Hvordan fungerer PDC Nordic & Baltic?

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC Nordic & Baltic

Per Laursen og Magnus Caris er to af de helt store profiler i PDC Nordic & Baltic. Men hvad er det egentlig helt nøjagtig spillerne kæmper om, når der i den kommende weekend tages hul på 2019 sæsonen i PDCNB?

I den kommende weekend afholdes den første af i alt fem turneringsweekender i PDC Nordic & Baltic i 2019. Men hvad er PDC Nordic & Baltic, som ofte blot refereres til som PDC Nordic eller PDCNB, egentlig, og hvad er det spillerne kæmper om, når de deltager på den såkaldte Pro Tour og ET-kvalifikation? Alt det, og meget mere, vil vi forsøge at danne et overblik over her:

Hvad er PDC Nordic & Baltic?

PDC Nordic & Baltic er den skandinaviske/baltiske underorganisation i PDC. PDCNB dækker således over følgende lande: Danmark, Finland, Norge, Sverige, Estland, Letland, Litauen, Island, Grønland og Færøerne.

PDCNB blev stiftet tilbage i 2012. Dengang gik forbundet under navnet SDC (Scandinavian Darts Corporation), indtil man i 2017 skiftede navn til PDCNB. Det gjorde man, eftersom man ønskede at navnet skulle være nemmere at associere med PDC, samtidig med at 2017 var året hvor de baltiske lande blev indlemmet i forbundet.

Flere af PDCNB’s ledende skikkelser er i øvrigt danskere. Først og fremmest indtages formandsposten af Michael Frydendahl, mens Brian Odsgaard er turneringsansvarlig. Derudover er den tidligere topspiller, Jann Hoffmann, en fremtrædende skikkelse i forbundet.

Hvad kan spillerne vinde i PDCNB?

Spillerne kan både vinde adgang til PDC’s verdensmesterskab, PDC’s Europa Tour samt PDC’s World Cup of Darts. Forklaring følger:

Hvad er PDCNB’s Pro Tour?

PDCNB’s Pro Tour er den løbende turnering i PDCNB. Her afvikles der i alt 10 turneringer i løbet af fem weekender, hvor en turnering afholdes om lørdagen og den næste om søndagen.

Alt afhængig af hvor langt man kommer i de respektive turneringer, indsamler man point til PDCNB-ranglisten. De to spillere som topper ranglisten når alle 10 turneringer er afviklet kvalificerer sig til PDC’s verdensmesterskab. Per Laursen toppede ranglisten tilbage i 2013, og endte som nummer to i 2015. Sidste år blev ranglisten toppet af Darius Labanauskas, mens bedste danske placering blev leveret af Per Laursen der endte som nummer 10.

Præmiepenge ved PDCNB’s Pro Tours:

Vinder: 1200 euro
Finalist: 600 euro
Semifinalist: 300 euro
Kvartfinalist: 200 euro
1/8-finalist: 125 euro
1/16-finalist: 50 euro

Hvad er ET-kvalifikation?

ET-kvalifikationen betegner PDCNB’s kvalifikationsturneringer til PDC’s Europa Tour. I alt afholder PDCNB i år 12 forskellige ET-kvalifikationsturneringer i løbet af sæsonen. Vinderen af de respektive turneringer kvalificerer sig så til én af PDC’s Europa Tours.

Blandt de 12 ET-kvalifikationsturneringer i 2019 afholdes i øvrigt kvalifikationsturneringen til Danish Darts Open, der som bekendt afholdes i Brøndbyhallen. Eftersom PDCNB er værter for Danish Darts Open, så vil der være hele fire kvalifikationspladser ved netop den turnering. Her er to pladser reserveret til de danske spillere, mens de øvrige PDCNB nationer kæmper om de to øvrige pladser ved turneringen.

World Cup of Darts

World Cup of Darts er PDC’s verdensmesterskab for to-mandslandshold. Ikke alle lande er repræsenteret ved World Cup of Darts, men det forventes at både Danmark, Finland og Sverige vil blive tildelt en plads ved turneringen igen i 2019.

Der er forskellige måder at kvalificere sig til World Cup of Darts. For de danske spilleres vedkommende så vil spillerne dog blive udtaget på baggrund af deres præstationer i PDCNB-regi indtil landsholdene offentliggøres umiddelbart før World Cup of Darts, der i år afholdes mellem den 6.-9. juni. Her vil de to spillere som har hentet flest point på PDCNB’s Pro Tour efter at have spillet mindst seks PDCNB og Europa Tour events gennem de seneste 12 måneder blive udtaget. Såfremt det lykkes en eller flere danskere at kvalificere sig til Europa Touren, så vil de point der hentes på Europa Touren imidlertid vægte højere end de point man har indsamlet på PDCNB’s Pro Tour.

PDC Nordic & Baltics kalender 2019:

1.-3. februar: Sverige,
Pro Tour 1
Pro Tour 2
Europa Tour kvalifikation 4, 5, 6

8.-10. marts: Danmark
Pro Tour 3
Pro Tour 4
Europa Tour kvalifikation 7, 9, 10
Europa Tour kvalifikation 8 (Spilles søndag aften. Kun for ikke-danske statsborgere)

13. marts: Danmark
Europa Tour kvalifikation 8 (Kun for danske statsborgere)

23.-25. august: Island
Pro Tour 5
Pro Tour 6
Europa Tour kvalifikation 11, 12, 13

11.-13. oktober: Finland
Pro Tour 7
Pro Tour 8
Europa Tour kvalifikation 1 (2020)

1.-3. november: Letland
Pro Tour 9
Pro Tour 10
Europa Tour kvalifikation 2 (2020)

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*