Perth Darts Masters: Dag 2

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC

Ovenpå gårsdagens relativt udramatiske opgør, kan vi i dag se frem til 4 umanerligt spændende kampe, hvor i særdeleshed gentagelsen af en hvis VM-finale springer i øjnene.

Nummer 4 på verdensranglisten. Nylig vinder af World Matchplay for 16. gang i sin karriere, efterfulgt af en sejr over verdensranglistens nummer 3 i finalen ved Melbourne Darts Masters i sidste weekend – og han går på pension.

Ja, det lyder absurd, men det er ikke desto mindre sandt. I dag skal Phil Taylor så forsøge at give os alle sammen endnu mere undren over hvorfor han lægger pilene på hylden, når han for 82. gang i sin karriere skal spille et officielt opgør mod sit gamle nemesis – Raymond van Barneveld.

Ud af de i 81 tidligere opgør har Phil Taylor vundet intet mindre end de 60, mens “Barney” blot har vundet 17. Barneveld vandt dog den mest ikoniske. Finalen ved VM i 2007 – den måske mest ikoniske kamp i dartens historie.

Bookmakerne har ganske vist ikke den store fidus til den 5-dobbelte verdensmester. Til gengæld så vi i hollænderens kamp  i går mod Corey Cadby, glimt af den klasse som Barneveld unægteligt indebærer. Omvendt virker Phil Taylor pt. som den mest kyniske af de to.

I skrivende stund er det eksakte kampprogram for lørdagens kampe endnu ikke tilrettelagt. Derfor ved vi endnu ikke hvornår de to giganter skal spille mod hinanden. Til gengæld ved vi hvem der skal spille mod hvem, når de sidste 8 spillere skal forfølge håbet om titlen i den 4. udgave af Perth Darts Masters.

James Wade viste i går den kynisme som vi efterhånden har sukket efter hos den 34-årige englænder. En kynisme som kan vise sig at blive nødvendig igen i dag, når “The Machine” skal forsøge at overkomme den tidligere ungdomsverdensmester, Michael Smith.

Gary Anderson har haft nogle dårlige uger i det australske, og skal derfor forsøge at genvinde noget respekt og selvtillid. Det skal han gøre mod hjemmebanefavoritten Simon Whitlock, som i sidste weekend spillede sig i semifinalen ved Melbourne Darts Masters.

Sidste kamp på programmet står mellem verdensranglistens nummer 3 og nummer 12, Peter Wright og Daryl Gurney – to spillere som i fredagens kampe begge leverede gennemsnit på over 100, og som generelt virker til at være i storform.

Søndagens kampe fra Perth bliver vist på Viaplay fra klokken 13:00.

James Wade (4) vs. Michael Smith
Gary Anderson (1) vs. Simon Whitlock
Phil Taylor (2) vs. Raymond van Barneveld
Peter Wright (3) vs. Daryl Gurney

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*