1. division: Ingen overraskelser efter første runde

Tekst: Frede Johansen

Foto: Wikipedia

Så er sæsonen for alvor igang, efter sæsonens første lørdagskampe. 

Så fik vi skudt sæsonen rigtig i gang. Weekendskampe, hvor spilerne formentlig møder lidt mere friske op til kamp, giver unægteligt et bedre billede af de reelle styrkeforhold klubberne i mellem. Det var dog styrkemæssigt ikke det mest interessant program, da de fleste kampe var mellem hold, hvor styrkeforholdet på forhånd tegnede til at være synderlig jævnbyrdigt. Og ud af de 11 kampe blev det da heller ikke til et eneste uafgjort resultat, mens kun to kampe endte 9-7. Mest overraskende var nok, at det var Assens der var involveret i begge kampe, taget i betragtning af den forfærdelige start de fik på sæsonen i onsdags.

Verninge – Aabenraa 3-13

Efter Verninges gode resultatmæssige start på turneringen mod Assens i onsdags, skulle de i dag prøve kræfter med et hold fra den anden ende af skalaen, Aabenraa. Aabenraa som havde sat over i onsdags, og derfor skulle i ilden for første gang. Verninge valgte dog at stille op uden klubbens bedste spiller Tonny Madsen, hvorfor projektet virkede dødsdømt på forhånd. Som afløser var Michael Petersen derfor sat på en meget svær opgave, og resultatet blev da også derefter for både Verninge såvel som for Michael Petersen personligt. I en ganske ensidig affære sejrede Aabenraa sikkert 13-3. Daniel Vogt var udeholdets bedste med 4 sejre, og for hjemmeholdet kom kun Heine Rasmussen på tavlen med 3 sejre.

Assens – Kælderen 7-9

Ovenpå den dårlige start på sæsonen for Assens, havde de fleste nok forventet en komfortabel sejr til Kælderen. Assens havde dog lavet en udskiftning til dagens kampe, og indsat deres egen dartdiamant, Ann-Louise Peters. Ud var røget Egon Reus, som vi da også havde kåret til rundens flop efter onsdagens kampe. Dette virkede da bestemt også til at være en rigtig god beslutning. Ann-Louise spillede absolut noget af sin bedste dart, og samtlige 9 vundne legs var på 21 dart eller derunder, og af de 8 tabte var blot et enkelt over 21 dart, flot. Hun var derfor, sammen med Benjamin Drue Reus, der igen viste en god figur med sine 3 sejre, kraftigt medvirkende til at holde Assens inde i kampen langt hen af vejen. To sejre til kælderen ved stillingen 5-5 gav for første gang lidt luft til Esbjerg holdet, og da Søren Christensen efterfølgende tog en vital sejr over Finn Madsen, kunne Kælderen køre en snæver 9-7 sejr hjem. Anders Zaar, og Steffen Olling var udeholdets bedste med hver især 3 sejre.

Potten – Studsen 10-6

Efter en lidt vaklende start i onsdags mod Lido, skulle Potten prøve at genfinde det gode spil som sikrede dem titlen sidste sæson, og studsen skulle prøve at hente lidt at det tabte fra nederlaget mod DK26. Kampen kom da også især for studsen til at ligne onsdagens kamp. De startede godt og bragte sig igen foran 4-2, for derefter at tabe det hele på gulvet igen. Igen var deres sejre ganske ligeligt fordelt med 2 sejre til både Brian Christiansen, Kenneth Byø og Patrick Nielsen. Og det blev på den måde Brian Andersen der blev synderen med 4 nederlag, og kun 2 vundne legs. Men igen savnede man lidt at en af Studsen-spillerne gik forrest og gjorde en forskel, selvom det selvsagt kan være svært mod lige præcis Potten. Igen var Mogens Christensen og Alex Jensen de bedste hos Potten med hver 3 sejre, og især sidstnævnte Alex Jensen havde fundet storspillet frem, selvom det blev til et enkelt nederlag i den sidste kamp. Et snit på 16,60 dart pr. vundet leg blev det til for Alex Jensen, svarende til et snit på 90,54.

Lido – DK26 4-12

Efter Lidos flotte start på sæsonen, kunne man måske godt have sat næsen op efter en spændende kamp mod DK26. Lido havde dog udskiftet onsdagens topspiller Henrik Vestbo til denne weekend, og ind istedet kom Morten Sørensen. Og selvom Morten har masser af 1. divisions erfaring, så ligger den dog nogle år tilbage, lige som han tilbragte det meste af sidste sæson på Lidos 3. hold. Derfor var der nok hos både spillere og klub skruet en del ned for forventningerne. Det blev dog heller aldrig spændende, tværtimod. Kampen blev vundet af DK26 inden Lido kom på tavlen. Således viste stillingen 10-0 til DK26, inden Lido meldte sig ind i kampen. Lido vandt dog den resterende del af kampen 4-2, så den endelige stilling blev 12-4 – omend det var nok en ringe trøst, trods alt. Søren Arnstrup var hjemmeholdets bedste med 2 sejre, Hvorimod Johnny Jensen slet ikke kom på tavlen. På udeholdet imponerede især Michael Hansen med 4 sejre.

Holeby -Dart Odense 6-10

Formiddagens sidste kamp så på papiret heller ikke ud til at skulle byde på nogen særlig spænding. Hjemmeholdet bed dog ganske godt fra sig, og trak afgørelsen helt ud i sidste runde, og det var som forventet de 3 rutinerede kræfter, Jesper Pedersen, Winfried Kuchel og Ole Nissen hos Holeby der trak læsset, med hver 2 sejre, hvorimod det blev til lutter nederlag til Lars Sørensen. Hos Dart Odense kunne de især takke Jan Møller, der havde fundet det gode spil frem og tog fuldt hus, mens også Søren Gjerlufsen gjorde en fin figur med 3 sejre. Daniel Drue og Casper Rasmussen havde begge en dag på det jævne, med henholdsvis 2 og 1 sejr.

Verninge – Kælderen 4-12

Ovenpå det klare nederlag til Aabenraa tidligere på dagen, og fraværet af Tonny Madsen, var der ikke de store forventninger til hjemmeholdet. For udeholdet var det omvendt en god mulighed for at booke lidt selvtillid, ovenpå den lidt rigeligt spændende kamp mod Assens. Ligeledes var det også for Søren Christensen en god mulighed for at få sparket sæsonen på rette spor, og vise at han er den rette løsning som 4. mand hos Kælderen. Det lykkedes da også til fulde for Kælderen som hold, da de sejrede sikkert 12-4, men omvendt blev det langt fra den oprejsning for Søren, som han kunne have håbet på. 4 nederlag blev det til for Søren, som dermed var ene om at afgive kampe mod det svækkede Verninge hold. Og det endda med kun 2 vundne legs i henholdsvis 23 og 34 dart. Hos hjemmeholdet blev det selvsagt kun til en enkelt sejr til hver, hvilket Michael Petersen, som reserve, dog kan være udmærket tilfreds med.

Assens – Aabenraa 7-9

Selv ovenpå den fine præstation mod Kælderen, så det på forhånd svært ud for Assens mod en af medaljefavoritterne, Aabenraa, som oven i købet havde sejret usvigeligt sikkert over Assens’ banemænd fra sidste runde, Verninge. Men holdet kæmpede igen flot, og sikrede sig et ganske flot resultat, selvom der jo ingen point gives for snævre nederlag. Desværre for Assens fandt Ann Louise slet ikke det samme spil, som i formiddagens kamp, og tabte således alle 4 kampe. Men sammenholder man det med, at Assens tabte 3 ud af de 4 femsættere i kampen, var de faktisk ganske tæt på at skabe sensationen, og hente point – også selvom kampsedlen viste en forholdsvis sikker sejr, der var afgjort inden de sidste 2 kampe. Igen gjorde Benjamin Drue Reus en fremragende figur med 3 sejre, mens også Jimmy Wawrzonek spillede en god kamp, med 2 sejre og 2 tætte nederlag i 5. leg. Hos Aabenraa var Daniel Vogt igen en sikker 1. mand med 4. sejre.

Ringsted – Dart Odense 11-5

Efter formiddagens sejr over oprykkerne fra Holeby, skulle Dart Odense igen teste spillet af mod en af aspiranterne til slutspillet. Den første test i onsdags mod Holbæk, var ikke forløbet som fynboerne havde håbet, så de har givetvis følt et vis pres for at vise deres evner frem mod et af de formodede tophold. Omvendt var det den første rigtige test af Ringsteds niveau, efter deres onsdagssejr over Holeby, da Ringsted ikke havde spillet formiddagens kamp mod Holbæk, idet kampen er flyttet til den 31. august. Dart Odense bragte sig hurtigt foran 2-0, hvorefter Ringsted vendte kampen på hovedet med 4 sejre i træk til stillingen 4-2. Kun for at se Odense holdet udligne med 2 sejre i runden efter. Med 4-4 midtvejs tydede alt på en spændende kamp hele vejen til slutningen, men endnu engang blev det hele vendt rundt, og 6 sejre i træk afgjorde kampen sikkert til Ringsteds fordel inden de sidste 2 kampe, som holdene delte ligeligt imellem sig. Dermed blev det igen en dårlig afslutning på kampen, da onsdagens kamp også havde budt på en dårlig Odense afslutning med nederlag i 8 af de sidste 10 kampe. Ringsted fik til gengæld bevist at de har løftet niveauet til denne sæson, og med 3 sejre til Stig Jørgensen, Rene Johansen, og Ole Jørgensen, samt 2 sejre til Jacob Mortensen, fik de også vist at de har et hold der er godt besat på alle pladser. For Odenses vedkommende kunne kun Søren Gjerlufsen gå rimeligt tilfreds fra kampen, med 3 sejre, hvorimod Daniel Drue, Jan Møller og Casper Rasmussen med henholdvis 1 ,1 og 0 sejre alle skuffede. Og især Casper Rasmussen skal nok til hurtigt at finde formen, hvis ikke folk med en 1. division spiller i maven, skal begynde at banke på dørene i Dart Odense.

Holeby – Holbæk 5-11

Efter formiddagens respektable nederlag til Dart Odense, var det spændende at se om Holeby kunne holde fast i det fornuftige spil, selvom det var svært at se at det ville kunne udmønte sig i point. Holeby kopierede da også onsdagens dårlige start, og kom således bagud med hele 6-0 før de kom i gang. På det tidspunkt var alle drømme om point nu brast, og Holebys 5 sejre i de sidste kampe kom for sent til for alvor at gøre Holbæk nervøse. Igen var det dog Jesper Pedersen, Ole Nissen og Winfried Kuchel som trak læsset for Holeby med henholdsvis 2 ,2 og 1 sejr, alt imens Lars Sørensen for 3. gang i træk måtte forlade kampen uden en eneste sejr – hvilket på trods af at deres 3 kampe ikke har været mod umiddelbare konkurrenter, trods alt udstiller deres udfordring, og giver et tydeligt indtryk af hvor de skal forbedre sig, hvis de skal have en chance for overlevelse.

Potten – DK26 10-6

For få måneder siden kæmpede de tæt om DM guldet, men siden da er forudsætningerne for DK26 ændret drastisk. En god start for DK26 i deres to første kampe, samt lidt mindre skræmmende spil fra Pottens side, gav dog tro på at et point måske ikke var umuligt. Et scenarie som blev bestyrket med en 2-0 føring til DK26. Potten slog dog hurtigt igen og udlignede, og ved stillingen 3-3 tog en velspillende Alex Jensen en vigtig sejr over Brian Løkken, og bragte derved Potten i front. Da Michael Hansen samtidig slet ikke formåede at finde samme spil som i dagens første kamp, kunne Potten køre en sikker sejr i hus med resultatet 10-6. Lidt overraskende tabte Alex Jensen igen den sidste kamp, og måtte dermed nøjes med 3 sejre – samme antal som Mogens Christensen og Lars Helsinghof, hvorimod Frank Andreasen igen skuffede, med blot en enkelt sejr. For DK26 var Brian Løkken bedste mand med 3 sejre, mens de 3 Hansner. Kenneth, Michael og Flemming, hver især tog henholdsvis 2, 1 og 0 sejre.

Lido –  Studsen 4-12

Dagens sidste kamp stod mellem Studsen og Lido. Lido som endnu engang var på en svær opgave. Det lykkedes dog heller ikke Lidomandskabet at skabe nogen former for spænding om resultatet, og det blev igen et klart 12-4 nederlag. For Studsen blev det til 4 sejre til såvel Kenneth Byø som Patrick Nielsen, samt 3 sejre og lidt oprejsning til Brian Andersen. Mest overraskende var det vel at holdets normale 1. mand Brian Christiansen måtte nøjes med en enkelt sejr, hvilket gør at han indtager en delt sidste plads på holdet, set i forhold til vundne kampe i denne sæson. Som holdets klart mest rutinerede og, som en del af landstrænerens observationstrup, kunne man godt have forventet at Brian Christiansen havde gået i spidsen og vist sine holdkammerater vejen. Det har dog indtil videre ikke været tilfældet, hvilket nok også er grunden til, at Studsen endnu ikke helt har fået den start de kunne ønske sig.

Rundens spiller: Daniel Vogt

Som eneste mand med fuldt hus og 8 sejre i dagens runde, tager Daniel titlen som rundens spiller, og fortsætter hvor han slap i sidste sæson. Tillykke.

Rundens Top: Benjamin Drue Reus

Dagens toppræstation går til Benjamin Drue Reus. Som ny mand på Assens 1. hold, har han under svære betingelser leveret lige præcis det som Assens har brug for. Fornyet tro. 2×3 sejre, på en dag under disse betingelser, er topklasse, især når det inkluderer sejre over spillere som Niels-Jørgen Hansen, Anders Zaar og Kasper Puggaard. Tillykke.

Rundens flop: Søren Christensen

Konkurrencen stod i dag mellem flere spillere fra den lavere del af hierarkiet. Grunden til at valget faldt på Søren Christensen, som vi på forhånd også havde spået en svær sæson, og selvom der faktisk var en spillere der vandt færre kampe, og at han trods alt vandt en vital kamp i sejren over Holeby, skyldes at han ganske enkelt havde de bedst tænkelige forudsætninger for at skyde sæsonen godt i gang, mod 2 af rækkens svageste hold, hvoraf det ene (Verninge) endda var kraftig svækket. Derfor sender vi Søren retur på træningsbanen, med titlen som rundens flop.

Rundens hurtigste kamp

Alex Jensen
44 dart (17-14-13)

Rundens langsomste kampe

Kenneth Hansen over Morten Sørensen
134 dart (21-23-24-27-37)

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*