Michael van Gerwen vinder af PC Finals for tredje år i træk

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Ingen dartspillere kan tilsyneladende udfordre Michael van Gerwen pt. 

Michael van Gerwen har haft en forrygende optakt til næste måneds VM som starter den 14. december. For blot en uge siden var han urørlig ved Grand Slam of Darts, og igen i denne weekend var han ustoppelig, da han med et turneringsgennemsnit på omkring 104, aldrig for alvor kom i problemer undervejs til finalesejren. Det tætteste ‘MVG’ var på at blive udfordret, var da han i kvartfinalen vandt 10-7 over sin landsmand, Jan Dekker. Hverken i semifinalen eller finalen var der dog på noget tidspunkt tvivl om resultatet, da han først besejrede Justin Pipe med 11-3, inden han nemt vandt finalekampen med cifrene 11-2 mod walisiske Johnny Clayton. Forinden turneringen var Claytons bedste resultat ved en major-turnering en plads blandt de sidste 16 ved European Championship tidligere i år, så mon ikke han kan finde trøst i karrierens hidtil største pengepræmie på godt og vel 350.ooo kroner. En tand mindre en Michael van Gerwen, som med den samlede sejr blev præmieret med 866.000 kroner.

Sejren ved Players Championship Finals er Michael van Gerwens tredje sejr i træk ved turneringen, hvilket ingen har formået at gøre før ham. Samtidig tager han titlen som den mest vindende i turneringens historie, eftersom han med sejren i 2013 er oppe på fire titler i alt, hvortil Phil Taylor har vundet turneringen tre gange. Derudover har både Paul Nicholson, Kevin Painter og Gary Anderson alle sammen vundet turneringen en enkelt gang.

Med den samlede sejr er Michael van Gerwen naturligvis blot endnu større favorit til verdensmesterskabet end han var i forvejen. Mens flere af hollænderens største udfordrere til titlen røg ud i første runde af Players Championship Finals, heriblandt Peter Wright, Gary Anderson og Raymond van Barneveld, så viste den potentielle outsider Rob Cross ikke indikationer af, at han skulle være førsteudfordrer til den regerende verdensmester, når VM venter lige rundt om hjørnet. Det til trods for at Cross nåede semifinalen, men generelt havde svært ved at holde tændingen over de lange formatter.

Kvartfinaler
Rob Cross 10-6 James Wade
Jonny Clayton 10-8 Steve Beaton
Justin Pipe 10-9 Daryl Gurney
Michael van Gerwen 10-7 Jan Dekker

Semifinaler
Jonny Clayton 11-8 Rob Cross
Michael van Gerwen 11-3 Justin Pipe

Finale
Michael van Gerwen 11-2 Johnny Clayton

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*