Optakt: Grand Slam of Darts skal afgøres i dag

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: Sky Sports

Kvartfinalerne er afgjort – i dag står den derfor på semifinaler og finale.

Mensur Suljovic og Gerwyn Price havde fredag sikret deres plads i dagens ene semifinale. I går fik vi så afgjort, at det er Michael van Gerwen og Gary Anderson, som skal spille i den anden.

Gary Anderson startede gårsdagens program mod Michael Unterbuchner. Der var aldrig den store tvivl om kampens udfald, da Gary Anderson vandt kampen med 16-6.

I den anden kvartfinale var der noget mere spænding om kampens udfald, omend Michael van Gerwen rykkede fra til sidst. Kampen startede meget jævnbyrdigt, og efter ni legs var Jonny Clayton foran med 5-4. Michael van Gerwen nappede herefter fire legs i streg, inden Clayton igen udlignede til 8-8.
Ved stillingen 11-11 fik Michael van Gerwen så lavet hullet, som Jonny Clayton aldrig formåede at lukke, og derfor vandt hollænderen med 16-12.

I dag er vi dermed klar til semifinalerne ved historiens 12. Grand Slam of Darts.

Mensur Suljovic vandt senest han mødte Gerwin Price. Det var under World Grand Prix, hvor han vandt med 3-2 i det noget anderledes sæt-format. Gerwyn Price har dog vundet flest kampe, når man kigger på den indbyrdes statistik, så det må siges, at det er to jævnbyrdige modstandere. Gerwyn Price har i den forbindelse spillet rigtig flot dart igennem hele turneringen, mens Mensur Suljovic omvendt kæmpede en hård kamp for at spille sig videre fra det indledende gruppespil, men efter playoff-kampene er begyndt, er det som om, at han har fundet sit rigtige niveau. Dimitri van den Bergh havde således ikke den store chance, da Suljovic vandt kvartfinalen med 16-9.
Dette kunne nemt blive en kamp, som afgøres med 1-2 legs forskel, hvis spillerne rammer niveau.

Det er dog den anden semifinale, som trækker overskrifterne i dag. Det er nemlig opgøret mellem Michael van Gerwen og Gary Anderson. De to spillere har mødt hinanden intet mindre end 54 gange, og selvom Michael van Gerwen har vundet hele 35 af de kampe, så er det to spillere, som næsten altid presser hinanden til det yderste, når de spiller.

– For mange mennesker bliver det turneringens kamp. Gary og jeg er de to bedste spillere i verden, og vi kommer til at spille en god kamp, siger Michael van Gerwen forud for opgøret.

– Vinderen (af vores kamp, red.) vil have en stor chance for at vinde turneringen. Det ved vi begge, og derfor skal vi holde vores hoveder fokuserede, fortsætter hollænderen, som kan vinde turneringen for fjerde gang i streg, hvis han når finalen.

Gary Anderson har aldrig vundet turneringen før, men tilbage i 2011 nåede han finalen, som den eneste gang. Det afholder ham dog ikke fra, at drømme stort.

– Jeg ville elske at vinde her, det er en turnering, som er mit hjerte nært. Det er veldokumenteret, at det her er min yndlingsturnering og det er en fantastisk ny lokalitet, siger Gary Anderson til pdc.tv.

– Det ville betyde meget at vinde, for jeg har spillet her i alle 12 år, men vi må se, hvad der sker søndag (i dag, red.), slutter Gary Anderson.

Som altid kan du få et overblik herunder. Alle kampe kan følges på Viaplay og PDC.TV.

Søndag d. 18. november
Eftermiddagskampe (14:00)

Semifinaler
Gerwyn Price v Mensur Suljovic
Michael van Gerwen v Gary Anderso

Aftenkampe (20:30)
Finale

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*