Optakt: 1. Division: Del 6/6 – Favoritterne

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Dansk Dart Union

De sidste par dage har vi her på Dartnyheder.dk ladet op til den kommende sæson i landets bedste række. Frede Johansen stiller skarpt, og tager her et kig på de to hold, som han mener ender på 2. og 1.-pladsen. Denne optakt er den sidste ud af i alt 6 optakter, som vil blive delt her på siden frem mod sæsonstarten onsdag d. 23. august.

Aabenraa

Efter 2 sæsoner hvor det er endt med den utaknemmelige 4. plads, ligner det langt om længe medaljer til de SønderTyske drenge. Desuden virker holdet som den eneste reelle udfordrer til Pottens DM-titel, selvom det dog må betegnes som en sensation hvis det skulle lykkes dem at snyde Pottens stjernebesatte hold.

Daniel Vogt havde sidste år en flot sæson med 75% vundne kampe, hvilket rakte til en plads som den 4. mest vindende. Daniel har nu været en stabil spiller gennem flere sæsoner, og der er intet der tyder på, at det skulle ændre sig i den kommende sæson.

Niels-Jørgen Hansen har gennem mange år været en af de bedste spillere i 1. division – både på pilegennemsnit såvel som på vundne kampe. Den forgangne sæson var dog langt fra hans bedste, men måske en del arbejdsmæssig rejseaktivitet har haft en vis indflydelse herpå. Omvendt bød sæsonen på hans første single-titel, da han sikrede sig det jysk-fynske mesterskab. Et område hvor det ellers har knebet at omsætte det gode spil til resultater. Mon ikke vi igen ser Niels-Jørgen i toppen af tabellen over de mest vindende i rækken.

Bjørn-Oliver Derichs har længe vist, at hans topniveau er godt nok til at slå selv de bedste. Mmvendt har stabiliteten ikke altid stået mål med topniveauet, hvilket nok også er grunden til, at det kun blev til 52,50% vundne kampe sidste år.

Flemming Hansen er nok mest kendt for hans sejr ved DM i Old Boys-rækken tilbage i 2013, men han har også erfaring med første 1. divisions dart – ikke mindst fra tiden i Royal. Den seneste sæson er dog hovedsagelig tilbragt på Aabenraas 2. hold i 2. division, hvilket resulterede i 65,38% vunde kampe og et snit på 20,89 dart. Men det blev også til 16 kampe på klubbens bedste hold med 50% vundne kampe som resultat. Hvilket nok også er der omkring han i bedste fald vil kunne levere i den kommende sæson.

Med 2 absolutte topspillere i Daniel og Niels-Jørgen, samt stabile folk på de 2 sidste pladser, så vil Aabenraa være farlige for alle hold – Potten inklusiv. Set over en hel sæson vil de dog ikke være i stand til at matche Potten, og det er svært at se andre hold hjælpe dem, hvorimod de ret sikkert selv vil komme til at ”smide” point i løbet af sæsonen.

Hold-ranking: 240 – (75-70-55-40)*
Forventet placering: Nr. 2

 

Potten

Som jeg var inde på i en tidligere optakt, så vælter Potten sig rundt i klassespillere som må gøre enhver holdkaptajn eller UK misundelige. Potten råder til denne sæson, blandt andet, over følgende licensspillere:

Per Laursen, Alex Jensen, Mogens Christensen, Lars Helsinghof, Niels Heinsøe, Frank Andreasen, Søren Hedegaard og Carl Henrik Hansen.

Slutresultatet bør være givet på forhånd. Potten slutter efter grundspillet på en sikker 1. plads.

Spændingen til denne sæson begrænser sig for pottens vedkommende vel udelukkende til hvem de stiller med, og om de i længden vil kunne holde alle disse spillere tilfredse, til trods for at en stor del må nøjes med 2. divisions dart.

Potten har meldt ud at de fra sæsonstart stiller med de spillere der indgår i landsholdtruppen, altså Alex, Lars, Mogens og Frank. Men at der vil blive skiftet ud hvis disse ikke leverer. Det er dog svært at se, at de ikke skulle levere i en grad, som skulle nødvendiggøre en udskiftning. Der vil selvfølgelig kunne komme udskiftninger ud fra en betragtning af at andre bare gør det bedre, hvilket dog ikke virker sandsynligt, da det næppe drejer sig om at stille de 4 bedste, i og med at Per Laursen (som den mest vindende i sidste sæson), som minimum havde været på fra start.

At Per Laursen skulle være sorteret fra af andre årsager end eget ønske virker usandsynligt, og det efterlader naturligvis spørgsmålet om, hvorfor han som absolut topspiller og den mest vindende i sidste sæson, har valgt selv at tage en sæson på 2. holdet.

Hvis vi ser på de 4 spillere som forventes at udgøre holdet til den kommende sæson, så virker stærkeste mand pt. til at være Alex Jensen. Han var i sidste sæson den 3. mest vindende spiller i 1. division med 80,56 % vundne kampe, og spillede samtidig med turneringens bedste snit på 18,28 dart. Stævnemæssigt har de seneste 12 måneder måske ikke helt på samme måde givet de forventede resultater, med blandt andet tidlige exit ved både JFM og DM, men foråret sluttede fint med en sejr til Top Gun i Vejle, og efteråret startede samtidigt med en sejr ved Vestfyen Open. Alex virker som et godt bud på at blive den mest vindende spiller i denne sæson.

Mogens “Turbo” Christensen havde en sæson lidt under vanlig standard. Mogens har gennem årtier været en stabil divisions spiller, som normalt altid har vundet over 70 % af sine kampe. Sidste sæson blev det dog kun til 64,77 % samt en placering som den blot 13. mest vindende spiller i landets bedste række. Det skal dog siges, at det i særdeleshed var et svagt efterår med blot 56,81 % vunde kampe som trak det samlede snit ned, hvorimod foråret var på normalt niveau. Hans gennemsnit i vundne legs endte på 18,70 dart, hvilket vidner om at topniveauet, som vi kender det, stadig er der. På det stævnemæssige var det også en sæson på det jævne, med en kvartfinale til DM som højdepunktet. Mogens er dog, som nævnt, normalt en yderst stabil divisionspiller, og hvis man tager udgangspunkt i forårssæsonen, samt det faktum at rækken virker en anelse svækket til denne sæson, skal man nok regne med at se Turbo med omkring 75 % vundne kampe i denne sæson.

Lars Helsinghof havde ligeledes en sæson på det jævne, og en placering som den 17. mest vindende med 62,50 % vundne kampe, hvilket bestemt også må betegnes som værende i underkanten af det forventede. Omvendt blev det på det stævnemæssige langt mere respektabel med en 2. plads til JFM plus en sejr ved den første Top Gun-afdeling i Sdr. Omme, fulgt op af endnu en finaleplads ved Top Gun stævnet i Vejle. Med den nuværende form bør vi nok forvente også at se Lars Helsinghof med over 70% vunde kampe i år.

Den nye dreng i klassen, Frank Andreasen, skal prøve at genfinde sit topniveau. Efter en hurtig indtræden i eliten, med en individuel DM-titel, slutspil og medaljer, landsholdtrup med mere, havde Frank en acceptabel sæson med 65 % vundne kampe. Frank vil dog givetvis føle et vis pres for at præstere, ovenpå ankomsten til de danske mestre. Hvis ikke selve den interne konkurrence på holdet om landsholdspladserne kan lægge pres på, så bør et kig på udskiftningsbænken nok kunne gøre det, med både Per Laursen såvel som en fremadstormende Niels Heinsøe siddende klar i kulissen. Dog er det normalt lidt nemmere at vinde kampe på et tophold, hvor modtanderne er lidt mere pressede, så jeg forventer også at Frank vil kunne løfte sit gennemsnit i denne sæson.

Alt i alt må vi håbe at den manglende spænding omkring Pottens placering i divisionen kan opvejes af den interne konkurrence om pladser på såvel divisionsholdet såvel som på landsholdet. Undertegnede havde dog helst set konkurrencen om landsholdpladserne forgå fra forskellige hold.

Anlået holdranking:  300 (85-75-70-70)*
Forventet placering: Nr 1.

*Hold-ranking er udregnet på baggrund af hvor mange kampe de respektive spillere skønnes procentvis at vinde gennem den kommende sæson, og derefter lagt sammen. Er der eksempelvis 4 spillere på et hold, som hverisær skønnes at vinde 50 % af sine kampe, giver det således en ranking på 200.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*