Optakt: Femte runde – Henderson indtager Aberdeen

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC, Lawrence Lustig

Det er tid til femte runde af Premier League, og denne gang er hele cirkusset rykket til Aberdeen.

The BHGE Arena i Aberdeen lægger i aften plads til femte runde af Premier League. Samtidig betyder det også, at vi skal have en skottisk favorit på scenen i aften, nemlig John Henderson, som skal op mod Michael van Gerwen.

Michael van Gerwen, som stadig indtager førstepladsen, må være ekstra motiveret til dette opgør, da han har vist slinger i valsen på det seneste, og det ved man, at om nogen, så går det ham meget på, når spillet ikke kører.

Aftenen byder dog også på andre interessante kampe, og den første står mellem Michael Smith og Rob Cross.

Michael Smith v Rob Cross [1: 2.50 x: 4.33 2: 2.30]
Michael Smith fik lige akkurat rykket sig væk fra sidstepladsen i sidste uge, da han slog Raymond van Barneveld. Efterfølgende stod den på UK Open, og her gik det ganske godt for den unge englænder. Han nåede således semifinalen, hvor han dog måtte se sig slået 11-7 af aftenens modstander, nemlig Rob Cross. Det er altså to spillere, som kommer med en helt frisk erindring af hinanden. Deres kamp i UK Open var ikke noget, som frembragte det helt store festfyrværkeri, hvor Michael Smith snittede 95,51 mod Rob Cross’ 94,23.
Samtidig virker det også som om, at hvis spillet ikke går Smiths vej for tiden, så kommer hans dårlige ben til at fylde for meget i hans hoved, og det kan være Rob Cross’ fordel i denne kamp. Ja det, og så det faktum, at han vandt lige den anden dag.

Bud på kampen: Rob Cross vinder 7-5

Hvem vinder kampen?

 • Uafgjort (40%, 4 Stemmer)
 • Michael Smith (30%, 3 Stemmer)
 • Rob Cross (30%, 3 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 10

Indlæser ... Indlæser ...

Daryl Gurney v James Wade [1: 2.40 x: 4.33 2: 2.40]
Begge spillere må være ekstra motiverede til denne kamp, da begge havde et forholdsvis skuffende UK Open. Daryl Gurney røg således ud allerede i 1/16-finalerne, og James Wade nåede lige en runde længere, inden han også måtte se sig slået. Det er altså to spillere, som meget gerne vil bevise i aften, at de sagtens kan være med i den absolutte top. Det kan dog være, at de to spillere ligger for meget op ad hinanden, at dette ender med en pointdeler.
De to spillere har tidligere mødt hinanden otte gange, og her er det blevet til fire sejre for hver af dem. De har altså ikke formået at spille uafgjort tidligere, men de har dog heller ikke mødt hinanden i Premier League-regi tidligere.

Bud på kampen: 6-6

Hvem vinder kampen?

 • James Wade (78%, 7 Stemmer)
 • Daryl Gurney (22%, 2 Stemmer)
 • Uafgjort (0%, 0 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 9

Indlæser ... Indlæser ...

Mensur Suljovic v Gerwyn Price [1: 2.50 x: 4.33 2: 2.30]
Gerwyn Price er nok blandt de tre spillere i PDC, som er i den absolut bedste form for tiden. Det beviste han senest ved UK Open, hvor han dog måtte se sig slået i semifinalen efter en lidt halvsløj indsats. Det kan altså nemt blive en lang aften for Mensur Suljovic, som ikke just har været alt for godt kørende i dette års Premier League. Han fik dog sin første sejr i turneringen i sidste runde, da han slog Peter Wright med 7-4.
Gerwyn Price er dog pt. en lidt anden kaliber end Peter Wright, som virkelig har set svingende ud i 2019. Waliseren har da umiddelbart også overhånden, når man kigger på interne opgør mellem ham og Mensur Suljovic.
Gerwyn Price har således vundet ni opgør, mod Mensur Suljovic’ fire sejre.

Bud på kampen: Gerwyn Price vinder 7-4

Hvem vinder kampen?

 • Gerwyn Price (50%, 5 Stemmer)
 • Mensur Suljovic (30%, 3 Stemmer)
 • Uafgjort (20%, 2 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 10

Indlæser ... Indlæser ...

Raymond van Barneveld v Peter Wright [1: 3.60 x: 4.75 2: 1.72]
Raymond van Barneveld har endnu ikke vundet en kamp i dette års Premier League, og derfor er hollænderen også at finde på den elimineringsgivende niendeplads. Det er dog ikke utænkeligt, at han kan tage turneringens første sejr i aften, når han møder Peter Wright.
Peter Wright har således spillet langt under niveua, ja nærmest siden VM, hvor han meget overraskende tabte til Toni Alcinas.
Dermed ikke sagt, at Peter Wright ikke kan vinde i aften, for Raymond van Barneveld har også været virkelig skidt kørende i år. Han har dog kunnet trække noget ekstra op af hatten, når han har stået på Premier League scenen.

Bud på kampen: 6-6

Hvem vinder kampen?

 • Peter Wright (60%, 6 Stemmer)
 • Raymond van Barneveld (40%, 4 Stemmer)
 • Uafgjort (0%, 0 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 10

Indlæser ... Indlæser ...

Michael van Gerwen v John Henderson [1: 1.16 x: 8.50 2: 11.00]
Der er selvfølgelig ingen tvivl om, hvem der er favorit i dette opgør. Men hvis John Henderson kan løfte sit niveau, bare ved at have tilskuerne i ryggen, så møder han altså Michael van Gerwen på et meget gunstigt tidspunkt.
Hollænderen har således tabt hans seneste to kampe, først mod James Wade i sidste uges Premier League, for derefter at tabe 10-6 til Mervyn King i UK Open. Det er altså en Michael van Gerwen, som bestemt ikke har lignet sig selv i de to kampe, og spørgsmålet er så, om det er starten på en krise, eller bare et lille bump på vejen for hollænderen.
John Henderson står da også noteret for sejren sidst de to mødte hinanden. Det var dog tilbage i 2017, så det er nok ikke just et resultat, som John Henderson kan bruge til det store i aften.

Bud på kampen: Michael van Gerwen vinder 7-4

Hvem vinder kampen?

 • Michael van Gerwen (100%, 10 Stemmer)
 • Uafgjort (0%, 0 Stemmer)
 • John Henderson (0%, 0 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 10

Indlæser ... Indlæser ...

Husk alle kampe kan følges på pdc.tv og TV3 MAX fra klokken 20.00.

Unibet Premier League Table (PDC)

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*