5 skarpe til TV3-eksperterne

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Hvem løfter Sid Waddell-trofæet den første januar 2019?

I morgen begynder PDC’s verdensmesterskab. Vi har i den forbindelse slået os sammen med eksperterne fra TV3 Sport, Michael Frydendahl og Morten Thunø, der igen i år kommenterer verdens største dartturnering. De to dartekspeter er blevet serveret fem kontante spørgsmål, hvor de blandt andet forsøger at udpege VM’s største favorit, hvem de tror risikerer at skuffe, og hvem de tror bliver udtaget til Premier League 2019.

LÆS OGSÅ: VM 2019: Her er favoritterne

Spørgsmål 1: Hvilke fire spillere tror I finder vej til semifinalerne, hvem mødes herefter i finalen, og hvem løfter trofæet til sidst?

Michael Frydendahl:

VM er en lang turnering, og her er det vigtigt at være skarp over en længere periode. Derfor er jeg rimelig sikker på, at semifinalisterne bliver afgjort mellem top 10-spillerne, måske med en enkelt overraskelse.
I øverste seedningslag ser jeg det oplagt, at Michael van Gerwen møder Gary Anderson i semifinalen. For mig at se, har MvG det sværeste program frem til semifinalen, idet han risikerer at skulle forbi enten Barneveld eller Adrian Lewis og efterfølgende James Wade eller Simon Whitlock.
Gary Anderson vil i kvartfinalen stå overfor enten Daryl Gurney eller Dave Chisnall, som jeg ser det, og jeg både tror og håber på Gary Anderson her, med henblik på at kunne se frem til en fantastisk semifinale mod MvG.

Nederste seedningslag kan måske gemme på et par overraskelser. Som udgangspunkt tror jeg, det bliver en semifinale mellem Michael Smith mod Gerwyn Price, men ser muligheden for at Joe Cullen kan drille i bunden af laget og muligvis Jonny Clayton og Mensur Suljovic kan drille i det øverste lag. Uanset hvad, så tror jeg, at vinderen af semifinalen mellem Anderson og van Gerwen vinder VM, og her har jeg Anderson som minimal favorit.

Morten Thunø:

Jeg tror, Michael van Gerwen går i semifinalen mod Gary Anderson. Det er ikke et sjovt svar, men jeg tror indædt på hollænderens VM-sult, selvom han har virket menneskelig den seneste tid. Gary har en overkommelig draw. I den forbindelse kunne Daryl Gurney dog godt true lidt, men Gary ser god ud for tiden, og han vokser til VM. Det er mere åbent i de to andre quarters. Jeg tror ikke på Rob Cross. Vi har bare ikke set noget fra ham i år, men VM kan måske tænde noget særligt i ham. Jeg tror i stedet på Michael Smith, der virkelig har rystet sin taber-attitude af sig. Han spiller modent og kontinuerligt godt. Et flot 2018 og en velopbygget evne til at håndtere presset giver ham en semifinale ved VM. Michael Smith møder Gerwyn Price. Han har imponeret i en længere periode, og selvom Peter Wright også er i denne quarter, så har skotten været for ustabil, og så kan jeg ikke greje hans konstante pileskift. Price er manden for mig, men jeg håber, han tackler presset og publikum i takt med de seneste hændelser omkring hans adfærd på scenen. MvG vinder over Gary i en medrivende semifinale, får et gevaldigt rygstød til 1. januar, hvor han i finalen slår Gary Andersons lærling Michael Smith.

Spørgsmål 2: Hvilken spiller tror I har størst sandsynlighed for at overraske ved VM?

Michael Frydendahl:

Jeg vil i hvert fald holde øje med Jonny Clayton, Dimitri van den Bergh og Joe Cullen. Jonny Clayton har spillet en fin sæson og har fået flere gode skalpe i løbet af året. Dimitri nyder virkelig at spille på de store scener og har leveret gode præstationer gennem det meste af sæsonen – blandt andet en 9 darts lukning ved Grand Slam. Joe Cullen kan blive ham som afgør Peter Wrights skæbne i et eventuelt opgør i fjerde runde. Gør han det, tror jeg også, han kan overkomme Gerwyn Price og spille sig i semifinalen.

Morten Thunø:

Jeg er meget imponeret over Dimitri van den Berghs håndtering af den store scene, og jeg tror, han kommer til minimum kvartfinalen. Belgierens resultater er meget bedre end i de mindre floor events. Han hæver niveauet i takt med presset. Han har en overkommelig første runde og skal så møde Jonny Clayton. Herefter møder han nok Stephen Bunting. Det er gode modstandere for van den Bergh. Han skal så også over Rob Cross, hvis han kommer så langt, for at ramme en kvartfinale, men også i det tilfælde ser jeg gode muligheder for van den Bergh. Og så er det velogså en lille overraskelse med min tro på Michael Smith i finalen.

Spørgsmål 3: Hvilken spiller tror I har størst sandsynlighedfor at skuffe ved VM? 

Michael Frydendahl

Jeg tror, det kan blive Peter Wright. Wright har ikke levet op til sidste års kvalitet og har været meget svingende det sidste halve år, dog skal man ikke udelukke ham på forhånd – han kan sagtens komme stærkt igen ved VM.

I øvrigt så tror jeg også, at verdensmester Rob Cross må forlade turneringen inden semifinalen. Han har egentlig ikke spillet dårligt i år, jeg tror bare, at forventningerne til ham har været for store, efter han vandt VM sidste år. Det er gået enormt hurtig for Cross, og han har virkelig været jagtet i 2018 grundet hans VM titel. Det kan måske blive en fordel for ham til næste sæson, at han ikke har VM titlen at bære rundt på, og så vil han kunne spille en lidt mere anonym rolle i sæsonen 2019.

Morten Thunø:

Jeg tror, Rob Cross bliver VM’s største skuffelse. Han vandt sidst, og baseret på hans 2018, så ser jeg ikke den forsvarende mester gå langt. Forventningspresset til Cross ændrede sig markant efter 1. januar 2018, og det har han stadig ikke lært at håndtere endnu. Vi har kun i sjældne glimt set hans topniveau i 2018. Et fun fact med Cross er, at han spillede med tre pile, der alle sammen havde forskellig vægt ved det seneste VM. Siden da er der skiftet pile, og han har generelt skulle lave mange justeringer på flere forskellige parametre. Cross mangler noget selvtillid i øjeblikket. Og han møder potentielt flere unge modstandere – med netop selvtillid og tro på større ting. Det kan blive et rigtig svært VM for ”Voltage”.

Spørgsmål 4: Hvad tror I kommer til at kendetegne VM 2019, og hvad ser i personligt mest frem til?

Michael Frydendahl:

Først og fremmest at det er det største VM nogensinde, idet man har udvidet fra 72 til 96 spillere – og så er det i øvrigt et VM, hvor man for første gang havde kvalifikation for kvinderne, og hvor det lykkedes mine forhåndsfavoritter at kvalificerer sig (Lisa Ashton og Anastasia Dobromyslova, red.). Det er ti kvinder, som virkelig har kvalitet, og så er det anden gang Dobromyslova er med i Ally Pally. Derudover glæder jeg mig til at se Darius Labanauskas og Daniel Larsson fra PDC Nordic & Baltic. De har fået en fornuftig lodtrækning i første runde. Sidst, men bestemt ikke mindst, så glæder jeg mig generelt bare til VM i dart, der jo er det største og altid garant for en fantastisk stemning med masser af show, fremragende dart, opture og nedture og overraskelser. Det er afslutningen på et fantastisk 2018 og starten på et forhåbentlig endnu større 2019.

Morten Thunø:

Top 16 er blevet meget tættere end tidligere. Michael van Gerwen har ikke samme favoritværdighed som de seneste år. Vi ser flere spillere true de allerbedste. Det er ikke bare top 4, der vinder majors. Det er også navne fra sub-toppen. Og så er der mange unge navne, der bliver spændende at følge. Især Dimitri van den Bergh, der har kæmpe Premier League-potentiale. Udover jeg glæder mig til at se, hvor de store spillere står, så er jeg også opmærksom på spillere som Max Hopp, Jamie Lewis, Joe Cullen, Jeffrey de Zwaan og ikke mindst Adrian Lewis. Jeg ser frem til at få besvaret en masse af mine spørgsmål omkring en masse spillere i en meget spændende fremtid for dartsporten.

Spørgsmål 5: Premier League-feltet bliver traditionen tro annonceret den første januar. Hvilke 10 spillere forudser I bliver udtaget?

Michael Frydendahl:

Jeg tror ikke, der bliver de store overraskelser, hvis alle spillerne i top 10 holder deres seedninger. Dog ved man aldrig med Barneveld. Han har været med siden han startede i PDC og sågar vundet turneringen tidligere. Han har en speciel plads i PDC, og efter han proklamerede, at det vil være hans sidste sæson, får han muligvis chancen for sidste gang.
Det vil dog efter min mening ikke være retfærdigt, med mindre han laver et super resultat ved VM.

Hvis Joe Cullen får et fantastisk VM, kan jeg i øvrigt godt se ham som deltager i Premier League, men de 10 jeg har valgt, er som jeg ser det lige nu, inden VM. Efter jul har jeg måske en ændring eller to.

Michael van Gerwen
Rob Cross
Peter Wright
Gary Anderson
Daryl Gurney
Gerwyn Price
Mensur Suljovic
James Wade
Michael Smith
Simon Whitlock

Morten Thunø:

Jeg tror, vi vil se Michael van Gerwen, Gary Anderson, Peter Wright, Rob Cross, Mensur Suljovic, Gerwyn Price, Michael Smith, Daryl Gurney og James Wade. Det efterlader én plads. Raymond van Barneveld meldte ud, at han vil stoppe karrieren efter 2019. I min optik en veludført pr-handling, der får ham i spil til den sidste plads. Spilmæssigt har Barney ingen berettigelse i Premier League denne gang, men nu ligger der en god historie for PDC. Og Premier League handler mindst ligeså meget om showet i sig selv. Hvem kan gøre ligaen mest attraktiv for tilskuerne? Hvem er det største kommercielle trækplaster i forhold til de andre kandidater til den sidste plads? Jeg tror, Simon Whitlock bliver sorteper. The show must go on. Tilskuerne får lov til at råbe ”Barney Army” en sidste gang.

Michael van Gerwen
Rob Cross
Peter Wright
Gary Anderson
Daryl Gurney
Gerwyn Price
Mensur Suljovic
James Wade
Michael Smith
Raymond van Barneveld

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*