Optakt 1. Division: Del 4/6 – Lige ved og næsten

Tekst: Frede Johansen

Foto: Dansk Dart Union

De kommende dage vil vi her på Dartnyheder.dk lade op til den kommende sæson i landets bedste række. Frede Johansen stiller skarpt, og tager her et kig på de to hold, som han mener ender på 6. og 5.-pladsen. Denne optakt er nummer 4 ud af i alt 6 optakter, som vil blive delt her på siden frem mod sæsonstarten onsdag d. 23. august.

Vi er nu nået til den bedste halvdel, hvor det begynder at dreje sig om slutspilspladser og medaljer, og hvor det bliver essentielt at alle på holdet leverer. Og alt tyder på at kampen om slutspilspladserne i denne sæson bliver tæt, og hvor det for i hvert fald 3 hold vil blive de små marginaler der bliver afgørende. Vi starter dog med de hold, for hvem det bliver lige ved og næsten.

DK26 Hvidovre

Efter en sæson hvor det i den grad var lige ved og næsten for DK26, hvor blandt andet to kampe tabt i sidste og afgørende leg mod Potten, gjorde forskellen mellem guld og sølv, ser også DK26 ud til at gå en anden sæson i møde. Ulrich Meyn som den næstbedste spiller har til denne sæson fravalgt 1. division, og Tony Jensen har ligeledes sagt fra. Derfor skal de ud at hente 2 nye spillere. På papiret en overkommelig opgave da, deres 2. hold vandt 2. division øst klart. Ivan Springborg er dog siden skiftet til Stifterne, og da Ricky Williamson heller ikke kunne finde tiden, er valget i stedet faldet på Kenneth Hansen og Flemming Hansen.

Selvom det ser ud til at blive en meget tæt konkurrence med Odense og Kælderen om placeringerne mellem 6 og 9, tror jeg alligevel at det bliver DK26 der trækker det længste strå, og spiller sig i den bedste halvdel. Begrundelsen for dette er, at de trods alt virker en anelse stærkere på den sidste plads end de andre, og samtidig har de meget stærke reserver som vil kunne hoppe ind og forstærke holdet når det kniber, eller hvis nogen må melde afbud.

Brian Løkken bliver den nye klare første mand på holdet. En plads han dog er meget bekendt med, i særdeleshed fra ranglisten som han fører suverænt. Brian har på alle plan haft en forrygende sæson. Solide stævneresultater, med blandt andet en sejr til Lolland Open, og ikke mindst hans første internationale sejr, med en førsteplads ved Gibraltar Open. I 1. division blev det i sidste sæson til 70,00 % vundne kampe, og en placering som den 6. mest vindende. Snittet lød på 19,06 dart. Den eneste reelle skuffelse han kan se tilbage på, var vel at han højst overraskende blev sorteret fra til Landsholdet til VM i Japan. Overraskende, set i lyset af, at han på ranglisten har dobbelt så mange point som nummer 2, Per Laursen, og næsten har samlet lige så mange point nationalt og internationalt som hele landsholdet til sammen (256 mod 263) og også i divisions-regi havde bedre resultater end flere af de andre. Skuffelsen var dog heller ikke svær at aflæse, og Brian valgte at trække stikket til landsholdet, og hellige sig egne ambitioner i det mindste for en tid. Det skal blive spændende at se, om det kommer til at påvirke ham i positiv eller negativ retning i det kommende år.

Michael Hansen er den blot anden tilbageværende spiller fra sidste sæson, hvor han gjorde en hæderlig figur spillemæssigt med 47,73% vundne kampe og et snit på 20,87 dart. Spillet virkede opadgående, selvom stabiliteten måske stadig mangler lidt i forhold til da han var på sit bedste. Stævnemæssigt blev det bedste resultat en placering blandt de 32 bedste til SM.

Kenneth Hansen er en af de 2 nye på holdet, og det skal blive spændende at se hvad han kan byde ind med i 1. division. 75% vundne kampe blev det til i 2. division og et snit på 21,30 dart, hvilket indikerer, at han er klar til landets bedste række, selvom han naturligvis ikke forventes at kunne levere på samme plan som de afgående.

Sidste mand er Flemming Hansen, som også hentes op fra landets næstbedste række hvor det blev til 67,11 % vundne kampe, og et snit på 22,39, hvilket nok placerer ham i den tunge ende af landets bedste række.

Hold-ranking: 195 (75-55-35-30)*
Forventet placering: 6

Holbæk

Holbæk lå i sidste sæson længe og bejlede til den sidste slutspilsplads, men måtte i sidste ende tage til takke med en 5. plads. Feltet omkring slutspilspladserne virker dog ekstremt tæt i år, og det kan på papiret godt ligne dødt løb. Grunden til jeg tror at Holbæk trækker sorteper i den henseende, skal ses i lyset af, at de virker for ustabile i deres præstationer, og i så tæt et felt kan det nemt gå hen og blive den afgørende faktor.

To 9-7 sejre er trods alt væsentlig bedre end en 11-5 sejr og et 7-9 nederlag.
Omvendt er deres topniveau nok bedre end visse af deres konkurrenter, men jeg tror blot de kommer til at tabe mere end de vinder på den konto. Ustabile præstationer kan normalt begrundes med enten manglende træning eller erfaring, og det er egentlig min klare fornemmelse, at træningsindsatsen er ret høj i Holbæk. Det efterlader så muligheden med manglende erfaring, hvilket måske kunne gælde for nogle af spillerne men dog som minimum ikke for Nicolai Olsen.

Man kan dog på den positive side også sige, at de tidligere lidt svingende resultater også giver mulighed for væsentlige forbedringer, og det er nok dertil de i Holbæk skal stille deres forventninger.

Nicolai havde en sæson lidt under det forventede, hvilket nok skal tilskrives at han på samme måde som resten af holdet var for svingende i præstationerne, lige såvel som hans niveau faldt en del sidst på sæsonen. Sæsonen sluttede med 63,10% vundne kampe og et snit på 19,11 dart. Topniveauet er der dog helt klart stadigt, hvilket i særlig grad blev vist da han sikrede sit det Sjællandske Mesterskab i single tilbage i januar, ligesom han senest ved Sverige Åben flot spillede sig i  kvartfinalen. Så alt tyder på, at han er klar når sæsonen går i gang.

Daniel Jensen har i et stykke tid været udråbt til fremtidens mand, og har da også ved flere lejligheder vist at topniveauet er der, til at bide skeer med selv de bedste – både de danske og udenlandske spillere – og det er da også i årets løb blevet til semifinale pladser ved såvel DM som Top Gun. Han har dog om nogen lidt under såvel svingende spil som resultater, hvilket hans statistik fra 1. division også vidner om. Kun lige over halvdelen af hans kampe blev vundet. 52,63 % vundne kampe blev det således til i sidste sæson, selvom snittet var fint med 19,13 dart. Ingen tvivl om at der ligger en stor gevinst gemt for såvel Daniel som Holbæk, hvis han kan øge stabiliteten.

Jørgen Eilertsen viste ved flere lejligheder også at han er i stand til at spille op med de bedste spillere, og selvom også han vil kunne løfte stabiliteten, endte han dog sidste sæson med respektable 48,81% vundne og et snit på 20,75 dart.

Som 4. mand vandt Peter Starskov 39,47 % af sine kampe i sidste sæson, hvilket bestemt er acceptabelt som 4. mand på de fleste hold. Hvis man samtidigt tager i betragtning, at den kommende sæson må forventes at blive noget svagere end sidste sæson, så kan noget godt tyde på, at vi vil kunne se Peter oppe omkring godt 45% i den kommende sæson. 20,53 dart pr. leg er bestemt også ok som sidste skanse. Det bliver da nok også i særlig grad på denne plads, at vi kan forvente at Holbæk vil kun gøre en forskel – især i forhold til holdene under dem.

Hold-ranking: 230 (75-60-50-45)*
Forventet placering: 5

*Hold-ranking er udregnet på baggrund af hvor mange kampe de respektive spillere skønnes procentvis at vinde gennem den kommende sæson, og derefter lagt sammen. Er der eksempelvis 4 spillere på et hold, som hverisær skønnes at vinde 50 % af sine kampe, giver det således en ranking på 200.

Kampprogrammet for 1. division kan findes på DDUs hjemmeside ved at trykke her.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*