Whitlock chokerede mod Michael van Gerwen

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Simon Whitlock var flere gange på vej ud af Grand Slam of Darts, men i sidste ende slog han verdensetteren.

Det var ikke just nogle korte kampe, da kvartfinalerne i går blev afgjort. For ikke nok med, at formatet er blevet så langt, at vinderen skal vinde 16 legs, så formåede alle taberne i gårsdagens kvartfinaler at vinde minimum 13 legs.

I den første kamp skulle Jose De Sousa op mod Michael Smith, og det startede rigtig godt for portugiseren, som var foran med 3-0, inden Michael Smith ramte sin første double. Herefter tog Jose De Sousa tre legs mere, hvilket bragte ham foran med 6-1.

Kampen var dog langtfra lukket endnu, for langsomt fik Michael Smith kæmpet sig ind i kampen igen og så var stillingen altså pludselig 8-8.

Fra udligningen fulgtes de to spillere faktisk ad. For hver gang, at en af dem brød den anden, så brød den anden blot tilbage i det efterfølgende leg.

Derfor var stillingen altså stadig helt lige efter 28 legs, men herefter tog Jose De Sousa først sit eget leg, inden han brød Michael Smith i det 30. leg, og dermed vandt portugiseren altså 16-14.

Det gør samtidig Jose De Sousa til den første portugiser, som nogensinde har nået en televiseret semifinale i PDC.

I dagens anden semifinale skulle Damon Heta forsøge at slå engelske James Wade. Australieren fik dog ikke den bedste start på kampen.

James Wade kom hurtigt foran med 4-0, og den føring holdt faktisk så langt, at Damon Heta først fik udlignet kampen, da stillingen blev 13-13.

Dermed lignede det, at kampen igen var helt lige, men så var det lidt som om, at Damon Heta løb før for kræfter. James Wade tog således det 27. leg, som var i eget udlæg, hvorefter han brød Damon Heta til stillingen 15-13.

I det 29. leg, som var med James Wade på udlæg, kom australieren aldrig rigtig i gang, og derfor var det intet problem for James Wade at lukke kampen og dermed vinde 16-13.

Dermed har James Wade stadig muligheden for at ende i sin tredje Grand Slam-finale. Englænderen har således været i finalen i 2010 og 2016, hvor han henholdsvis har tabt til Scott Waites og Michael van Gerwen.

Australsk overraskelse

Aftenens session startede med en kamp mellem to af de bedste unge spillere på PDC-touren, da Dimitri van den Bergh og Nathan Aspinall skulle spille om den tredje semifinaleplads.

Englænderen kom bedst fra start i opgøret, da han i det 4. leg fik brudt til stillingen 3-1. Føringen på to legs holdt indtil belgieren udlignede til 6-6, men herefter fik Nathan Aspinall igen skabt et mindre hul, hvilket betød, at han kort tid efter var foran med 10-7.

Det slog dog ikke Dimitri van den Bergh ud, som langsomt, men sikkert, fik spillet sig helt ind i opgøret igen. Belgieren fik udlignet til 11-11, og efter et par legs uden brud, fik belgieren bragt sig i front for første gang i opgøret, da han brød til 13-12 i det 25. leg.

Kort efter fik Nathan Aspinall dog brudt tilbage til 14-14, og dermed lå kampen til englænderen, som qua udlæg ville nå de 16 først.

Men da kampen så nåede sit 31. og afgørende leg, ramte ingen af de to helt vildt store scorer, men alligevel var Nathan Aspinall stadig på 216, da Dimitri van den Bergh spillede sig ned på 36. Aspinall lagde dog maks pres på belgieren, da han smed en 180’er og dermed også stod på 36.

Belgieren stod dog for presset og fik lukket de 36 i to dart.

Dermed manglede kun den sidste semifinalist, og han skulle findes mellem Michael van Gerwen og Simon Whitlock.

På forhånd var Michael van Gerwen kæmpe favorit, især når man tænker på det niveau, som Simon Whitlock lagde for dagen mod Adam Hunt. Dog skulle det tages med, at de to andre gange, at de tog var stødt sammen i 2020, var begge gange endt i australsk sejr.

Det blev dog en kamp, hvor australieren konstant skulle jagte Michael van Gerwen. Hollænderen kom således foran 2-0, inden Whitlock udlignede til 2-2. Så kom verdensetteren foran med 5-2, inden Whitlock nærmede sig ved stillingen 6-5.

Han formåede dog ikke at udligne, hvilket resulterede i, at Michael van Gerwen kom foran med 9-5.

Det var dog ikke slut for australieren, som blev ved med at hænge på og så var stillingen pludselig 12-12.

Herefter skiftedes de to til at holde udlæg, indtil det 28. leg, hvor hollænderen brød til 15-13. Nu lignede det altså en sejr til til hollænderen, men Whitlock ville det anderledes.

Først brød australieren til 15-14, hvorefter han selv holdt udlæg og udlignede til 15-15. I det sidste og afgørende leg lagde australieren ud med 180, hvilket var “The Wizards” 20(!) maxi i kampen. I udlægget havde Michael van Gerwen “blot” lavet 140, så der var ingen tvivl om, at australieren ikke bare ville lade hollænderen få legget uden kamp.

Men så gik luften faktisk af ballonen for australieren, hvilket resulterede i, at Michael van Gerwen gik ind med tre dart til 68, da australieren stadig stod på 114.

Michael van Gerwen satte den første dart i trible 20, og så stod han altså med to match darts i hånden. Men da ingen af de to ramte double 4, kom australieren igen til skiven. Men ej heller Whitlock fik lukket i denne omgang og så havde Micahel van Gerwen alle kort på hånden, da han gik til skiven med 3 match darts til at lukke 8.

Den første dart ramte en enlig 4’er. Herefter ramte hollænderen en enlig 2’er, og derfor måtte verdensetteren en tur i double 1. Den ramte han dog slet ikke, da darten endte i 18’eren.

Miraklet var altså som kaldet fra himlen kommet til Simon Whitlock, som nu kunne gå til skiven med tre match darts til 16. Han skulle dog kun bruge to, og dermed var sejren i hus for australieren.

Derfor kan det allerede nu konkluderes, at Grand Slam-pokalen vil få et nyt navn indgraveret i år, da hverken De Sousa, Wade, van den Bergh eller Whitlock tidligere har vundet turneringen.

Hvem der ender med at dyste om pokalen finder man ud af i dag, når semifinalerne spilles. Finalen spilles tirsdag.


Resultater – Grand Slam of Darts
Kvartfinaler
Søndag 22. november
Jose De Sousa (98.52) 16-14 (95.74) Michael Smith
James Wade (101.66) 16-13 (98.26) Damon Heta
Dimitri Van den Bergh (97.80) 16-15 (94.92) Nathan Aspinall
Simon Whitlock (95.97) 16-15 (100.32) Michael van Gerwen


Program – Grand Slam of Darts
Semifinaler
Mandag 23. november (20:00) TV3 Sport (fra 22:30), Viaplay og PDC.tv
Simon Whitlock v Jose De Sousa
James Wade v Dimitri Van den Bergh

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*