Melbourne: Simon Whitlock fik sin revanche – Barneveld er ude

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Det var en begivenhedsrig dag på kontoret for spillerne ved første runde af Melbourne Darts Masters, hvor ikke mindst Simon Whitlock imponerede i sin sejr over sidste weekends vinder, Kyle Anderson.

Der var mange spørgsmål før dagens kampe ved Melbourne Darts Masters, hvor manges øjne var rettet mod sidste weekends finalepar fra Auckland: Corey Cadby og Kyle Anderson.

Først på programmet var dog Daryl Gurney mod den australske kvalifikationsspiller, Dave Marland. Dave Marland havde dog ikke noget nævneværdigt at byde på, og leverede da også dagens ringeste gennemsnit på middelmådige 73,3. Det var selvsagt ikke nok mod verdensranglistens nummer 12, som nemt vandt kampen 6-0.

En smule mere vanskeligt blev det for Peter Wright, som ganske vist heller aldrig formåede at få gang i sit eget spil. Ikke desto mindre endte kampen med en sikker 6-2 sejr over Rhys Mathewson. Mathewson som sidste år overraskede alt og alle, da han besejrede James Wade i første runde ved Sydney Masters.

Sejren var i øvrigt vigtig for Wright som i sidste uge selv led et iøjnefaldende nederlag til Corey Cadby i 1. runde ved Auckland.

James Wade lykkedes ligeledes med at overholde favoritværdigheden, efter at han besejrede newzealandske Koha Kokiri med 6-3. Sejren bød dog aldrig for alvor på overbevisende spil fra verdensranglisten nummer 10, som i det hele taget har haft en svær sæson. Sidste weekend var der dog tegn på bedre tider for Wade, som ved den lejlighed blandt andet leverede en stærk præstation i sin sejr over Daryl Gurney.

6-3 sejre blev det også til for Michael Smith og Phil Taylor, som hver i sær sejrede over David Platt og Cody Harris. David Platt som i øvrigt missede en 9-dart på double-12 i 2. leg mod Michael Smith.

Phil Taylors sejr betød, at han enten kunne se frem til en mulig revanche mod Corey Cadby, eller en gentagelse af det klassiske opgør mod Raymond van Barneveld, idet Cadby og Barneveld havde trukket hinanden i 1. runde.

Kampen igennem virkede Cadby dog for stærk til Barney, hvortil hollænderen sågar begyndte at tage utraditionelle metoder i brug, da han hen imod kampens slutning begyndte at spille langsommere og langsommere for at ødelægge Cadbys rytme. Det lykkedes dog aldrig, hvilket resulterede i en 6-4 sejr til Cadby, som altså fortsætter sin imponerende stime mod verdenseliten.

Kampen efter bød på dagens første gennemsnit på over 100, da Gary Anderson overbevisende sejrede 6-2 over Justin Thompson, med et dertilhørende gennemsnit på 103,98.

Dagens oplevelse kom dog først i eftermiddagens sidste kamp, da Simon Whitlock leverede en af sine bedste præstationer i mange år. Med et gennemsnit på næsten 108, uddelte han en dartlektion af højeste klasse mod Kyle Anderson som altså måtte se sig slået med intet mindre end 6-1. Det til trods for selv at have spillet med en snit på 103,37. Dermed er vinderen af Auckland Darts Masters altså ude allerede efter 1. runde i Melbourne, hvilket betyder at Whitlock fik sin revanche, efter at han i sidste uge selv måtte se sig slået af Anderson, som ved den lejlighed sejrede 10-9.

Resultater for dagens kampe samt programmet for i morgen kan ses nedenfor:

1. runde
Daryl Gurney 6-0 Dave Marland
Peter Wright 6-2 Rhys Mathewson
James Wade 6-3 Koha Kokiri
Michael Smith 6-3 David Platt
Phil Taylor 6-3 Cody Harris
Corey Cadby 6-4 Raymond van Barneveld
Gary Anderson 6-2 Justin Thompson
Simon Whitlock 6-1 Kyle Anderson

Kvartfinaler:
Daryl Gurney vs. Gary Anderson
Phil Taylor vs. Corey Cadby
James Wade vs. Simon Whitlcok
Peter Wright vs. Michael Smith

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*