Nedtakt: Raymond van Barneveld sikrede sig et point

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Anden runde af dette års Premier League er færdigspillet uden alt for store overraskelser.

Så blev der også spillet dart i Glasgow, og det gjorde der uden de store overraskelser. Det betyder samtidig, at Michael van Gerwen har indtaget førstepladsen, mens Mensur Suljovic har indtaget bundplaceringen som nummer ni.

Til gengæld begynder Rob Cross mere og mere at ligne en mand, som kan spille det spil, som sikrede ham verdensmesterskabet sidste år. Om det så er nok til succes i Premier League må tiden vise.

Peter Wright 6-6 Michael Smith
En spøjs kamp, som hele tiden ændrede udseende. Først startede Michael Smith som lyn og torden, og kom foran med 4-1. Herefter gik Peter Wright et gear op, og efter at have udlignet til 5-5, kom skotten endda foran med 6-5. Dermed skulle Michael Smith vinde det sidste sæt, for at sikre sig et point, og det gjorde englænderen også med en ganske sikker lukning på 32.

Rob Cross 7-4 James Wade
En kamp som til dels mindede om den første, bortset fra, at begge spillere i denne kamp snittede over 100. James Wade kom således foran med 3-1, inden Rob Cross for alvor fik gang i sit spil. Det gjorde han så til gengæld også i fin stil, og fik bragt sig selv foran med 6-3, før James Wade igen tog et sæt. Der var dog for langt op for Wade, og dermed kunne Rob Cross hente en sejr på 7-4. Kampen var dog en meget lige affære, især når man kigger på statistikkerne for kampen. Rob Cross snittede således 102,58, mod James Wades 100,81. Samtidig havde de begge en lukkeprocent på pæne 50, og derudover havde Rob Cross kun et lille favør i forhold til 180’ere og 140+. Under alle omstændigheder viste de to spillere, at de godt kan gøre sig i denne sæsons Premier League, og endda i toppen.

Raymond van Barneveld 6-6 Gerwyn Price
Mange havde før kampen regnet med, at waliseren ville køre en sikker sejr hjem i dette opgør. Det lignede det da også langt henad vejen. Gerwyn Price var således foran med både 4-1, og 6-2 undervejs i kampen, hvor Raymond van Barneveld lavede et sensationelt comeback. Man skal dog huske, at selvom hollænderen sikrede sig det ene point, så var det med et snit på 88,79. Et snit som i mange kampe ikke ville række til point. Så ud fra denne kamp må det siges, at Barney stadig kan spille dart, men desværre er der efterhånden længere og længere mellem snapsene. Skal den rutinerede hollænder have en chance for top 4, så skal han til at finde sit gamle jeg.

Daryl Gurney 7-3 Glen Durrant
Mange havde set frem til, at Glen Durrant skulle indtage scenen i Premier League. Og det hele startede da også ganske godt i forhold til publikum, da den tredobbelte BDO-verdensmester rakte et ‘Team Anderson’-halstørklæde i vejret inden han indtog scenen. Desværre var der ikke meget at komme efter for englænderen herefter. Daryl Gurney kom således foran med 4-0 inden Durrant nappede et enkelt sæt. Det rystede dog ikke Gurney, som hurtigt var foran 6-1, og så var den kamp mere eller mindre afgjort, selvom Durrant nappede to sæt mere, inden Gurney lukkede kampen til 7-3. Glen Durrant spillede dog kampen med et hæderligt snit på 99,89, så selvom cifrene var voldsomme, så skal man slet ikke afskrive Glen Durrant i PDC-regi.

Mensur Suljovic 3-7 Michael van Gerwen
Selvom Mensur snittede lige over de 100, og Gerwen snittede lige under, så var det alligevel hollænderen, som kunne nappe en forholdsvis sikker sejr. Michael van Gerwen kom således foran med 3-0 hurtigt i kampen, og selvom Mensur reducerede til 3-2, kom østrigeren aldrig helt ind i kampen. Michael van Gerwen tog nemlig de næste tre sæt og bragte sig selv foran med 6-2. Det var derfor kun pynt på resultatet, da Mensur nuppede det niende sæt, ingen Michael van Gerwen sikrede sig sejren med 7-3. Dermed ligger Michael van Gerwen nummer et i stillingen, som den eneste med fire point efter to runder.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*