Nedtakt: Michael van Gerwen tabte for første gang

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC

Fjerde runde er overstået, hvor især nederlaget til Michael van Gerwen stjal overskrifter.

Fjerde runde er overstået, og flere interessante resultater udfoldede sig her til aften.

Første gjorde Luke Humphries en god figur, inden Rob Cross tørrede gulv med Daryl Gurney i en imponerende sejr på 7-1.

Michael Smith fik også sin første sejr i dette års turnering, da han slog Raymond van Barneveld.

Den største nyhed fra aftenens kamp er dog, at Michael van Gerwen tabte sin første kamp i turneringen, da han tabte til James Wade.

Luke Humphries 6-6 Gerwyn Price
Luke Humphries viste sig frem fra sin bedste side i dette opgør. Den unge englænder snittede således 101,30 og gjorde det aldrig nemt for Gerwyn Price. Waliseren var godt nok foran med både 2-0 og 4-2, men Luke Humphries blev ved med at hænge på, og kom endda foran 5-4 og 6-5. Kampens helt store højdepunkt var dog Gerwyn Prices forsøg på en 9-darter, hvor han kun missede double 12, for at fuldføre det perfekte leg.
Det uafgjorte resultat betyder samtidig, at Gerwyn Price endnu ikke har tabt i denne sæsons Premier League. Det er dog vigtigt at tage med, at tre af de fire opgør er endt uafgjort.

Daryl Gurney 1-7 Rob Cross
I sidste uge blev Rob Cross ydmyget, da han tabte med 7-2 til Michael van Gerwen. Denne gang var det dog englænderens tur, til at ydmyge sin modstander, da han uden besvær slog Daryl Gurney. Nordireren skuffede godt nok fælt, da han kun snittede 90,35. Man skal dog ikke tage alt fra Rob Cross, som samtidig snittede 102,16. Derudover havde Rob Cross også en rigtig flot lukkeprocent på 70. Daryl Gurney havde godt nok en lukkeprocent på 100, men det var fordi, at han kun fik den ene lukkepil, som sikrede ham legget til 6-1.
Resultatet sender Rob Cross i top 4.

Mensur Suljovic 7-4 Peter Wright
Selvom Peter Wright bragte sig foran 1-0, så lignede det længe, at Mensur Suljovic skulle stå for aftenens anden storsejr. Østrigeren var således foran med 6-1, inden Peter Wright igen begyndte at nappe legs. Således vandt Peter Wright tre legs i streg, inden Mensur Suljovic kunne sikre sig sejren.
Ingen af spillerne imponerede særligt i kampen. Mensur Suljovic snittede således 96,42, og lavede samtidig ikke en eneste 180’er. Peter Wright lavede til gengæld fem styks, men snittede kun 95,31.
Den bedste statistik fra kampen må derfor siges at være Mensur Suljovic’ lukkeprocent på fine 63,64.

Michael van Gerwen 3-7 James Wade
Aftenens nok mest sensationelle resultat. Begge spillere startede fint, dog uden at spille fuldstændig fantastisk dart. De to holdt således udlæg indtil stillingen 3-3, hvor James Wade så småt stak af. Kampen var især præget af, at Michael van Gerwen ikke ramte det niveau, som han normalt er kendt for. Han snittede således kun 93,02. Selvom James Wade snittede lidt under med 92,46, beviste englænderen, at han stort set altid er garant for at være stabil og udnytte chancen, når de store stjerner ikke rammer niveau.
Michael van Gerwen bibeholder dog stadig sin førsteplads på trods af nederlaget.

Michael Smith 7-4 Raymond van Barneveld
Michael Smith fik endelig den længe ventede sejr, som han efterhånden havde hårdt brug for. Man fik dog ellers fornemmelser af, at krisen ville blive ved, da Raymond van Barnveld bragte sig foran med 3-1. Michael Smith fik dog genfundet et acceptabelt niveau og fik hurtigt udlignet til 3-3. Herefter tog de hver især et leg, inden Michael Smith rykkede fra og sikrede sig sin første sejr i dette års Premier League.
Resultatet betyder samtidig, at Michael Smith overhaler Raymond van Barneveld i stillingen, som dermed indtager sidstepladsen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*