Lisa Ashton genvinder VM-guld efter magtdemonstration

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: BDO

Lisa Ashton vandt lørdag eftermiddag sin fjerde VM-titel.

For fjerde gang i karrieren kan engelske Lisa Ashton kalde sig verdens bedste damedartspiller, efter at hun tidligere i dag besejrede russiske Anastasia Dobromyslova i finalen ved damernes Lakeside-turnering.

Dobromyslova var på forhånd den mest formstærke spiller af de to, og kom da også bedst ind til opgøret og bragte sig således sikkert foran efter at have vundet første set 3-0. Herfra kunne hun dog intet stille op imod hendes 14 år ældre modstander, som vandt 9 af de efterfølgende 10 legs og derved sikrede sig titlen med cifrene 3-1 i set.

De to spillere mødtes også i finalen i 2013, hvor resultatet imidlertid faldt ud til Dobromyslovas favør, hvilket fortsat markerer russerens seneste VM-titel.

Lisa Ashton leverede i øvrigt en gennemsnit på hele 89,90, hvilket er det højeste gennemsnit i en VM-finale for kvinder nogensinde. En rekord som forinden tilhørte den 10-dobbelte verdensmester Trina Gulliver, som i 2004 leverede et gennemsnit på 89,49.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*