Trods en smule modstand – Michael van Gerwen viste fremragende form ved VM

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Han tabte nok et par flere legs end man havde forventet, men Michael van Gerwen viste, at han er der, hvor han skal være formmæssigt ved dette VM.

Lørdagen startede med et opgør, hvor vores naboland var repræsenteret i form af svenske Daniel Larsson. Svenskeren havde dog store problemer med stabiliteten, og det blev udslagsgivende.

Steve Lennon, som var modstanderen, kom hurtigt foran 2-0 i sæt – på dette tidspunkt havde Larsson kun fået to legs. I det tredje sæt viste han dog mere format og reducerede til 2-1, inden Steve Lennon, med blandt andet tre 180’ere undervejs, nappede det fjerde sæt, hvilket selvsagt gav ireren en sejr på 3-1.

I eftermiddagens anden kamp var der langt mere spænding, da engelske Scott Waites skulle op mod canadiske Matt Campbell.

Det første sæt blev vundet 3-2 af Matt Campbell. Hele fire gange var udlægget blevet brudt i sættes. Anden sæt blev vundet 3-2 af Scott Waites, inden Matt Campbell igen tog et sæt – endnu en gang med scoreren 3-2.

Det fjerde sæt blev vundet af Scott Waites med samme cifre endnu en gang, og så skulle det hele afgøres i femte sæt, som også kom ud i det femte og afgørende leg.

Her lagde Matt Campbell forfærdeligt fra start ved kun at lave 45 på de tre første pile. Scott Waites straffede det med 100, og da Waites også smed en 180’ere ind efterfølgende, var det svært for Matt Campbell at følge med, også selvom han fik smidt en 140 ind undervejs.
Scott Waites endte med at nappe kampen, da han til sidst lukkede 81 på to pile.

Belgiske klø til Kina

I dagens tredje kamp kom der aldrig tvivl om udfaldet, da belgiske Kim Huybrechts gennembankede kinesiske Di Zhuang.

Kineseren fik slet ikke et eneste leg i hvad der blev en sikker 3-0 sejr til Kim Huybrechts, som også fik vist, at han snitmæssigt godt kan være med – spørgsmålet er bare, om han kan holde snittet deroppe i hele turneringen?

I eftermiddagens sidste kamp fik tyske Max Hopp heller aldrig sat det helt store pres ind på Mervyn King. Englænderen vandt det første sæt med 3-0, hvorefter han nappede andet sæt 3-2.

Max Hopp fik reduceret, men i det fjerde sæt kunne Mervyn King, som snittede lige under de 100, notere sig en sejr på 3-1, som altså også blev selve resultatet i sæt.

Første sorte kvinde

Aftenen startede med en sejr til tyske Nico Kurz mod Andy Hamilton. Ingen af de to snittede over 90, men alligevel var der aldrig den store tvivl om, at det var tyskeren, som havde styr på kampen.

Godt nok blev de to første sæt vundet 3-2 – en til hver, men derfra kørte Nico Kurz sikkert sejren i hus med to sæt vundet i 3-1.

Efterfølgende kom Deta Hedman på scenen, og selvom hun aldrig rigtig fik truet Andy Boulton, som påpede Sky Sports, at hun dog skrev historie ved at være den første sorte kvinde på scenen ved et VM i PDC.

Andy Boulton nappede de to første sæt uden at afgive et eneste leg til Hedman, som dog nappede tre i streg i det tredje sæt, hvilket selvsagt gav hende en sætsejr på 3-0. Andy Boulton nappede dog fjerde sæt med 3-0 igen, og dermed var Deta Hedman ude af turneringen.

Amerikansk overraskelse

I aftenens tredje kamp skulle Damon Heta op mod  amerikanske Danny Baggish. Inden VM havde mange spået, at Damon Heta kunne komme langt i turneringen – det var bare ikke noget Danny Baggish havde hørt.

I det første sæt havde Heta noget svært ved at finde det niveau, som australieren har vist de seneste måneder, hvilket betød, at Baggish kunne tage sættet 3-2.
Spillet blev noget bedre for Heta i andet sæt, men det var dog ikke nok – igen vandt Baggish 3-2.

Damon Heta var dog ikke færdig endnu. Først tog han det tredje sæt, for derefter, med et snit på 107.36, at tage det fjerde sæt 3-0.

Dermed skulle kampen ud et femte og afgørende sæt. Undervejs fik Damon Heta brudt til 2-1, og dermed lignede det, at Heta levede op til favoritværdigheden – men så tog Baggish to legs i streg, og dermed var det altså amerikaneren, som kunne trække sig ud af kampen med en sejr.

I aftenens sidste kamp skulle Michael van Gerwen op mod Ryan Murray. Det lignede dog ikke noget problem for Michael van Gerwen, som nærmest havde vundet første sæt med 3-0 inden Murray havde fået pilene op af lommen.

Murray bed dog fra sig, hvilket betød, at han nappede andet sæt 3-2.

Det fik dog ikke Michael van Gerwen ud af kurs, som spillede med over 100 i snit i samtlige af kampens sæt. Hollænderen nappede de to næste sæt – først med 3-1, så med 3-2 – og dermed var sejren i hus for verdensetteren.

I dag fortsætter VM med endnu otte kampe, hvor turneringens sidste fem kampe fra første runde bliver spillet. Dagens to sessioner kan primært følges på Viaplay og PDC.tv, da TV3 Sport først viser eftermiddagssessionen fra klokken 16:30 og aftensessionen fra klokken 22:30.

Herunder finder du et overblik over gårsdagens resultater og dagens program:


Resultater VM – lørdag 19. december
Steve Lennon (96.95) 3-1 (83.22) Daniel Larsson (Første runde)
Scott Waites (96.13) 3-2 (94.97) Matt Campbell (Første runde)
Kim Huybrechts (104.05) 3-0 (73.09) Di Zhuang (Første runde)
Mervyn King (99.64) 3-1 (94.19) Max Hopp (Anden runde)
Nico Kurz (87.91) 3-1 (82.15) Andy Hamilton (Første runde)
Andy Boulton (90.65) 3-1 (79.92) Deta Hedman (Første runde)
Danny Baggish (88.44) 3-2 (91.65) Damon Heta (Første runde)
Michael van Gerwen (108.98) 3-1 (95.14) Ryan Murray (Anden runde)


Program VM – søndag 20. december
Eftermiddagssession (13:00) Viaplay, PDC.tv, TV3 Sport (fra klokken 16:30)

Derk Telnekes v Nick Kenny (Første runde)
Jason Lowe v Dmitriy Gorbunov (Første runde)
Maik Kuivenhoven v Matthew Edgar (Første runde)
Vincent van der Voort v Ron Meulenkamp (Anden runde)

Aftensession (19:00) Viaplay, PDC.tv, TV3 Sport (fra klokken 22:30)
Martijn Kleermaker v Cameron Carolissen (Første runde)
Keegan Brown v Ryan Meikle (Første runde)
Jeffrey de Zwaan v Ryan Searle (Anden runde)
Jonny Clayton v John Henderson (Anden runde)

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*