Target Darts, der har skrevet til mig hver uge og hjulpet mig med at komme helskindet ud af den hårde tid. Sidst men ikke mindst vil jeg gerne sige tak til PDC for alt deres opbakning.

Corey Cadby skrev tidligere på dagen følgende opdatering på sin Twitter-konto, inden den officielle pressemeddelelse blev sendt ud.

Corey Cadby brød for alvor igennem i 2016, da han debuterede ved PDC’s World Series. I sin blot anden TV-kamp nogensinde besejrede han ved den lejlighed Phil Taylor 6-2 med et gennemsnit på 103,58. Årets efter besejrede han igen den 16-dobbelte verdensmester, da han spillede sig i finalen ved Auckland Darts Masters, inden han først i 2018 forsøgte at jagte en karriere som professionel. Efter en succesfuld sæsonstart blev han imidlertid nægtet udrejse fra Australien. Alt sammen på et tidspunkt hvor han ellers var udset en sikker plads i Premier League 2019.

Corey Cadbys første turneringsdeltagelse efter sin ufrivillige pause bliver ved PDC’s Players Championship den 6. april.

Hvor synes du Corey Cadby hører til på PDC's verdensrangliste?

Vis resultater

Indlæser ... Indlæser ...

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*