Optakt: Anden runde slutter i dag

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC/Lawrence Lustig

De sidste otte kampe af anden runde spilles i dag.

Endnu en favorit måtte lade livet i går, da Mensur Suljovic tabte til Ryan Searle. I dag skal de sidste otte kampe af anden runde afgøres, og ingen kan efterhånden føle sig sikre.

Eftermiddagssession

Benito van de Pas v Jim Long
Benito van de Pas er seedet som nummer 30, og er altså kun lige endt blandt de seedede. Det er efterhånden længe siden, at hollænderen har formået at lave de helt store præstationer. Benito van de Pas har således heller ikke præsteret noget stort i denne sæson. Ikke en eneste kvartfinale er det blevet til for hollænderen. Han skal i dag møde Jim Long, som spillede sig videre med en 3-1 sejr i første runde mod Mickey Mansell. Det var dog ikke fordi, at han spillede særlig godt, det handlede mere om, at Mansell var utrolig ringe. Jim Long formåede således at vinde med et snit på 75,33.

John Henderson v Gabriel Clemens
John Henderson er en mand, som til tider viser rigtig flot niveau, og andre gange falder han fuldstændig igennem. Det er ikke altid til at vide, hvad man kan forvente af ham. Det er dog blevet noget bedre på det sidste, og i denne sæson har han blandt andet nået tre kvartfinaler på Players Championship Touren. Han møder i dag Gabriel Clemens, som spillede sig videre fra første runde uden at imponere. Trods en sejr på 3-0, lå snittet ikke meget højere end 83.

Steve West v Richard North
Richard North leverede et af de flottere comebacks i første runde, hvor han vandt 3-2 over Robert Marijanovic, på trods af, at han var nede med 2-0. Han skal i dag op mod Steve West, som har spillet en rigtig god sæson. West, som tidligere har virket som en slags “fyld” på Pro Touren, er begyndt at blande sig mere i toppen end tidligere. Således nåede han kvartfinalen ved både UK Open og European Championship.

Kyle Anderson v Noel Malicdem
Noel Malicdem overraskede de fleste, da han vandt sit første runde opgør mod Jeffrey de Graaf. Det skal dog siges, at Jeffrey de Graaf slet ikke præsterede på dagen, men ikke desto mindre er det stadig en fornem præstation for filippineren. Det bliver dog en hel del svære i dag, når han møder Kyle Anderson. I modsætning til 2017, hvor Kyle Anderson præsterede ganske godt, har 2018 ikke budt på det store for australieren. Hans bedste resultat er således en semifinale ved Players Championship 22. Der er dog ingen tvivl om, hvem der er favorit i dette opgør.

Aftenkampe

Ian White v Devon Petersen
Ian White har haft en ganske udmærket sæson. Englænderen startede således sæsonen med at nå en kvartfinale og en semifinale ved de to første Players Championship-events. Senere i sæsonen blev det også til tre fornemme sejre ved Players Championship 6 og 16, og ved Dutch Darts Championship. Han står i aften overfor Devon Petersen, som vandt sin første kamp med 3-2. Det så ellers ud til, at sydafrikaneren smed det hele væk, da Wayne Jones fik udlignet til 2-2, efter at han var nede med 0-2. Devon Peterson trak altså det længste strå, men det bliver uden tvivl svært for ham i aften.

Jelle Klaasen v Keegan Brown
Jelle Klaasen er ikke længere med blandt verdenstoppen, selvom flere havde spået det anderledes. Hollænderen har heller ikke vist noget exceptionelt i denne sæson, hvor det kun en enkelt gang er blevet til en kvartfinale, som var ved European Darts Trophy. Han skal i dag op mod Keegan Brown, som spillede på et ganske flot niveau i første runde. Han snittede således 95,78, da han slog Karel Sedlacek med 3-0.

Gerwyn Price v Nathan Aspinall
Gerwyn Price har haft sin bedste sæson i år, trods et helt igennem forfærdeligt forløb under dette års Premier League. Ikke nok med at han nåede kvartfinalerne ved World Matchplay og European Championship, så vandt han Grand Slam of Darts efter en flot finale mod Gary Anderson. Han skal i aften spille mod Nathan Aspinall, som snittede 88,42 mod Geert Nentjes i første runde, hvor han vandt med 3-0. 88,42 er dog nok et for lavt snit, hvis han skal slå waliseren i aftenens kamp.

Jonny Clayton v Dimitri van den Bergh
Jonny Clayton har haft en ganske udmærket sæson, hvor han blandt andet vandt Austrian Darts Open. Derudover nåede han kvartfinalen ved Grand Slam of Darts, hvor han tabte til Michael van Gerwen, som han ellers havde slået med 5-4 i gruppespillet, efter et flot snit på 103,60. Han skal i dag møde Dimitri van den Bergh, som vandt første runde med 3-0 mod Chuck Puleo. Det var dog ikke grundet spil af høj klasse, men en første runde kamp kan tit være præget af nerver. Derfor kan man nok forvente et bedre niveau fra belgieren i aften.

Alle kampene kan følges på TV3 Sport fra klokken 13.30 og igen klokken 20.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*