Adrian Lewis ser frem til duel med MVG: ‘Jeg synes han virkede sårbar i sin seneste kamp’

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Adrian Lewis løftede VM-trofæet i 2011 og 2012 – dengang uden fuldskæg. 

De har mødt hinanden 55 gange tidligere, og på torsdag sker det igen, når verdensranglistens nummer 16, Adrian Lewis, møder verdensranglistens nummer ét, Michael van Gerwen.

Statistisk set er der ikke meget der taler i retning af engelske jubelbrøl, når kampen mellem de to dobbelte verdensmestre er afgjort. Hollandske van Gerwen har således vundet deres seneste syv indbrydes opgør, og man skal derfor helt tilbage til den første april sidste år, for at finde Lewis’ seneste sejr over sin mangeårige rival.

Også på VM-scenen taler statistikkerne i Gerwens favør, hvor begge af deres to foregående VM-dueller er endt med hollandsk succes. Ganske vist missede Lewis to matchpile i deres nok så berømte tvekamp i kvartfinalen i 2013, men da de mødtes i semifinalen året efter, blev Lewis tildelt en af sit livs største dartlektioner, da han overbevisende tabte 6-0.

Til trods for den tvivlsomme indbyrdes statistik, så tror 33-årige Lewis imidlertid på egne chancer, når han torsdag aften, for første gang siden 2016, igen er at finde i fjerde runde ved PDC’s verdensmesterskab. Det udtaler han til Sky Sports.

– Jeg synes Michael (van Gerwen, red.) virkede sårbar i sin seneste kamp, og jeg ser virkelig frem til at møde ham, fastslår Lewis, der altså ikke giver udtryk for at være skræmt efter ‘MvG’s 4-1 sejr over Max Hopp, hvor 29-årige Gerwen ellers leverede et solidt gennemsnit på 101,51. Lewis er dog ikke helt blottet for respekt, idet han i et andet interview med Live-Darts udtaler:

– Han er den bedste spiller i verden, men jeg kan stoppe ham.

Såfremt det lykkes Adrian Lewis at besejre Michael van Gerwen, så vil han fortsat kunne se frem til potentielle opgør mod først James Wade og Gary Anderson, inden han vil kunne se sig selv i karrierens fjerde VM-finale.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*