Berit Schouw og Ulrich Meyn: Derfor har vi meldt fra til landsholdet

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: NetAvisenRuc

Både Ulrich Meyn og Berit Schouw har selv valgt at melde fra i forbindelse med udtagelsen af de danske bruttolandsholdstrupper. 

Det vakte selvsagt opsigt da DK26’s ellers faste landsholdsspillere, Ulrich Meyn og Berit Schouw, ikke var at finde på listen over de udtagede bruttolandsholdsspillere som Dansk Dart Union offentliggjorde på deres hjemmeside tidligere i dag. For begge spilleres vedkommende er der dog tale om en udramatisk exit fra landsholdet, idet de begge har valgt at melde fra med henblik på at få mere tid sammen med familien.

– Jeg har valgt at prioritere mine børn lidt mere det næste stykke tid, udtaler Ulrich Meyn til Dartnyheder.

– Siden jeg startede op igen, har mit store mål jo hele tiden været at blive udtaget til VM i Japan, hvilket lykkedes. Nu vælger jeg så at bruge noget mere tid med mine børn. Med andre ord har jeg selv meldt fra. Det er ikke fordi jeg er blevet vraget, uddyber Ulrich Meyn som gjorde comeback til dartsporten i 2013, og siden da har repræsenteret det danske herrelandshold ved to europamesterskaber, to Nordic Cup-turneringer og to verdensmesterskaber.

Ulrich Meyns valg om at bruge tid med familien er i øvrigt at genfinde hos Meyns klubkammerat i DK26 Hvidovre, Berit Schouw.

– Grunden til at jeg har valgt at melde fra er, at vi her i familien har valgt at holde fire ugers ferie i New Zealand over julen, og så vil det blive udfordrende at skaffe så meget ferie, at jeg også vil kunne få fri til EM til sommer, forklarer Berit Schouw som debuterede på det danske landshold ved EM i 2014 og har været en fast del af det danske landshold siden da.

Begge spillere, som i øvrigt har haft en synkron landsholdskarriere, uddyber dog, at deres afbud til landsholdet ikke skal anses som et udtryk for, at de vælger at ligge pilene på hylden.

– Jeg har skam ikke tænkt mig at stoppe med at spille dart, udtaler Ulrich Meyn.

– Jeg ønsker blot at have en større selvstændighed i forhold til hvornår jeg ønsker at spille dart. Jeg vil derfor ikke udelukke at jeg en dag vil gøre comeback til landsholdet, hvis jeg altså er god nok til den tid, tilføjer Ulrich Meyn, som i øvrigt udtaler, at han pt. ikke ønsker at ofre hvad alt det der skal til for at spille dart på landsholdsplan.

Også Berit Schouw giver udtryk for, at karrieren langt fra er lagt på hylden.

– Jeg ønsker blot at holde en pause fra landsholdet. Når det er sagt, så spiller jeg fortsat for at vinde, og jeg har stadigvæk en drøm om at kvalificere mig til Lakeside en dag, afslutter Berit Schouw.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*