Optakt: Gurney og van den Bergh er videre – Wade skal følge efter

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: Lawrence Lustig

Første runde er næsten færdig. I dag skal James Wade i aktion.

Gårsdagens kampe bød på et par overraskelser, men de største favoritter kom let igennem. Eftermiddagens kampe var mest præget af overraskelserne, da Daniel Larsson, Rowby-John Rodriguez og Seigo Asada alle spillede sig videre mod modstandere, som på papiret burde være bedre end dem.
Vincent van der Voort fik også spillet sig videre mod Darren Webster i eftermiddagens sidste kamp.

Aftenens kampe bød ikke på nogen overraskelser, da først Steve Lennon og Ron Meulenkamp begge spillede sig videre fra deres kampe. Herefter spillede Dimitri van den Bergh sig videre med en sikker 3-0 sejr, dog uden at imponere. Daryl Gurney spillede sig også videre med en sikker sejr på 3-0. Her fik publikum lidt mere for pengene, da nordireren spillede sig videre med et snit på 100,30.

I dag er vi så klar til endnu en dobbeltsesssion. Her skal flere store navne i aktion, blandt andet James Wade, som spiller aftenens sidste kamp. Inden det får vi også Joe Cullen, Kim Huybrechts, Simon Whitlock og Michael Smith i aktion.

Eftermiddagskampe

Nathan Aspinall v Geert Nentjes
Det har været en ganske fin sæson for 27-årige Nathan Aspinall. Han har spillet med på samtlige Players Championships i denne sæson, hvor han blandt andet har vundet en af dem. Derudover er han flere gange kommet blandt de sidste 32. Hans hollandske modstander har primært gjort sig på Challenge Touren og Development Touren, Især Development Touren har været ganske god for Geert Nentjes, hvor det er blevet til en håndfuld finaler og semifinaler. Nathan Aspinall er dog en modstander af en lidt anden kaliber, end dem, som Nentjes har mødt det meste af sæsonen.

Jeffrey de Graaf v Noel Malicdem
Det har ikke været en sæson med de helt store resultater for Jeffrey de Graaf. Trods deltagelse ved Players Championship og et par gange på Europa Touren, er det ikke blevet til mere end en enkelt semifinale undervejs. Han har dog fået alle muligheder for at spille sig videre til anden runde, da han skal møde filippinske Noel Malicdem. Malicdem har været med på dette års Asian Tour, og har derigennem kvalificeret sig til VM, da han endte som nummer fire på den asiatiske Order of Merit. Der kan dog ikke være tvivl om, at hollænderen er favoritten i dette opgør.

Joe Cullen v Brendan Dolan
Joe Cullen har haft en af sine bedste sæsoner i år. Han har ikke vundet noget, men han er dog endt i kvartfinalen ved World Matchplay, semifinalen ved European Championship og ‘Last 16’ ved Plaayers Championship Finals. Han skal i dag op mod Brendan Dolan, som spillede sig videre med en 3-0 fra første runde. Her mødte han kinesiske Yuanjun Liu. Brendan Dolan spillede dog ikke med et særlig højt niveau, da kineseren ikke udfordrede ham særlig meget. Dolan vil derfor være nødt til, at gå et gear eller to op, hvis han skal slå Joe Cullen, som generelt er begyndt at spille med et rigtig flot niveau.

Kim Huybrechts v Daniel Larsson
Kim Huybrecths har ikke haft den bedste sæson. Belgieren, som tidligere har lagt væsentlig højere på verdensranglisten, kan således mest prale af, at han var blandt de sidste 16 ved dette års World Matchplay, som den bedste individuelle præstation. Ved World Cuppen nåede han semifinalen sammen med Dimitri van den Bergh. Derudover er det ikke blevet til mere end en håndfuld kvartfinaler, og et par semifinaler ved Players Championship-events og Europa Touren. Han skal i dag møde Daniel Larsson, som overraskede i går, da han slog Robert Thornton. Svenskeren kommer derfor med en kæmpe omgang selvtillid og en ganske god præstation i rygsækken. Om det er nok til at slå belgieren må tiden vise.

Aftensession

James Wilson v William O’Connor
Det har været en nogenlunde sæson for James Wilson, som har haft et par gode præstationer ved de store turneringer. Den bedste var midlertidig, da han nåede kvartfinalen ved dette års World Grand Prix. Han skal i dag møde William O’Connor, som han tidligere har mødt to gange. I disse to opgør er det blevet til en sejr for hver. I modsætning til James Wilson, var William O’Connor i aktion i første runde. Her mødte han Yordi Meeuwisse, som han slog med 3-0, uden at præstere vildt højt. Det kunne dog ligne et af de tættere opgør på dagens program.

Simon Whitlock v Ryan Joyce
Det har været en nogen blandet sæson for Simon Whitlock. Først på sæsonen deltog han ved Premier League, hvor han, trods en god start, måtte tage til takke med en ottendeplads. Herefter har han blandt andet formået at spille sig i finalen ved Danish Darts Open, International Darts Open og European Championship. Han er selvfølgelig favorit i dagens opgør, hvor han møder noget mere urutinerede Ryan Joyce. Englænderen spillede sig videre fra første runde, hvor han slog Anastasia Dobromyslova, men mon ikke, at han får det noget svære i aften.

Michael Smith v Ron Meulenkamp
Michael Smith har spillet en rigtig fornem sæson. Han har gjort det rigtig fint på Europa Touren, hvor han dog ikke har vundet en turnering. Til gengæld har han vundet et Players Championship og Shanghai Masters. Derudover nåede han også finalen ved World Series of Darts Finals, hvor han gjorde god modstand mod James Wade, som dog vandt finalen med 11-10. Han skal i dag sikre sig en plads i tredje runde ved at slå Ron Meulenkamp. De to har tidligere mødt hinanden seks gange, hvor Michael Smith har vundet fire gange. Til gengæld er Ron Meulenkamps to sejre hentet i de seneste to opgør.

James Wade v Seigo Asada
Det var nok ikke mange, som havde set den komme, at Seigo Asada ville spille sig videre mod Krzysztof Ratajski, som ellers har haft en flot sæson. Men det gjorde japaneren altså med en sejr på 3-2, hvor han var nede med 0-2, da det så værst ud. Japaneren skal i dag møde James Wade, som har spillet sin bedste sæson i meget lang tid. James Wade har blandt andet imponeret ved at vinde European Championship og World Series of Darts Finals. Derudover nåede han også blandt de sidste 16 ved både Grand Slam og Players Championship Finals. Det er altså en James Wade i storform, som træder i turneringen i dag.

Eftermiddagens kampe kan ses på TV3 Sport fra klokken 13.30. Aftenens kampe vises på Viaplay fra klokken 22.00 og på TV3 Sport fra klokken 22.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*