Tårevædet Daryl Gurney vinder World Grand Prix

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC

Det var med tåre i øjnene, at Daryl Gurney lørdag aften kunne hæve trofæet over hovedet, ovenpå sin finalesejr ved World Grand Prix of Darts 2017.

Nordirske Daryl Gurney har haft en forrygende sæson. Lørdag aften kulminerede det med en sejr i finalen ved World Grand Prix. Sejren betyder at Daryl Gurney spiller sig op som nummer 6 på verdensranglisten, og nu er en åbenlys kandidat til næste års Premier League.

Grand Prix-sejren kom i hus ovenpå en tætspillet finale med australske Simon Whitlock. Kampen endte 5-4, efter at have bølget frem og tilbage hele kampen igennem, uden at nogen spiller på noget tidspunkt for alvor formåede at vinde momentum i kampen.

Således bragte Whitlock sig fra start foran 2-0. Herfra kæmpede Gurney sig dog tilbage til stillingen 2-2, hvorefter han for første gang i kampen bragte sig foran til stillingen 3-2 i set.

Føringen holdt dog kun kort, eftersom Whitlock ligeledes formåede at kæmpe sig tilbage, og sågar bragte sig foran til stillingen 4-3. På dette tidspunkt i kampen var Gurney ellers dominerende i alle statistiker, både hvad angår nedspil og lukkeprocent. Forskellen var blot, at Whitlock formåede at slå til på de rigtige tidspunkter.

På dette tidspunkt af kampen var det i øvrigt fortsat umuligt at udpege en vinder. Whitlock var favorit som konsekvens af at have udlæg, men intet kunne tages for givet, i en kamp som virkede karakteristisk for turneringen som helhed. Det var umuligt at forudsige noget som helst.

Med en mildest talt fantastisk 96-lukker, fik Gurney bragt sig tilbage til 4-4 i set. Herfra skulle den uge-lange turnering afgøres indenfor potentielt 5 legs.

Helt så dramatisk blev det dog ikke i sidste ende. Whitlock kæmpede ganske vist bravt, men utallige missede indgangs-doubler gjorde, at Gurney kunne kapitulerer på australierens fejl. Derved sejrede 31-årige Gurney på double 10 til stillingen 3-1 i sidste og afgørende set, hvilket var hvad der skulle til, for at kunne lade sig hylde på baggrund af sin første TV-titel i karrieren. Titlen indbringer Gurney 100.000 pund, svarende til 831.000 danske kroner.

En tætspillet finale blev afgjort på double 10:

Gurneys gennemsnit på 88,50 i finalen er i øvrigt det 6. laveste vindende finale-gennemsnit i turneringens 20-årige historie. Det laveste snit blev leveret af Alan Warriner i 2001, da han med 83,52 i snit slog Roland Scholten i finalen. Kun to gange tidligere har spillere formået at levere over 100 i snit i finalen. Første gang var da Phil Taylor med et gennemsnit på 100,17 slog John Part i finalen tilbage i 2002, mens Michael van Gerwen sidste år slog Gary Anderson med et gennemsnit på 100,29.

Nedenfor ses en tydeligt berørt Daryl Gurney løfte Grand Prix-topfæet.

Daryl Gurney skriver sig ind i historiebøgerne som den syvende spiller til at vinde World Grand Prix, efter at Phil Taylor, Alan Warriner, Colin Lloyd, James Wade, Michael van Gerwen og Robert Thornton har gjort det før ham. En sjov fortælling i den forbindelse er, at da Robert Thornton i 2015, noget overraskende, vandt Grand Prix-turneringen, skete det efter at han weekenden forinden havde tabt begge sine første-rundekampe ved de to foregående players championship-events. Nøjagtig som Daryl Gurney gjorde det for en uge siden. Skulle der være nogen som sidder med en drøm om en dag at vinde World Grand Prix, er det dog ikke en strategi vi anbefaler her på Dartnyheder.dk.

Har Daryl Gurney fortjent en plads i næste års Premier League?

Indlæser ... Indlæser ...

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*