Godkendte danske resultater ved Swedish Open 2017

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Privat

Det lykkedes blandt andet Ulrich Meyn at eliminerer verdensranglistens nummer 3, allerede i sin første kamp, mens 8 danskere nåede gruppefinalen.

Alex Jensen, Ole Jørgensen, Niels-Jørgen Hansen, Frank Andreasen, Nicolai Olsen, Nicolai Rasmussen, Brian Løkken og Ulrich Meyn nåede alle gruppefinalen ved Swedish Open. Herfra lykkedes det sågar Nicolai Olsen og Ulrich Meyn at avancere yderligere, idet Olsen endte med en fornem placering blandt de sidste 8, mens Meyn måtte tage til takke med en plads blandt de sidste 16.

I flere tilfælde krævede det da også spillere fra den aller øverste hylde, for at besejre de danske gruppefinalister. Således havde Alex Jensen fået æren af verdensranglistens nummer 2, Mark McGeeney, hvilket da også endte med et overbevisende 0-4 nederlag.

Ole Jørgensen måtte også bide i græsset efter et lignende resultat mod hollandske Willem Mandigers. Mandigers som i skrivende stund har spillet sig i semifinalen ved Swedish Open mod Darryl Fittion. På vej til gruppefinalen, lykkedes det forøvrigt Jørgensen at besejre den prominente svenske dartspiller, Peter Sajwani.

Også Niels-Jørgen Hansen og Frank Andreasen måtte se sig slået med 4-0 i deres respektive gruppefinaler mod henholdsvis Ross Montgomery og Andy Baetens, verdensranglistens nummer 8 og 20.

4-0 blev også resultatet for Nicolai Rasmussen som tabte til engelsk Scott Baker. Baker som pt. er indehaver af placeringen som nummer 12 på verdensranglisten.

Dermed måtte 5 af de 8 danske gruppefinalister se deres håb om fortsat succes afslutte brat, efter overbevisende 4-0 nederlag for alles vedkommende.

En hel del bedre gik det for Nicolai Olsen, som da også kunne lukrerer på at lodtrækningen åbnede sig, efter at det engelske stortalent og verdensranglistens nummer 5, Dean Reynolds, tabte i sin første kamp. Dermed var Olsens vej til gruppefinalen, på papiret, en hel del nemmere. Olsen tog da også bestik af situationen, og vandt dermed sin gruppefinale med 4-1 over nordirske Darren Clifford. Clifford som blandt andet vandt Polen Open sidste år.

Også Ulrich Meyn avancerede fra sin gruppefinale efter en 4-2 sejr over en anden dansker, Brian Løkken. Ulrich Meyn som tidligt imponerede, da han besejrede verdensranglistens nummer 3, Jamie Hughes, i sin første kamp. Dermed fik Meyn sin revanche, efter at Hughes senest besejrede den danske landsholdsspiller ved Denmark Open tidligere i år.

Dermed var Meyn og Olsen sikret en plads blandt de sidste 16.

Dette blev dog også endestationen for Meyn, som led et overbevisende 0-4 nederlag til Gary Robson. For Olsens vedkommende rakte resultatet dog endnu længere, da han spillede sig blandt de sidste 8 efter en 4-2 sejr over 13. seedede Andy Baetens. Olsen måtte dog se sig fortabt mod Darryl Fitton i kvartfinalen – en kvartfinale som endte 5-0 til en den 3-dobbelte VM-semifinalist.

Dermed minder dette års danske resultater ved Swedish Open meget om resultaterne fra sidste år, hvor Klaus Rejnhold og Alex Jensen ligeledes lykkedes at spille sig blandt de henholdsvis sidste 16 og 8.

Lars Helsinghof og Mogens Christensen lykkedes som de eneste af i alt 4 landsholdsspillere ikke med at spille sig i gruppefinalen. Helsinghof som retfærdigvis også havde trukket den rutinerede engelske Gary Stafford i sin første kamp, mens Mogens Christensen led et overraskende 3-4 nederlag til den upåagtede svenske dartspiller, Torbjörn Jansson.

I skrivende stund er Swedish Open endnu ikke færdigspillet, hvor det Willem Mandigers, Darryl Fitton, Scott Waites og Scott Mitchell alle har spillet sig i semifinalen. Livestream fra turneringen kan ses nedenfor. Lodtrækning/resultater fra Swedish Open kan ses her.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*