Michael van Gerwen videre til kvartfinale efter vildt comeback

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Først røg Michael Smith, så røg Peter Wright og tirsdag aften var Michael van Gerwen også lige ved at forlade VM med et nederlag.

Man kan jo starte med at skrive: “Hold da op.”

Tirsdagens program bød på lidt af hvert, så måske kan man snakke om, at det var VM’s bedste dag indtil videre.

Programmet startede således med opgøret mellem Stephen Bunting og James Wade, og her skete der ting og sager. James Wade startede med at bringe sig i front med 2-0, uden at niveauet var helt oppe at ringe.

Herefter fik Stephen Bunting noget bedre fast, hvilket betød, at han efter kampens fjerde sæt havde fået udlignet til 2-2.

Det er dog nok primært begivenhederne i femte sæt, som kampen vil blive husket for. Efter første leg, hvor Stephen Bunting vel at mærke holdt udlæg, så skulle det nu være tid til andet leg og her havde James Wade ganske nok travlt.
I hvert fald skulle der ikke mere end 9 dart til, før han havde lukket de 501 – det var den første 9-darter på VM-scenen siden 2016.
Symptomatisk nok for resten af kampen, var det alligevel Stephen Bunting som tog sættet.

Video: James Wade laver 9-darter ved VM

Det sjette sæt nappede Bunting også og dermed havde den tidligere BDO-verdensmester altså vundet 4-2.

Gurney er tilbage

Før denne turnering var der ikke mange som troede, at Daryl Gurney ville gøre noget stort væsen af sig, men det har vist sig at være ganske forkert.

Nordireren startede tredjerundekampen mod Chris Dobey med at vinde første sæt 3-2, hvor begge spillere snittede lige over de 100.

I det efterfølgende sæt var Gurney helt oppe at snitte 110, hvilket hjalp ham ganske godt på vej til at komme foran 2-0. I det tredje sæt gik kadencen dog lidt ned igen, men alligevel var stillingen 3-0, da sættet var slut.

Herefter fik Chris Dobey lige nappet et enkelt sæt, men så tog Daryl Gurney det femte sæt og dermed havde han vundet 4-1, og samtidig spillet en kamp, hvor han havde snittet 101.39 – ikke noget der har været hverdagskost for nordireren længe.

I eftermiddagens sidste kamp kom der aldrig den store tvivl om kampen udfald. Jason Lowe kunne således ikke fortsætte sit togt med at sende favoritterne ud og tabte således med hele 4-0 til Devon Petersen.

Vildt drama i aftensessionen

Aftensessionen bød på tre kampe, hvor spændingen var nærmest nervepirrende.

I den første kamp, mellem Dave Chisnall og Danny Noppert, fik man dog lov at holde hjerterytmen lidt mere normalt end i de to næste kampe.

Danny Noppert startede med at udnytte det faktum, at Dave Chisnall slet ikke var kommet ud til kampen og tog det første sæt nemt. Efterfølgende løftede “Chizzy” niveauet på nedspillet, men da lukkerne slet ikke sad der, så kom Danny Noppert yderligere foran 2-0 i sæt.

Men så ville Dave Chisnall heller ikke finde sig i det længere.

Det tredje sæt vandt han 3-0, så tog han det fjerde sæt 3-1 og så var stillingen pludselig 2-2 i sæt. Chisnall var dog ikke færdig med at dominere, så med endnu en omgang 3-1 og 3-0 vandt englænderen altså kampen med 4-2.

Det kom dog slet ikke så let i aftenens anden kamp, som var turneringens første kamp fra fjerde runde.

Her skulle Krzysztof Ratajski op mod Gabriel Clemens, og her fik tv-seerne virkelig noget for pengene.

Først kom polakken foran 1-0 efter han nappede første sæt med 3-2. Herefter fik tyskeren dog hurtigt udlignet til 1-1, da han vandt næste sæt med 3-1, hvilket også skulle vise sig at være det eneste sæt, som ikke blev vundet 3-2 i hele kampen.

Ratajski bragte sig foran 2-1, så blev det 2-2, herefter 3-2 til polakken og så igen 3-3.

Og som nævnt, skulle det syvende sæt også ud i det femte og afgørende leg, og her blev det til noget af en neglebider. Først missede Ratajski to match darts, da han fik spillet sig fra 56 og ned til 10.
Så havde Clemens muligheden på 107, hvor han startede med at ramme T19, for herefter at lægge den op til sig selv, ved at sætte anden pil i 18’eren. Den tredje pil gik dog indenfor doublen i 16’eren, hvilket sendte Ratajski til skiven igen.

Han kunne dog ikke stå for presset, da han startede med at sætte den første pil over double 5, for derefter at sætte den anden pil under. Han holdt dog hovedet koldt nok til at rette op på den tredje pil.

Så var det igen Clemens’ tur, men heller ikke tyskeren havde nerverne på plads. Den første pil blev sat uden for double 8, herefter inden for og så uden for double 4.

Men det var ikke slut endnu. Ratajski som nu havde 4 tilbage, satte først en pil uden for, så inden for og så uden for double 1.

Clemens havde dog heller ikke held med sig, da han igen skulle til skiven, hvor han først startede inden for double 4, så inden for double 2 og så uden for double 1.

Endelig kom nerverne dog på plads for Ratajski, som kunne sætte den første pil i double 1. Hele 15 missede match darts skulle der altså til fra de to spillere, inden kampen blev afgjort.

MvG var på vej ud

Aftenens sidste kamp havde de fleste måske forventet ville blive til en forholdsvis sikker sejr til Michael van Gerwen, som uden problemer har sendt Ryan Murray og Ricky Evans ud af turneringen.

Joe Cullen ville det dog anderledes, og i en kamp, hvor han lavede hele 19(!) 180’ere, gav han altså verdensetteren kamp til stregen.

Cullen kom således foran 1-0 i sæt, inden Michael van Gerwen med nød og næppe fik udlignet til 1-1.

Udligningen knækkede dog ikke Joe Cullen, som blev ved med at spille med at vanvittig højt niveau – hvilket også fik ham foran med 3-1 i sæt. Overraskelsen lurede i horisonten.

Men Michael van Gerwen bed fra sig og efter en 3-1 sejr i femte sæt, fik han reduceret til 3-2.

Det sjette sæt blev dog igen yderst nervepirrende, da sættet skulle ud i sit femte og afgørende leg. Her missede Joe Cullen en match dart, da han på 90 satte de to første pile i 20’eren, for derefter at ramme bull. Uheldigvis for englænderen stod Michael van Gerwen tilbage med 40, da han igen gik til skiven, og så var stillingen pludselig 3-3.

I det syvende sæt skulle vi igen hele vejen til det femte og afgørende leg. Allerede i det fjerde leg havde Joe Cullen igen misset en match dart på bullseye, og om det blev udslagsgivende for englænderen er ikke til at vide, men da Michael van Gerwen lukkede og dermed vandt kampen, var Joe Cullen stadig at finde på 247.

Dermed fik verdensetteren slidt og slæbt sig videre til kvartfinalerne, til trods for, at Joe Cullen spillede en kamp, så havde været en sejr værdig.

I dag fortsætter verdensmesterskabet, som fra klokken 13.00 byder på tre kampe fra fjerde runde – lige så gør aftensessionen fra klokken 19.00. Alle kampe kan ses på Viaplay, PDC-tv og TV3 Sport.
Som altid kan du få et overblik over gårsdagens kampe og dagens kampe herunder:


Resultater VM – tirsdag 29. december
4x Tredje runde
Stephen Bunting (93.18) 4-2 (87.94) James Wade
Daryl Gurney (101.39) 4-1 (99.29) Chris Dobey
Devon Petersen (91.55) 4-0 (88.73) Jason Lowe
Dave Chisnall (99.69) 4-2 (88.70) Danny Noppert
2x Fjerde runde
Krzysztof Ratajski (95.58) 4-3 (92.05) Gabriel Clemens
Michael van Gerwen (100-01) 4-3 (97.23) Joe Cullen


Program VM – onsdag 30. december
Eftermiddagssession (13:00) – Kan ses live på Viaplay, PDC.tv og TV3 Sport
Vincent van der Voort v Daryl Gurney
Stephen Bunting v Ryan Searle
Devon Petersen v Gary Anderson

Aftenssession (19:00) – Kan ses live på Viaplay, PDC.tv og TV3 Sport
Dirk van Duijvenbode v Glen Durrant
Gerwyn Price v Mervyn King
Dave Chisnall v Dimitri Van den Bergh

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*