Optakt: Chizzy og Snakebite indtager Ally Pally

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Endnu en dobbeltsession står for døren på denne søndag.

VM går nu ind i sin fjerde dag. Turneringen har indtil videre budt på enkelte spændende kampe, selvom det primært har været kampe fra første runde. Men når man kigger ned over programmet i dag, så kan det godt vente noget godt. Der er i hvert fald et par interessante favoritter i blandt, samt nogle meget jævne kampe.

Eftermiddagssession

Gabriel Clemens v Aden Kirk
De sidste par år, er et mindre kuld tyske spillere stormet frem på den internationale scene, selvfølgelig med Max Hopp, som den mest succesfulde. Men Gabriel Clemens er også blandt, og han kan også sagtens spille dart. Han har deltaget ved samtlige Players Championship-events i år, hvor det blandt andet er blevet til en kvartfinale, en semifinale og en finale. Samtidig spillede han sig blandt de sidste 16 ved Players Championship Finals. Aden Kirk har også spillet med ved Players Championship, dog uden den store succes. Den unge englænder er dog ikke en dårlig spiller, så man skal ikke afskrive ham alle chancer.

William O’Connor v Yordi Meeuwisse
Yordi Meeuwisse har primært gjort sig på Challenge Touren i denne sæson, hvor hans bedste resultater er en semifinale og en finale. Han har dog i det andet halvår af 2018 været med til en håndfuld Players Championship-events, hvor hans bedste resultat var en ottendedels-finale. Han skal dog op mod irske William O’Connor, som må siges at være favorit i dette opgør. Ireren har haft en fin sæson, hvor han blandt andet nåede finalen ved European Matchplay. Han debuterede sidste år ved VM, så dermed har han lidt mere erfaring at trække på en Yordi Meeuwisse.

Brendan Dolan v Yuanjin Liu
Brendan Dolan er efterhånden er erfaren herrer, når det kommer til at deltage ved VM. Han er dog aldrig kommet længere, end anden runde. Han er dog klar favoritten i dette opgør, selvom han heller ikke har haft den mest prangende sæson, for en mand af hans kaliber. Det er blevet til en håndfuld kvartfinaler og en enkelt semifinale ved Players Championship, men derudover har sæsonen ikke budt på det store for nordireren. Hans kinesiske modstander deltager for første gang ved VM. Han har dog tidligere stiftet bekendtskab med de noget større scener, da han to gange har repræsenteret Kina ved World Cuppen, og derudover spillede han også ved Shanghai Masters under dette års World Series. Det bliver dog meget svært for Yuanjin Liu.

Dave Chisnall v Josh Payne
Dave Chisnall skal som den sidste på scenen ved eftermiddagssessionen. Han skal her møde Josh Payne, som efter noget besvær slog Jeff Smith med 3-2 i gårsdagens opgør. Det er dog ikke til at vide, hvad man skal forvente sig af dette opgør, da Dave Chisnall har haft en utrolig svingende sæson. Han har ikke vundet nogle turneringer, til gengæld har han spillet sig frem til en del kvartfinaler på Europa Touren og til Players Championship. Derudover satte han ny rekord på Europa Touren, da han snittede 118,66 i en kamp mod Mark Webster. Det må dog formodes, at Chizzy gerne vil bevise, at hans nederlag i første runde ved VM sidste år, var en engangsforteelse.

Aftensession

Luke Humphries v Adam Hunt
Et engelsk ungdomsopgør. Adam Hunt har tidligere præsteret rigtig flot på Development Touren, men grundet hans alder, har han ikke deltaget på den i år. Det har Luke Humphries til gengæld, og det har han gjort så godt, at han blev nummer et på ranglisten. Derudover har han også været med til en del Players Championship-events, hvor en semifinale står som det bedste resultat, og så har han også deltaget ved et par turneringer på Europa Touren. Luke Humphries var med til VM sidste år, men tabte allerede i indspilskampen. Adam Hunt har aldrig før deltaget ved VM.

Matthew Edgar  v Darius Labanauskas
Den første af de to repræsentanter fra PDC Nordic & Baltic Darius Labanauskas har fået en hæderlig lodtrækning. Matthew Edgar er ikke en dårlig spiller, men han er bestemt heller ikke en del af verdenstoppen. Han formåede at komme blandt de sidste 32 ved dette års UK Open, men ellers har det været en sæson uden de store resultater. Darius Labanauskas er også forholdsvis ny, når det kommer til PDC. Han har dog været den nok stærkeste mand på PDCNB-Touren henover året. Derfor sikrede han sig også førstepladsen på deres rangliste. Derudover gjorde han det også hæderligt under Danish Darts Open, hvor han kom blandt de sidste 16.

Ross Smith v Paul Lim
Paul Lim er jo næsten blevet en kultfigur over de sidste par år. Mange husker især hans flotte forsøg på den 9-darter mod Gary Anderson under sidste års VM. I dag skal han op mod engelske Ross Smith. Smith har én gang tidligere deltaget ved VM. Det gjorde han tilbage i 2014. Bookmakerne har Ross Smith som favorit i dette opgør, men selvom Paul Lim efterhånden har været med i mange år, så må man aldrig afskrive ham i disse første runder.

Peter Wright v Toni Alcinas
Peter Wrights sæson har ikke været præget af lige så meget sølvtøj, som den var sidste år. Alligevel har han spillet sig i et hav af semifinaler og finaler, så helt skidt har det ikke været, og derudover har han skam vundet to Players Championship-events og Melbourne Masters. Han skal møde Toni Alcinas, som spillede sig videre med en 3-0 sejr i går. Det var dog uden at brillere, da hans modstander Craig Ross kun snittede 71,47.

Eftermiddagens kampe kan følges på Viaplay fra klokken 13.30. Aftenens kampe kan ses på TV3 Max fra klokken 19.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*