VM-finalen er klar: Michael van Gerwen møder Michael Smith

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Michael van Gerwen og Michael Smith er videre til finalen ved PDC’s verdensmesterskab.

Michael van Gerwen og Michael Smith er klar til en gentagelse af maj måneds Premier League-finale, når de nytårsdag mødes i finalen ved PDC’s verdensmesterskab. Det ligger fast, efter det her til aften lykkedes Michael Smith at besejre Nathan Aspinall med 6-3 i søndagens første semifinale, hvorefter Michael van Gerwen var i overraskende sikker stil besejrede Gary Anderson 6-1 – en kamp der ellers var blevet skrevet op til VM’s moralske finale, og i den forbindelse var forventet at blive væsentligt tættere, end det viste sig at være tilfældet.

Hvorvidt tirsdagens finale vil blive tættere end den førnævnte semifinale, det vil kun tiden kunne vise. Michael Smiths fornemme niveau i sejren over Nathan Aspinall lover imidlertid godt i forhold til en spænende finale, idet den 28-årige englænder leverede et gennemsnit på intet mindre end 105,33, hvortil han leverede 17 180’ere i 36 legs, hvilket er en ny individuel rekord i en semifinale ved VM. Det var dog særligt lukkeprocenten på 51,11% der viste sig afgørende for den tidligere U23-verdensmester, der blandt andet afsluttede kampen med en 121-lukker.

Til trods for at slutcifrene på 6-3 giver indikationer af en komfortabel sejr, så var det dog ikke uden problemer, at Smith spillede sig i karrierens anden major-finale. Således vandt Michael Smith, der nu er sikret som minimum at ligge nummer seks på verdensranglisten efter VM, ganske vist kampens første to set, men herefter hævede Aspinall sit niveau betragteligt, hvorefter han fik udlignet til 2-2 i set, og sidenhen til 3-3.

Kampens efterfølgende tre set blev dog igen domineret af Michael Smith, mens Aspinall havde svært ved at holde niveau, og samtidig missede en række af de få forsøg han fik på doublerne, hvilket alt sammen førte frem til en kontrolleret sejr af Michael Smith, der vil spille sig op som nummer to på verdensranglisten, såfremt han vinder VM-finalen. Nathan Aspinall rykker i øvrigt frem som nummer 34, efter at have ligget nummer 73 forud for VM.

Gary Anderson kan omvendt se frem til at rykke ned som nummer fem på verdensranglisten, hvis det lykkes Michael Smith at besejre Michael van Gerwen. Anderson kunne ellers selv have spillet sig op som nummer to på verdensranglisten, men må altså i stedet se til hjemme fra sofaen, når hans tidligere protegé skal forsøge at besejre Andersons banemand.

Anderson, der selv vandt VM-trofæet tilbage i 2015 og 2016, var imidlertid ikke fuldstændig chanceløs i semifinalenederlaget til Michael van Gerwen. En lukkeprocent på blot 24,14% var dog langt fra nok til at udfordre verdensmesteren fra 2014 og 2017, der selv ramte 50% af sine 40 forsøg på doublerne. Og selvom de hver især lavede 11 180’ere i kampen, så var ‘MvG’ også dominerende i nedspillet, hvor han med et samlet gennemsnit på 104,76 var væsentligt bedre end Anderson der snittede 97,98.

Mens tirsdagens VM-finale vil være karrierens første for Michael Smith, så var Michael van Gerwen i finalen i 2013, 2014 og 2017. Her vandt han de to sidstnævnte over henholdvis Peter Wright og Gary Anderson, mens han i 2013 tabte til Phil Taylor.

Resultater fra semifinalerne søndag 30. december:
Michael Smith (105,22) 6-3 (100,53) Nathan Aspinall
Michael van Gerwen (104,59) 6-1 (97,98) Gary Anderson

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*